Holmsland Klitvej

Vejen mellem fjord og hav

Sekundærvej 181 følger Danmarks vestkyst hele vejen fra Hanstholm til Varde og går mange steder helt ud i klitterne. Strækningen fra Søndervig til Nymindegab, kaldet Holmsland Klitvej, er en af de smukkeste strækninger på vej 181. Her har I Vesterhavet på den ene side og Ringkøbing Fjord på anden side, og vejen går gennem et smukt klitlandskab. Hele vejen er der rigeligt med parkeringspladser, som giver nem adgang til den brede strand ved Vesterhavet.

Søndervig i den nordlige ende er en populær badeby i rivende udvikling, med masser af butikker, restauranter og iskiosker.

Undervejs kommer I igennem den charmerende fiskerby, Hvide Sande, hvor en bro fører over slusen, som adskiller hav og fjord. Stop eventuelt for en omgang fiskefrikadeller eller fiskefilet i en af byens mange fiskebutikker.

I den sydlige ende ligger Nymindegab, hvor den historiske åbning mellem fjord og hav var. Området byder på det smukkeste klitlandskab samt det store fuglereservat Tipperne. I Nymindegab kan I få en tur på skinnecykler på dele af den nedlagte jernbane mod Nørre Nebel.

Kort

Vis på kort

Oplev Danmark - Skab din egen historie