Fyn rundt for livsnydere

7 dage med det bedste af fyn

Fyn er fin – også til ferie.

Fyns placering midt i landet gør, at øen ofte blot bliver overset på vejen mellem Jylland og Sjælland, men ”Fyn er fin”, som sangen siger. Fyn er fuld af flotte herregårde, hyggelige byer, gode museer og smuk natur, så her er masser af muligheder for en god og oplevelsesrig ferie.

Vi har sammensat de bedste oplevelser til en rigtig livsnydertur, der vil vise jer vikinger i Ladby, de fynske malere på Faaborg Museum samt slotte som Egeskov og Broholm. Og når det kombineres med smagen af Fyn fra øl over rygeost til romkugler, så er oplevelsen komplet.

Vi tilpasser både rejserute, indhold og antal dage så turen passer lige til jer.

Fra 3.545 kr.
Pris pr. person i dobbeltværelse inkl. morgenmad

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april-oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Turens længde:
365 km samt til/fra start/slutsted


 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Middelfart

I dag begynder jeres livsnydertur Fyn rundt, og allerede inden I har checket ind på jeres hotel, er der et par oplevelser, der frister lige i nærheden. Alle med en sød tand bør lægge vejen forbi Bak's Bakery i udkanten af Middelfart og proviantere lidt romkugler.

Alt efter vejret kan I vælge en Bridgewalking på den gamle Lillebæltsbro. Det kilder måske lidt i maven, men når I er oppe på broen, så har I den bedste udsigt, og der er garanti for masser af frisk luft hele vejen over Lillebælt i 60 meters højde.

Er I mere til det jordnære, så ligger Clay Keramikmuseet også lige ved og ned til Lillebælt. Her kan I se keramik i lange baner og følge både den håndværksmæssige og den industrielle udvikling indenfor faget.

Overnatning ved på Kongebrogården ved Middelfart.

Middelfart - Kerteminde (72 km)

Turen fra Middelfart til Kerteminde tager jer forbi Odense. Odense har ud over shopping et utal af oplevelser, hvoraf mange er i HC Andersens tegn. Ud over de velkendte som HC Andersens Hus og hans fødehjem, så er det sjovt at se byen ved at finde alle statuer med relation til HC selv eller hans eventyr. HC selv sidder på en bænk i det hyggelige, gamle H.C.- Andersenkvarter, og kan selv gå efter motiver som Konen med æggene, Den standhaftige tinsoldat eller Havhesten.

Der er mange hyggelige gader og stræder i Odense, og området omkring Kunstmuseum Brandts byder på både små cafeer, hyggelige butikker med kunsthåndværk og ikke mindst selve kunstmuseet. Her er liv og glade dage, og det er altid et besøg værd.

Den direkte vej videre mod Kerteminde er ikke lang, men læg vejen rundt om Vikingemuseet Ladby. Her kan I både kan se det originale Ladby skib samt det rekonstruerede, og få en ide om, hvordan vikingerne sejlede rundt i Europa. 

Turen slutter i Kerteminde - og et godt sted at runde dagens oplevelser af er på restaurant Rudolf Mattis.

Overnatning på Tornøe Hotel i Kerteminde

 

Kerteminde - Svendborg (63 km)

På vejen sydpå i dag gennem det let kuperede fynske landskab vil I utallige gange støde på historiske minder i form af borge og slotte. Navnlig Nyborg Slot er som et gammel kongeslot et af de mere markante, men undervejs i landskabet ligger mange smukke herregårde og slotte.

Fra Nyborg anbefaler vi, at I tager den mindre vej 163, og her vil i passere Holckenhavn Slot, Glorup Gods og længere mod syd Broholm Slot. Hvis I kombinerer en frokost eller kop kaffe på Broholm med en afstikker rundt om bryggerierne Refsvindinge og Ørbæk, så er der lagt op til en afslappende dag med fynsk inspiration.

