Faaborg Museum

De fynske maleres hjemsted

Faaborg Museum er et lille kunstværk, der allerede illustrerer sin egenart ved indgangen mellem de to kæmpe søjler i det klassicistiske hus med det pagodelignende tag. Museet er hjemstedet for de fynske malere Fritz Syberg, Peter Hansen og Anna Hansen, der i 1880’erne slog sig ned i en kunstnerkoloni i Faaborg. De søgte – ligesom Skagensmalerne – væk fra datidens storbyer og ønskede i stedet en stil, der afspejlede naturen og livet.

Kunstmuseet blev stiftet af en af Faaborgs industrikonger, Mads Rasmussen, hvis statue står bastant indenfor i museet, og hvis interesse for kunst blev finansieret af hans konservesfabrik i byen. En virksomhed, der senere blev sluttet sammen med konservesfirmaet Beauvais, hvilket illustrerer den finansielle styrke, der fandtes i en købstad som Faaborg.

Da de fynske malere hænger uløseligt sammen med museet lige fra oprettelsen, så er det her I, kan komme tæt på denne kunstergruppe. En stor del af den faste udstilling er af kunstnere med efternavne som Larsen, Hansen og Syberg, og de suppleres af skulpturer af Kai Nielsen.

Museet er udvidet til i dag også at omfatte Mads Rasmussens lejlighed, så selvom museet har et begrænset omfang, så er der plads til rigtig spændende udstillinger.

Kort

Vis på kort

Oplev Danmark - Skab din egen historie