Tyrstrup Kro

Honningkager og fin gastronomi

Tyrstrup Kro, Christiansfeld

Tyrstrup Kros historie går tilbage til 1756, hvor det fortælles, at bønderne her indtog deres måltider, når de var samlet til pligtarbejde ved såning og høst. Kroen ligger i skønne, landlige omgivelser lige ved Christiansfeld, der blev grundlagt af herrnhuterne, som Christian 7. hentede til Danmark i 1773.

Herrnhuterne var dygtige håndværkere og handelsmænd, og de grundlagde byen efter en stram byplan, hvor gaderne går vinkelret på hinanden. Herrnhuterne, eller Brødremenigheden, som de kaldes i Danmark, medbragte en hemmelig opskrift på honningkager, som lige siden 1783 er blevet flittigt bagt og solgt i Christiansfeld.

Fra 962 kr.
Pr. person pr. nat i dobbeltværelse 

Rejseperiode:
Hele året

Hotelstandard:
Small Danish Hotels
 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

få et tilbud

 

Information

Tyrstrup Kro byder på 27 hyggelige og velindrettede værelser, alle med badeværelse, tv og trådløst internet. 15 af værelserne er luksussuiter med spa-bad. Værelserne ligger i en nyere hotelbygning fra 1998.

Kroens køkken har høj international klasse og serverer både små enkle retter og store 8-retters gourmetmiddage, og alt er tilberedt af friske råvarer og på en måde, som gør selv den mest kræsne overdådigt tilfreds. Samtidig byder kroen på en sjælden samling af fine, gamle vine. Frokosten serveres sædvanligvis i Pejsestuen, mens Jægerstuen er kroens gourmetrestaurant, indrettet i klassisk stil med bl.a. en Meissner kakkelovn fra 1890.

Når I bor på Tyrstrup Kro, må I absolut besøge Christiansfeld med de velbevarede ikoniske gulstenshuse side om side på brostensbelagte gader. Byen er anlagt efter en bestemt tysk model, Brødremenigheden brugte, med kirken som midte og to parallelle hovedgader. Den sammenhængende arkitektur skyldes, at byen blev bygget i løbet af en kort periode i årene 1773 til 1812. I 2015 opnåede Christiansfeld at blive optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste som det 7. sted i Denmark.

Galleri

Kort

Vis på kort

Få et tilbud