Dagens mål er Troense, smukt og idyllisk beliggende ned til Thurø Sund, der er en af indsejlingerne til Svendborg. Gå en tur i Troense, og skal det være rigtig romantisk, så er der ingen vej udenom Sønderskoven. Det var her løjtnant Sixten Sparre og cirkusprinsessen Elvira Madigan sluttede deres dramatiske kærlighed. Deres fælles grav kan ses på Landet Kirkegård på den anden side af landevejen. 

Overnatning på Hotel Troense på Tåsinge.

Langeland & Svendborg (106 km)

Start dagen med en tur mod syd ud af Troense på den smukke Slotsallén og læg vejen forbi Valdemars Slot.

Herefter kan I fx tage en tur rundt på Langeland. Øen er kun 11 km bred, så det er oplagt at opleve lidt af øen på langs, hvor den er hele 52 km.

Helt mod syd på øen ligger Langelandsfortet, hvor Koldkrigsmuseet har oplevelser både under og over jorden. Og når I efterfølgende trænger til lidt mere hygge og opbyggelige omgivelser, frister en frokost på Restaurant Generalen ved Transkær Slot. Efter frokosten kan I også besøge Medicinhaverne ved Tranekær Slot og her få viden om anvendelsen af planter, som bruges i medicin og deres helbredende virke.

På vejen tilbage mod Tåsinge anbefaler vi et stop i Rudkøbing. Stræk benene på en tur rundt om haven og Gåsetorvet, hvor statuen af opfinderen af elektromagnetismen H. C. Ørsted, som netop er født i Rudkøbing i 1777. 

Har I mere tid, er den levende og pulserende by i det sydfynske, Svendborg, en oplagt by at besøge. Mon ikke I også kan finde en restaurant til aftensmaden her?

Overnatning på Hotel Troense på Tåsinge.

Svendborg - Faaborg (48 km)

Fortsæt turen rundt på Sydfyn til Egeskov Slot, hvor I både kan nyde haven, opleve historien på slottet og gå på opdagelse i Veteran- og Falck Museet. Turen fortsætter mod Faaborg, og undervejs anbefaler vi, at I lader ruten gå lidt mere mod syd ad de små veje mod Gundestrup Mejeri og Bryghus. Her er hjemstedet for den gode fynske rygeost, så mere lokalt bliver det ikke, og så kan rygeosten suppleres med hjemmebryg.

Faaborg by er en slentretur værd, og husk at runde hjemstedet for de Fynske Malere på Faaborg Museum. Byen har også en anden - undskyld udtrykket - fængslende oplevelse: Arresten. Her kan I komme tæt på historien bag danske arresthuse og opleve, hvordan det er at være indespærret.

Overnatning på Hotel Faaborg Fjord i Faaborg.

Faaborg - Korup (73 km)

Indled dagen med at nyde den fynske natur og få dagens motion. 

Lige udenfor Faaborg passerer I Svanninge Bakker - også kalder de fynske alper - så her er dagens første oplagte mulighed for frisk luft og motion. Er I til en lidt længere tur, så kan vi anbefale Helnæs, en halvø  i det Sydfynske Øhav. I kommer derud ad den naturlige dæmning Langøre, og på Maden kan I tage en ca. 3 km. lang afmærket vandretur. Afslut turen med kaffe og brunsviger - en "gå-brunner" - på Gl. Brydegaard, hvor de passende har mottoet "Er du sur, så gå en tur"!

Dagens etape slutter på Frederik VI's Hotel i Korup, og på vejen dertil kan lægges rundt om de japanske haver i Broby, der klart understreger den mangfoldighed, som Fyn tilbyder livsnydere.

Overnatning på Frederik VI's Hotel.

Hjemrejse

Kør-selv-turen Fyn rundt for livsnydere slutter i dag med turen hjemad. Vi håber, at  I har husket at proviantere nok fynske produkter, så I kan nyde dem, når I er vel hjemme.

 

 

kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 3.545 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 6 overnatninger i dobbeltværelse med morgenmad

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Udflugter og entrebilletter
 • Afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

 • 1 overnatning i Middelfart
 • 1 overnatning i Kerteminde
 • 2 overnatninger i Svendborg
 • 1 overnatning i Faaborg
 • 1 overnatning i Korup

 

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten modsat vej, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i en af byerne I besøger. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011