På tværs af Jylland i børnehøjde

7 sjove og lærerige dage i det jyske

Jylland er meget mere end Legoland, når I er på tur med børnene. Vi har sammensat et kør-selv-forslag, som fører jer på tværs af Jylland med masser af sjove og lærerige oplevelser for hele familien undervejs. Der er klatreparker, levende historie, miner og tips til gode oplevelser langs vestkystens strande.

Vi lægger op til 2 nætter på hvert hotel, så der er tid og ro til oplevelserne, og dagsetaper er korte, så I får tid til gode stop undervejs. ønsker og behov..

Fra 2.750 kr.
Pris pr. person ved 2 voksne og 2 børn under 12 år i familieværelse inkl. morgenmad

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april-oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Turens længde:
510 km samt til/fra start/slutsted


 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Billund (55 km)

Uanset om I kommer fra Fyn, Sjælland eller Sønderjylland vil vi foreslå et stop i Madsbyparken i Fredericia, som af mange vurderes som Danmarks sjoveste legeplads. Fra Fredericia kan I tager de små veje til Egtved og besøge Egtvedpigens grav. Her findes der også nogle rigtige god vandreruter for hele familien der går i Egtvedpigens fodspor.

Et par kilometer derfra finder I Bindeballe Købmandsgård, hvor lokalproducerede varer kan købes i den traditionelle købmandsforretning - en blanding af museum og gårdbutik, og tit vanker der et gammeldags bolsje til børnene.

Overnatning i Billund.

Billund

For mange er Billund synonymt med Legoland, men byen har udviklet sig til en komplet destination for børnefamilier. For at få en aktiv dag for hele familien, anbefaler vi WOW PARK i Billund, som byder på den fedeste, kreative legeplads i skoven. 

Et andet sted, hvor kreativiteten får lov at blomstre, er i LEGO House, hvor masser af klodser og digitale løsninger giver optimale forudsætninger for at I kan skabe jeres egne mesterværker. I kan også finde inspiration fra andre Lego-byggere fra hele verden.

Overnatning i Billund.

 

Billund - Thyholm (210 km)

Efter et par dage i børnenes Billund går turen videre nordover mod Thyholm i Limfjorden. Vi foreslår at dagen bruges på to oplevelser, som er både sjove og lærerige for hele familien. Mønsted Kalkgruber, som er verdens største kalkgruber, ligger ca. 1 time og 15 minutters kørsel fra Billund. Sæt et par timer af til at opleve miner og tilhørende udstillinger om stedets industrihistorie.

En halv time længere vest finder I det store, levende frilandsmuseum Hjerl Hede, hvor I sammen kan bevæge jer tilbage i tiden og opleve, hvordan det var at bo i Danmark i gamle dage. Kører I fra hotellet lige efter morgenmaden, kan begge attraktioner sagtens nås på en dag - da jeres samlet køretid så bliver 2½ time.

Et alternativ til de to nævnte oplevelser er et besøg på middelalderborgen Spøttrup.

Overnatning på Tambohus Kro og Badehotel på Thyholm.

Thyholm (110 km)

Vi foreslår, at I tager de gode sko på og tager på vandretur i Nationalpark Thy, som er Danmarks første nationalpark. Der er ruter for alle aldre og niveauer med masser af gode udsigtspunkter. 

Et andet godt bud er Jesperhus, som ligger 50 minutter fra hotellet. Jesperhus byder på legeland, badeland, JungleZoo og meget mere. Der er masser af aktiviteter for både små og noget større børn.

Kombiner eventuelt et besøg i Jesperhus med et besøg på fossil- og molermuseet på Mors, som ligger et par minutter fra Jesperhus i centrum af Nykøbing Mors.

Overnatning på Tambohus Kro og Badehotel på Thyholm.

Thyholm - Nymindegab (135 km)

I dag går turen sydvestover mod den jyske vestkyst. På vejen foreslår vi et stop ved Strandingsmuseet St. George i Thorsminde. Det moderne museum fortæller historien om strandinger gennem tiden på den jyske vestkyst og lokalbefolkningens møde med fremmede søfolk. Det er spændende historier fortalt på en moderne måde.

Længere sydover foreslår vi et stop i Vestkystens Gårdbutik i Houvig. Gårdbutikken ligger lige ud til hovedvejen, og udover friske grønsager, gode oste og bøffer og stort udvalg af lokalproducerede drikkevarer så er stedets eget ismejeri altid et hit blandt store og små. Hvis isen ikke fylder for meget,  kan vi opfordre til at gøre et stop i Hvide Sande og indtage en god portion fish & chips hos en af byens mange fiskehandlere. Nordsø Fisk er et godt bud - her finder I et stort udvalg af både fish & chips, fiskefrikadeller og fiskeplatter. Er vejret godt, kan en tur på den brede strand i Hvide Sande også anbefales. Fra Hvide Sande er der kun godt 20 minutter i bil til Nymindegab, som ligger ved den gamle åbning mellem Ringkøbing Fjord og havet.

Dagens samlede køretid uden stop er knap 2 timer.

Overnatning på Nymindegab Kro.

Nymindegab og omegn

Nymindegab Kro, hvor I overnatter, ligger lige ud til klitterne, og der er kun et par hundrede meter ned til den brede sandstrand. Så start eller slut dagen med en tur på stranden.

I nærheden finder I familieoplevelser i topklasse. På 5 minutter i bil kan I være tilbage i vikingetiden i Bork Vikingehavn, hvor I nemt kan bruge en halv dag på at lege viking.

Kører I til Blåvand 40 minutter sydpå, kan I opleve det moderne og internationalt anerkendte Tirpitz Museum, som byder på en overraskende og interaktiv oplevelse for både børn og voksne. Halvvejs mellem Nymindegab og Blåvand finder I den hyggelige Henne Strand, hvor Café Stranden byder på cafeoplevelser i topklasse lige på stranden.

Overnatning på Nymindegab Kro.

Hjemrejse

Vi hjælper gerne til med at forlænge turen - enten med flere nætter i Nymindegab eller videre til for eksempel Als med den naturvidenskabelige oplevelsespark Universe. Forlænger I ikke turen, slutter den her, og det er på tide at bevæge sig hjemover. 

kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 2.750 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 6 overnatninger i dobbeltværelse med morgenmad 
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Udflugter og entrebilletter
 • Afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

 • 2 overnatninger i Billund
 • 2 overnatninger i Thyholm
 • 2 overnatninger i Nymindegab

 

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten modsat vej, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller udvide turen med en af vore andre kør-selv-ture i Danmark.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011