Vestkysten for livsnydere

8 dage med det bedste af vestkysten

Den jyske vestkyst er fuld af natur, museer, spisesteder og dyreliv – og vi har samlet det bedste til en livsnyder tur.

Tag kør-selv turen fra Skagen i nord mod Højer Sluse i syd langs vestkysten og I vil garanteret komme hjem med nye og spændende oplevelser ud over alle forventninger.

Besøg de tre museer, der hver for sig giver et indblik af livet ved vestkysten. Strandingsmuseet fortæller om dramatiske strandinger og livet langs kysten, Tirpitz om den tyske besættelse samt den skjulte vestkyst og Vadehavscentret om UNESCO verdensarven langs den sønderjyske kyst. Og kombiner det med gårdbutikker med osteri og vinproduktion, nationalpark Thy, surferliv ved Cold Hawaii og det smukke Møgeltønder.

Der er kort sagt masser af spændende oplevelser og gode historier at tage med hjem fra livsnyderturen langs vestkysten.
 

Fra 4.155 kr.
Pris pr. person i dobbelt værelse inkl. morgenmad

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april-oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Turens længde:
568 km samt til/fra start/slutsted


 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Ålbæk

Inden ankomsten til Aalbæk er det oplagt at tage turen de godt 20 km nordpå til den hyggelige by Skagen. Efter lidt tid i Skagen med shopping eller måske frokost, kan I fortsætte til Grenen, hvor Skagerak og Kattegat slår sammen ved Skagen Rev.

På vejen tilbage til Aalbæk anbefaler vi, at I lægger vejen forbi Danmarks største vandreklit Råbjerg Mile. Tag vandreskoene på og tag en tur ud i sandet, hvor I måske endda kan forcere den kæmpe sandbunke og opleve den enestående natur på nærmeste hånd.

Overnatning på Aalbæk Badehotel i Aalbæk

Ålbæk - Thyholm (254 km)

Turens første etape langs den jyske vestkyst går næsten direkte ud til et af de markante og i den senere tid mest omtalte bygningsværker - Rubjerg Knude Fyr. Her kan I se ud over Vesterhavet og for alvor mærke det, hvis vinden blæser. Her er det den barske natur, der former landskabet, og I kan ved selvsyn igen konstatere naturens magt.

Her mødes I af bølgeskvulp, friskfanget fisk og ikke mindst "Gutterne fra kutterne" kendt fra TV. På Thorup Strand har I chancen for at se hovedpersonerne live i deres daglige omgivelser, for netop her bliver kutterne fortsat hevet op på stranden, og det er fascinerende at følge med i fiskerlivet fra sidelinjen.

Længere sydpå støder I på to andre elementer ved Vesterhavet - bunkers fra 2. Verdenskrig og surferkultur. Bunkermuseet i Hanstholm er et markant og forstemmende mindesmærke, som de tyske besættelsesstyrker efterlod på vestkysten - og i kontrast hertil står den glade og friske surferkultur ved Cold Hawaii i Klitmøller.

Overnatning på Tambohus Kro og Badehotel

Thyholm

Gårsdagens tur fra Hanstholm og sydpå gik langs kanten af nationalpark Thy, så hvad er mere passende end at besøge nationalparken i dag. Start med en tur til Lodbjerg Fyr, hvor I stiller bilen og efter et overblik fra fyrtårnet fx tager en tur langs den gamle redningsvej. 

I kan møde en helt anden slags natur på det nordlige Mors ved Fossil- og Molermuseet. Her kan I virkelig komme tilbage i tiden, blive klog på geologien og se nogle af de helt utrolige fossiler af fugle, insekter, skildpadder og planter, der er fundet her i de 55 mio. år gamle moleraflejringer.

Vel tilbage efter en dag i den friske natur kan I nyde en god middag på hotellet, så I er klar til næste dags oplevelser.

Overnatning på Tambohus Kro og Badehotel

Thyholm - Nymindegab (131 km)

Dagens etape indledes med en kort overfart med Thyborøn-Agger Færgefart over Limfjordens vestlige ende mod Vesterhavet, så check afgangstider på rederiets hjemmeside.

Vel ovre i Thyborøn bør I gøre dagens første stop ved Sneglehuset, hvor I kan se hvordan et hus dekoreret med tusindvis af sneglehuse og konkylier ser ud. Her er også en lille butik, der sælger alskens produkter med relation til havet - fx ravshampoo.

I kommer ikke ud over et besøg på Strandingsmuseum St. George ved Nissum Fjord. Når I er ved Vesterhavet skal I have historierne og alle strandingerne med, da det var en fast erhvervsrisiko for fiskere og søfolk, som besejlede Vesterhavet.

På vejen mod syd kører I forbi Houvig, og her skal I lave et pit-stop ved Vestkystens Gårdbutik. Her kan i både proviantere til aftensmad og - med lidt kortere tidshorisont - nyde en is på stedet.

