Sydhavsøerne for livsnydere

7 dage med det bedste på de danske sydhavsøer

Sydhavsøerne - ordet lyder eksotisk og dufter af afslapning og oplevelser. 

På denne kør-selv-tur har vi sammensat en perlerække af livsnyderoplevelser på Lolland, Falster, Møn, Langeland, Tåsinge, Ærø og Als - og ja rækken af øer er lige så lang som oplevelserne.

Her er mulighed for masser af kendte oplevelser fra Faaborg Museum med de fynske malere og søfartmuseet i Marstal til de mere ukendte som Samlermuseet i Stege og Dodekalitten på Lolland. Når det kombineres med smagsmæssige oplevelser som kirsebærvin fra Frederiksdal, fynsk rygeost fra Gundestrup og grøntsager fra Den kongelige Køkkenhave i Gråsten, så er det livsnyderi på et højt plan på Sydhavsøerne.

Vi tilpasser både rejserute, indhold og antal dage så turen passer lige til jer.

Fra 3.685 kr.
Pris pr. person i dobbeltværelse inkl. morgenmad

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april-oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Turens længde:
475 km samt til/fra start/slutsted


 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Næstved

I dag begynder jeres livsnydertur på Sydhavsøerne, og allerede på vejen mod Næstved, hvor I har jeres første overnatning, er der god grund til at lade oplevelserne begynde.

Tag en tur i bøgeskoven ved Camp Adventure, hvor I både kan nyde skoven nedefra og få det store overblik fra tårnet, som byder på en flot udsigt over det sydsjællandske landskab. Sæt et par timer af, så I får den fulde oplevelse, og på den videre tur mod Næstved kan vi fx anbefale et besøg på det gamle Holmegaard Værk.

På Holmegaard kan I opleve det første og sidste eksisterende glasværk i Danmark, og mon ikke I har en glasting med fra butikken på jeres videre færd?

Overnatning Hotel Kirstine i Næstved.

Næstved - Nykøbing Falster (118 km)

I dag går turen mod de første af Sydhavsøerne, men inden i forlader Sjælland kan I fx runde Gavnø, der ligger blot 15 minutters kørsel sydvest for Næstved. Her kan I både vælge at besøge slottet og malerisamlingen, og kommer I om sommeren, så er Slotsparken klart et must med sine smukke haveanlæg.

Den første Sydhavsø, I skal besøge, er Møn, og her er et kuriosum af et museum lige udenfor Stege - Danmarks Samlermuseum. Oplev dagliglivet i Danmark, på olde- eller bedsteforældrenes tid, og få masser af "husker-du"-oplevelser.

Møn har utallige naturoplevelser fra den kultiverede i Liselund Slots Park til den rå natur ved Møns Klint og GeoCenter Møns Klint, så I kan frit vælge efter jeres præference.

Turen slutter på den næste Sydhavsø, Falster, hvor I skal overnatte.

Overnatning på Hotel Falster i Nykøbing Falster.

Nykøbing Falster - Langeland (122 km)

Lolland er den tredje i rækken af Sydhavsøer på jeres tur, og her kan I allerede fra morgenstunden vælge mellem tre helt forskellige oplevelser. Den kunstneriske er Fulgsang Kunstmusem kun få minutters kørsel fra Nykøbing Falster, og det er en god idé at lægge vejen sydover forbi Nysted. Den gamle købstad er en unik perle af en by med krogede gader, der ender i havnen ved Østersøen.

Foretrækker I at smage lokale produkter, så er traktørstedet Krenkerup Bryggeri et godt pit-stop også kort udenfor Nykøbing Falster. Smag de lokale produkter og fyld lidt op i bilen, så I har til den videre færd.

Den tredje mulighed er et besøg i Knuthenborg Safaripark, hvor I kan komme tæt på mere end 1.000 dyr fordelt på 70 arter.

På turen vestpå over Lolland anbefaler vi, at I lægger vejen forbi Dodekalitten og ved selvsyn oplever formatet og skabelsesprocessen. Lige inden I forlader Lolland kan I  besøge og smage på Frederiksdals prisbelønnede kirsebærvin inden turen går mod mod Tårs og overfarten med Langelandslinjen til Spodsberg på Langeland.

Check overfarten på Langelandslinjen, så I kan finde og reservere en afgang, der passer jer.

Overnatning Humble Kro på Langeland.

Langeland - Svendborg (55 km)

Den fjerde Sydhavsø, Langeland, er kun 11 km bred, så det er oplagt at opleve lidt af øen på langs, hvor den er hele 52 km.

Vil I mod syd så kør ned til Langelandsfortet, hvor Koldkrigsmuseet har oplevelser både under og over jorden. Og når I efterfølgende trænger til lidt mere hygge og opbyggelige omgivelser, frister en frokost på Restaurant Generalen ved Tranekær Slot.

