Dodekalitten

Enestående skulptursamling

Mange har nok både hørt om og set ikoniske billeder af den unikke stensammensætning Stonehenge i England, men langt færre kender - på trods af visse ligheder - til Dodekalitten på Lolland. På førstnævnte er der stor mystik omkring skaberne bag, imens det for Dodekalittens vedkommende er billedhuggeren Thomas Kadziola, der er ophavsmand på det imponerende værk. Yderligere står den amerikanske komponist Wayne Siegel bag det integrerede musikanlæg i nogle af sidestenene, der bl.a. har gjort stedet til et unikt koncertsted.

Dette særlige monument, der kombinerer skulptur og musik midt i et landskab fuld af historie, finder du på en lollandsk mark med udsigt over Smålandsfarvandet. Her kan du følge kunstværkets udvikling, der startede i 2010 og forventes færdigt i 2025, og som hvert år besøges af 60.000 gæster. Derfor er det ikke overraskende, at Lonely Planet fremhæver Dodekalitten som en "Top Choice" kunstoplevelse, og at Statens Kunstfond skriver, at  "Dodekalitten er kunst, der er værd at rejse for".

Du kan selv opleve denne enestående skulptursamling på alle tider af døgnet året rundt, imens musikken lyder i døgnets lyse timer. Når du besøger stedet anbefaler vi at parkere bilen ved udkanten af den tilstødende skov. Herfra kan du gå i stilhed den sidste del af turen gennem åbent landskab op til Dodekalitten. 

Kort

Vis på kort

Oplev Danmark - Skab din egen historie