Gundestrup Mejeri og Bryghus

Når ost og øl går hånd i hånd

Gundestrup Mejeri og Bryghus udgør en sjælden kombination, da det, som navnet antyder, både er et mejeri og bryghus. Ofte specialiserer man sig i én af delene, men i det her tilfælde er det anderledes. Det har gjort Gundestrup Mejeri og Bryggeri på Sydfyn til sin første af slagsen, da de brygger øl på valle fra osteproduktionen.

Formålet er at give forbrugeren den ultimative smagsoplevelse ved at sammensætte forskellige oste og øl, der komplementerer hinanden. Hvad angår deres oste, er det naturligvis svært at komme udenom den ægte, håndlavede fynske rygeost, der har vundet mange priser. Og rygeost er et særligt fænomen, da det er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin oprindelse på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet rundt om på de mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Udover den populære rygeost producerer de også faste oste som bl.a. Svendbo og Fynbo ost. Og derudover brygges der, som tidligere nævnt, specialøl, der passer til ostene. Gundestrup brygger bl.a. Veteran Pilsner, Ale, Stout og Dobbelt-bock og fremstiller omkring 200.000 liter øl om året. Fælles for både oste og øl er, at de kan købes i butikken på Gundestrup Mejeri og Bryghus.

Sidst men ikke mindst, så er det muligt at komme til ølsmagning, rundvisning, foredrag eller sågar opleve en dag som brygger.

Kort

Vis på kort