Lillebælt rundt for livsnydere

6 dage med det bedste rundt om lillebælt

Lillebælt snor sig mellem Fyn og Jylland, og kombinationen af smukke kyster, store skove og idylliske byer giver mulighed for en lidt anderledes ferie i smukke Danmark.

Kør-selv-turen starter ved Middelfart med mulighed for at se det hele ovenfra på den gamle Lillebæltsbro. Herfra er det ned på jorden med både japanske haver og kongelig køkkenhave, smagen af både fynsk rygeost og Whisky på Ærø samt frisk luft og motion i Svanninge Bakker. En god samling oplevelser, der rundes af med besøg i Christiansfeld, der er UNESCO verdensarv, og hvor der også er mulighed for at smage på de lokale honningkager.

Det er blot et udpluk af de livsnyderoplevelser, Lillebælt rundt tilbyder. Vi tilpasser både rejserute, indhold og antal dage, så turen passer lige til jer.

Fra 2.990 kr.
Pris pr. person i dobbeltværelse inkl. morgenmad

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april-oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
6 dage/5 nætter

Turens længde:
465 km samt til/fra start/slutsted


 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Middelfart

I dag begynder jeres livsnydertur rundt om Lillebælt, og allerede inden I har checket ind på jeres hotel, er der et par oplevelser, der frister lige i nærheden. 

Alt efter vejret kan I vælge en Bridgewalking på den gamle Lillebæltsbro. Det kilder måske lidt i maven, men når I er oppe på broen, så der den bedste udsigt og garanti for masser af frisk luft hele vejen over Lillebælt i 60 meters højde.

Er I mere til det jordnære, så ligger Clay Keramikmuseet også lige ved og ned til Lillebælt. Her kan I se keramik i lange baner og følge både den håndværksmæssige og den industrielle udvikling indenfor faget.

Overnatning på Kongebrogaarden ved Middelfart.

 

Middelfart - Faaborg (136 km)

Inden turen går sydover langs Lillebælt, så har vi en anbefaling til alle med en sød tand: Lægge vejen forbi Bak's Bakery i udkanten af Middelfart og provianter romkugler til den videre færd.

Vores forslag til dagens oplevelser spænder bredt fra japanske haver i Broby til flot fynsk natur.

Den fynske natur kan I nyde på Helnæs, en halvø i det Sydfynske Øhav. I kommer derud ad den naturlige dæmning Langøre, og på Maden kan I tage en ca. 3 km. lang afmærket vandretur. Afslut turen med kaffe og brunsviger - en "gå-brunner" - på Gl. Brydegaard, hvor de passende har mottoet "Er du sur, så gå en tur"!

Faaborg by er en slentretur værd, og husk at runde hjemstedet for de Fynske Malere på Faaborg Museum. Byen har også en anden - undskyld udtrykket - fængslende oplevelse: Arresten. Her kan I komme tæt på historien bag danske arresthuse og opleve, hvordan det er at være indespærret.

Overnatning på Hotel Faaborg Fjord ved Faaborg.

Faaborg - Tåsinge (61 km)

Begynd dagen med en frisk vandretur i udkanten af Faaborg i Svanninge Bakker - også kalder de fynske alper - så her er også en oplagt mulighed for frisk luft og motion. 

Næste stop er Gundestrup Mejeri og Bryghus - hjemstedet for den gode fynske rygeost. Mere fynsk bliver det ikke, og så kan rygeosten endda suppleres med hjemmebryg.

Fortsæt turen rundt om Lillebælt på de små veje gennem det fynske landskab til Egeskov Slot. Her kan I både kan nyde haven, opleve historien på slottet og gå på opdagelse i Veteran- og Falck Museet. 

Dagens mål er Troense, smukt og idyllisk beliggende ned til Thurø Sund, der er en af indsejlingerne til Svendborg. Gå en tur i Troense, og skal det være rigtig romantisk, så er der ingen vej udenom Sønderskoven. Det var her Sixten Sparre og Elvira Madigan sluttede deres dramatiske kærlighed. Deres fælles grav kan ses på Landet Kirkegård på den anden side af landevejen. 

Har I mere tid, er den levende og pulserende by i det sydfynske, Svendborg, en oplagt by at besøge. Mon ikke I også kan finde en restaurant til aftensmaden her?

Overnatning på Hotel Troense på Tåsinge.

Tåsinge - Ærø - Gråsten (199 km)

Dagen starter tidligt for i dag gælder det Ærø og Als.

Tag færgen fra enten Svendborg eller Rudkøbing til Ærøskøbing, så find og reserver den afgang, der passer bedst til jeres dag.

Ærø er fuld af oplevelser til en hel dag, og vi anbefaler klart Ærøskøbing og Ærø Whisky samt Søfartsmuseet i Marstal. Ærø er indbegrebet af dansk sommer idyl, og når man slentrer rundt i byen er det let at glemme at både Rudkøbing og Marstal har været to af de største søfartsbyer i Danmark. Søfartsmuseet og Navigationsskolen i Marstal viser søfartens historiske betydning her, og endnu i dag er en femtedel af den danske coasterflåde hjemmehørende i byen.

Fra Søby går næste sejlads til Fynshav på Als med Ærøfærgerne så husk at bestille overfart. 

Overnatning i Benniksgaard Hotel ved Gråsten.

Gråsten - Christiansfeld (67 km)

I Den kongelige Køkkenhave ved Gråsten Slot kan I proviantere kongeligt til det hjemlige køkkenbord med grøntsager og frugter, så I hjemme kan smage og mindes jeres kør-selv-tur i det sønderjyske.

Inden I drager videre hjemad er der to vidt forskellige historiske minder, der hver især er et besøg værd: Industrimindet Cathrinesminde Teglværk fortæller historien om produktionen og livet omkring de henved 40 teglværker, der har været rundt om Egernsund, mens Historiecenter Dybbøl Banke fortæller historien om den mest betydende begivenhed for kongeriget Danmark i nyere tid - og også for den europæiske historie.

Turen nordpå langs Lillebælt går mod Christiansfeld - en spændende og anderledes planlagt by anerkendt som UNESCO verdensarv. En tur rundt i byen er ikke komplet uden besøg hos bageren, der er kendt for sine honninghjerter.

Overnatning på Tyrstrup Kro ved Christiansfeld.

Hjemrejse

Turen rundt om Lille Bælt nærmer sig sin afslutning, og på vejen nordpå er der et par steder, som også er værd at besøge.

Tag den gamle landevej 170 til Genforenings- og Grænsemuseet til minde om genforeningen i 1920. Museet og grænsen indtil 1920 ligger ganske få kilometer nord for Christiansfeld, så gør et stop her, hvor Christian X markerede genforeningen på sin berømte hvide hest.

Landevejen fortsætter direkte til Kolding, hvor både byen og ikke mindst Koldinghus er et besøg værd. Det genopbyggede kongeslot er ramme om Kongernes Samling og andre udstillinger - og husk at Madkælderen er et godt sted til frokost.

kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 2.990 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 5 overnatninger i dobbeltværelse med morgenmad
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Færger
 • Udflugter og entrebilletter
 • Afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

 • 1 overnatning i Middelfart
 • 1 overnatning i Faaborg
 • 1 overnatning i Troense
 • 1 overnatning i Gråsten
 • 1 overnatninger i Christiansfeld

 

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten modsat vej, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i en af byerne I besøger. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011