Aftensmaden eller frokosten i morgen kan indtages på havnen i Hvide Sande, og dagen afsluttes fx. med en vandretur ad molen helt ud i Vesterhavet. Så har I fået frisk vesterhavsluft hele dagen.

Overnatning på Nymindegab Kro.

Nymindegab og omegn

Oplevelserne i dag ligger alle syd for Nymindegab, og her er rigeligt at vælge imellem til en hel dag.

Den store oplevelse er Tirpitz-museet i Blåvand, hvor BIG-group rundt om en ombygget tysk bunker har skabt rammerne for et storslået museum om bunkere, miner, rav og livet langs Vesterhavet.

Godt ude igen kan I lægge vejen forbi Danmarks vestligste punkt, Blåvandshuk, og så er det tid til frokost. Et godt bud er Henne Strand, hvor I kan kombinere muligheden for frokost med en tur langs stranden - enten til fods eller i bil.

På vejen retur mod nord kan I besøge et af de nye danske destillerier med størst succes. Tag en rundtur hos Stauning Whisky, og få en god mulighed for at tage et af deres produkter med på den videre tur.

Overnatning på Nymindegab Kro.

Nymindegab - Tønder (148 km)

Turen fortsætter sydpå, og i dag kommer I helt ned til den tyske grænse.

Inden I når så langt, anbefaler vi et stop i Ribe. Bilen stilles lidt udenfor centrum, og alene gåturen på et par minutter ind til Domkirken  i centrum gør, at I kommer i den rette stemning. Domkirken, som er et af byens vartegn, er et besøg værd med fx en tur op i tårnet, hvorfra der er en formidabel udsigt over flade marsklandskab, eller nyd Carl-Henning Pedersen flotte udsmykning af domkirken. Dagen kan fortsættes med en tur ad Nederdammen og Overdammen, og husk at se ind i de idylliske gårdhaver, da I sikkert finder én, hvor I kan nyde et glas hvidvin i en solstråle.

Kun få kilometer syd for Ribe kan I få et indblik i en af Vesterhavets andre udtryksformer ved Verster Vedsted. Inden i tager fat på naturen, så stop ved Vester Vedsted Vingård, hvor i kan få alt fra deres egen vinproduktion over kaffe med kage til frokost eller middag.

Kort herfra ligger turens sidste store museumsoplevelse, Vadehavscentret. Her kan I få viden om landskabet og dyrelivet i arkitektoniske flotte rammer, inden I fortsætter op på diget eller videre på en traktortur til til Mandø.

Dagens tur ender i Tønder, hvor i kan tage en slentretur gennem byens smukke, gamle centrum på Storegade til byen torv, hvor I møder Kagmanden

Overnatning på Hotel Tønderhus

Tønder og omegn (35 km)

Kun få kilometer udenfor Tønder ligger den navnemæssige navnbror Møgeltønder. Byen er mest kendt for at prins Joakim gennem en årrække drev sit landbrug. Men byen er i al sin enkelthed med bindingsværkshuse langs den brostensbelagte hovedgade en smuk oplevelse. Stil bilen ved Schackenborg Kro - nej her er det en Slotskro, hvor I kan tage en kop kaffe inden en tur opad hoverdagen, hvor I kan besøge de få butikker, der ligger her.

Fortsæt ud til Vidåen, hvor I ved Højer Sluse kan se de foranstaltninger, der er nødvendige for at kunne leve og bo sikkert i Vadehavet. Læg vejen om byen Højer, hvor eftermiddagskaffen kan indtages på Fruens Vilje, mens der provianteres lokalt producerede pølser hos Højer Pølser.

Mon ikke I kan finde et godt sted til aftensmaden i Tønder by, på Hotel Tønderhus eller en af de restauranter eller cafeer, der er i byen?

Overnatning på Hotel Tønderhus

Hjemrejse

Livsnyderturen fra nord mod syd langs vestkysten er kommet til sin ende, men vi kan da anbefale, at I også benytter hjemturen til et par oplevelser undervejs. 

Tager I nordpå langs Lillebælt, kan vi anbefale et stop i Christiansfeld - en spændende og anderledes planlagt by anerkendt som UNESCO verdensarv. En tur rundt i byen er ikke komplet uden et besøg hos bageren, som er kendt for sine honninghjerter.

Fortsætter I herfra ad den gamle landevej 170 kommer I kort tid efter til Genforenings- og Grænsemuseet til minde om genforeningen i 1920. Det var her Christian X red over grænsen ved genforeningen på sin berømte, hvide hest, og så har I fået lidt mere af Danmarks historie med på vejen hjem.    

kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 4.155 kr. pr. person

Prisen inkluderer

  • 7 overnatninger i dobbeltværelse med morgenmad 

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Udflugter og entrebilletter
  • Afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

  • 1 overnatning i Aalbæk
  • 2 overnatninger i Thyholm
  • 2 overnatninger i Nymindegab
  • 2 overnatninger i Tønder

 

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten modsat vej, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i en af byerne I besøger eller udvide turen med en af vore andre livsnyder-ture i Danmark eller Nordtyskland.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011