Efter frokosten kan I også besøge Medicinhaverne ved Tranekær Slot og her få viden om anvendelsen af planter, som bruges som medicin og deres helbredende virke.

På vejen tilbage mod Tåsinge anbefaler vi et stop i Rudkøbing. Stræk benene på en tur rundt om haven og Gåsetorvet, hvor statuen af opfinderen af elektromagnetismen H. C. Ørsted, som netop er født i Rudkøbing i 1777. 

Dagens etape slutter i Troense, men læg inden da vejen forbi Valdemars Slot og fortsæt ad den flotte Slotsallé herfra til Troense.

Troense ligger smukt og idyllisk ned til Thurø Sund, der er en af indsejlingerne til Svendborg. Gå en tur i Troense, og skal det være helt romantisk, så er der ingen vej udenom Sønderskoven. Det var her løjtnant Sixten Sparre og cirkusprinsessen Elvira Madigan sluttede deres dramatiske kærlighed. Deres fælles grav kan ses på Landet Kirkegård på den anden side af landevejen. 

Overnatning på Hotel Troense på Tåsinge.

Svendborg og omegn (77 km)

I dag er udgangspunktet for oplevelserne Svendborg og nærmeste omegn. 

Tag en tur rundt på Sydfyn til Egeskov Slot, hvor I både kan nyde haven, opleve historien på slottet og gå på opdagelse i Veteran- og Falck Museet. Turen fortsætter mod Faaborg, der er en af de smukke købstæder på Fyn. Inden I ankommer til byen passerer I Svanninge Bakker - også kalder de fynske alper - så trænger til frisk luft og motion, så er det et oplagt sted at gå en tur.

Faaborg by er en slentretur værd, og husk at runde hjemstedet for de Fynske Malere på Faaborg Museum. Byen har også en anden - undskyld udtrykket - fængslende oplevelse: Arresten. Her kan I komme tæt på historien bag danske arresthuse, og hvordan det er at være indespærret.

Ude igen går vejen mod Svendborg, og her skal ruten lægges forbi Gundestrup Mejeri og Bryghus. Det er hjemstedet for den gode fynske rygeost, så mere lokalt bliver det ikke, og rygeosten bør naturligvis suppleres med hjemmebryg.

Har I mere tid, er den levende og pulserende by i det sydfynske, Svendborg, en oplagt by at besøge. Mon ikke I også kan finde en restaurant til aftensmaden her?

Overnatning på Hotel Troense på Tåsinge

Svendborg - Ærø - Als - Gråsten (104 km)

Dagen starter tidligt, for i dag gælder det den sjette og syvende Sydhavsø - Ærø og Als.

I kan tage færgen fra enten Svendborg eller Rudkøbing til Ærøskøbing, så find og reservér den afgang, der passer bedst til jeres dag.

Ærø er fuld af oplevelser til en hel dag, og vi anbefaler klart Ærøskøbing og Ærø Whisky samt Søfartsmuseet i Marstal. Ærø er indbegrebet af dansk sommeridyl, og når I slentrer rundt i byen, er det let at glemme at både Rudkøbing og Marstal har været to af de største søfartsbyer i Danmark. Søfartsmuseet og Navigationsskolen i Marstal viser søfartens historiske betydning her, og endnu i dag er en femtedel af den danske coasterflåde hjemmehørende i byen.

Fra Søby går næste sejlads til Fynshav på Als med Ærøfærgerne så husk at bestille overfart. 

Overnatning på Benniksgaard Hotel ved Gråsten.

 

Hjemrejse

Turen over de syv Sydhavsøer er ved vejs ende, men inden turen går hjemad, så har vi et par anbefalinger til kør-selv turens sidste dag.

I Den kongelige Køkkenhave ved Gråsten Slot kan I proviantere kongeligt til det hjemlige køkkenbord med grøntsager og frugter, så i hjemme kan smage og mindes afslutningen på jeres kør-selv tur i det sønderjyske.

Inden I drager videre hjemad er der to vidt forskellige historiske minder, der hver især er et besøg værd: Industrimindet Cathrinesminde Teglværk fortæller historien om produktionen og livet omkring de henved 40 teglværker, der har været rundt om Egernsund, mens Historiecenter Dybbøl Banke fortæller historien om den mest betydende begivenhed for kongeriget Danmark i nyere tid - og også for den europæiske historie.

Begge er spændende mindesmærker og museer, der er en markant afslutning på en oplevelsesrig kør-selv-tur. 

kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 3.685 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 6 overnatninger i dobbeltværelse med morgenmad

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Færger
 • Udflugter og entrebilletter
 • Afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

 • 1 overnatning i Næstved
 • 1 overnatning i Nykøbing Falster
 • 1 overnatning på Langeland
 • 2 overnatninger på Tåsinge
 • 1 overnatning i Gråsten

 

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten modsat vej, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i en af byerne I besøger eller udvide turen med en af vore andre livsnyder-ture i Danmark eller Nordtyskland.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011