Lej en motorcykel i Canada

Drømmer du om bare at køre derudaf i Canada?

Motorcykelferien i Canada kan skræddersyes helt efter jeres ønsker, hvad enten I vil have total frihed til at køre rundt på egen hånd – eller vil rejse sammen med andre motorcyklister i en gruppe, hvor I har følgeskab af en erfaren guide, der hjælper jer med det praktiske.

Information

Canada på 2 hjul

Download 2019 Motorcykel lejebetingelser og priser


Selvom sæsonen er forholdvis kort, er det en helt unik oplevelse fx at køre op gennem Rocky Mountains på motorcykel og opleve de fantastiske panoramaudsigter i bjergene. Det er en helt speciel oplevelse at sætte sig op på motorcyklen og mærke vibrationerne fra motoren, mens vinden, varmen og kulden skiftevis pirrer jer med sanseindtryk.

FDM travel har allieret sig med den største motorcykeludlejer i Nordamerika, EagleRider og tilbyder et meget stort udbud af motorcykler. Naturligvis er de alle Harley-Davidson, så hvis det er en Harley-ferie, I drømmer om at prøve kræfter med, så er I kommet til rette sted. Eagle Rider udlejer et bredt udbud af motorcykler fra deres to baser i Vancouver og Kamloops.

Canada har lige som USA et fremragende vejnet, mens Canadas nordlige placering og mange bjerge gør, at motorcykelsæsonen er noget kortere end i USA. Derfor er det i sagens natur hovedsageligt om sommeren, at I kan opleve Canada på to hjul.

Hvilken motorcykel passer til din ferie?

Hvis du vil køre motorcykel i det vestlige Canada, kan du fx leje din Harley i Seattle. FDM travel samarbejder med det amerikanske udlejningsfirma Eagle Rider, der er ekspert i Harley-Davidson.

Hos Eagle Rider kan du vælge mellem 8 forskellige Harley-modeller, alt efter hvor rebelsk, du vil tage dig ud på din motorcykelferie. Der er dog ret stor forskel på, hvor komfortable de enkelte Harley Davidson-modeller er, så tænk bl.a. over hvor langt du vil køre hver dag, inden du vælger model.

Planlægger du længere dagsture, vil du sætte pris på ting som vindskærme og brede bagsæder. Sidetasker følger gratis med, når du lejer motorcykel hos Eagle Rider.

 

Fri som fuglen eller efter fastlagt rute?

EagleRider arrangerer begge typer af rejser, så det er helt op til jeres temperament, hvad I har lyst til. Eneste krav er naturligvis et gyldigt mc kørekort – og så mod på at udfordre jer selv og få en helt anderledes ferie med total frihed. De fleste vælger at leje motorcyklen for en uge, men det er op til jer at bestemme, hvor længe I vil være ”on the road”. Er I til en fastlagt rute, hvor I selv kører rundt fra hotel til hotel, så har vi en god håndfuld forslag til gode ruter i Canada. Her er I på egen hånd, men har alligevel den sikkerhed, at der er reserveret hoteller til jer undervejs samt at dagsetaperne er lagt netop, så de passer til en motorcykeltur. Yderligere oplysninger hos FDM travels rejsekonsulenter.
 

Motorcykeltur – nu også med guide

Vælger I en rundrejse med guide, er alle hoteller booket på forhånd og samtidig bliver bagagen kørt fra sted til sted, så I skal bare læne jer tilbage på motorcyklen, sætte maskinen i gear, dreje gashåndtaget og nyde turen. Turen dækker både Canada og USA, så her er det hele den nordvestlige del af kontinentet, der ligger åbent for jer.

 

værd at vide om motorcykel i canada

Fordele ved at leje motorcykel

Ferie på motorcykel er den ferieform, der giver dig den største oplevelse af frihed i Canada. Alene det at køre af sted, mens du mærker vind og vejr på kroppen, er en helt speciel oplevelse. Om sommeren er vejret varmt og stabilt, men kører du i fx Rocky Mountains, kan vejret hurtigt slå om. Vær i øvrigt opmærksom på, at styrthjelm er påbudt i Canada. Leje af motorcykel hos Eagle Rider er altid inkl. styrthjelm.

Ulemper ved at leje motorcykel

En Harley koster fra 120 USD til 180 USD om dagen inkl. forsikring og fri km. Til gengæld er udgiften til brændstof lidt lavere end i bil.

Kørsel over længere afstande kan være meget anstrengende på motorcykel. Erfarne motorcyklister anbefaler, at du ikke planlægger ture, der er længere end ca. 500 km om dagen. I bjerge kan du ikke regne med at køre helt så langt. Endeligt giver det sig selv, at motorcykelferie i Canada ikke lige er sagen, hvis du har mindre børn med på turen.

Sæson for motorcykelture i Canada er kortere end i USA. I det vestlige Canada starter sæsonen først i maj, da sneen skal være smeltet oppe i bjergene, og den slutter igen med udgangen af september, inden vinteren atter melder sin ankomst.

Internationalt kørekort

FDM travel anbefaler, at du får lavet et internationalt kørekort, inden du tager til Canada, da danske kørekort ikke har engelsk oversættelse. Det er ikke noget krav for at kunne leje motorcykel i Canada, men bliver du stoppet af en canadisk færdselsbetjent et sted ude på landet, er det er fordel at kunne fremvise et internationalt kørekort. Politiets kørekortkontorer udsteder internationale kørekort mod et beskedent gebyr.

Specielle krav ved leje af motorcykel

Du skal minimum være 21 år og have gyldigt nationalt motorcykelkørekort type A for at kunne leje fx en Harley-Davidson. 

få et tilbud