Geocenter Møns Klint

Oplev Danmarks fødsel

Når du står på toppen af Møns Klint, står du samtidig midt i noget af Danmarks flotteste natur. Omgivet af hvide klinter og den grønne bøgeskov kan du kun blive i godt humør af nogle timer på kanten til Østersøen. På klare dage kan du spejde til Stevns mod nord og Rügen i Tyskland mod syd. Samtidig befinder du dig oven på en platform af kridt – den undergrund Danmark er bygget på.

På selve kanten af Møns Klint finder du GeoCenter Møns Klint, et besøgscenter med stor parkeringsplads, hvor du kan udforske klintens historie, kridtet og alle de forhold, der har skabt den helt unikke natur.

Udstillinger og biograf

Geocentret huser både biograf og masser af stationære og interaktive udstillinger, hvor du kan tage 70 mio. år tilbage i tiden, gå på jagt efter dinosaurer og lære om den tid, hvor næsten alt liv uddøde pga. meteornedslag og vulkaner.

GeoCenteret huser en butik og en dejlig café, hvor du kan nyde en god frokost eller en stor is oven på en vellykket vandretur i det kuperede terræn langs klinten eller nede på stranden.

Turen til stranden ad Danmarks længste trappe

Geocenteret er også udgangspunktet for ”Maglevandstrappen”, som med sine ca. 497 trin og 100 meters højdeforskel, er Danmarks længste trappe.

Østmøn er udnævnt til UNESCO Biosfæreområde, og derfor er Møns Klint centrum for bæredygtig udvikling, hvor mennesker arbejder aktivt med bevaring, læring og udvikling i samspil med naturen. Samtidig er området dark-sky-certificeret, hvilket gør det særligt godt til at studere nattehimlen.

Hvis du vil have det optimale ud af et besøg på GeoCenter Møns Klint og samtidig vandre på stranden og langs klinten, så bør du sætte 4-6 timer af til besøget.

Kort

Vis på kort

Oplev Danmark - Skab din egen historie