Svanninge Bakker

Svanninge Bakker - de sydfynske alper

Svanninge Bakker er et af de mest spændende områder på Fyn, hvor et kuperet, varieret og skovbevokset landskab er det største sammenhængende naturområde på øen. Landskabet blev skabt under den sidste istid, og her er det tydeligt hvordan isen og afstrømningen fra den har været med til at forme landskabet. Da isen smeltede efterlod den grus og sand mellem ismasserne, og smeltevandet gravede sig ned mellem aflejringerne. Resultatet blev et kuperet landskab, der som følge af den ufrugtbare jord har fået lov til at være natur.

Det højeste punkt i ”alperne” er Lerbjerget med 126 meter, men de stejle skråninger gør, at højden snyder, så den ser højere ud, end den er i virkeligheden.

Det store naturområde har længe været et udflugtsområde for Faaborgs befolkning med alt fra politiske sommermøder til inspiration for de fynske malere sidst i 1800-tallet. Det var her, malerne holdt til og fik inspiration til deres motiver, og det var da også grundlæggeren af Faaborg Museum, Mads Rasmussen, der i 1910 købte området for at sikre det som natur. Mads Rasmussen gjorde området til et udflugtsmål for alle, og med tiden kom der både campingplads, restaurant og andre aktiviteter.

I dag er her godt med vandrestier og masser af muligheder for en udflugt med en picnickurv til frokost.


Kort

Vis på kort

Oplev Danmark - Skab din egen historie