Vandreture i Nationalpark Thy

Barsk og enestående dansk natur

Nationalpark Thy er et eldorado for naturelskere, og er du vild med storslåede landskaber og vandreture i varieret terræn, så løber du ikke tør for stier lige foreløbig i Nationalpark Thy. Vandreruterne i nationalparken går gennem klitter, heder og skov, og du kan selv vælge, om du vil følge afmærkede stier eller bevæge dig ud i vildnisset med kort og kompas.

En af de mest populære vandreture i Nationalpark Thy er den gamle redningsvej, som på denne strækning er identisk med den internationale vandrerute "North Sea Trail" (Rudbøl - Skagen). Stien langs klitterne går fra Bulbjerg i nord til Agger Tange i syd, og blev i gamle dage brugt, når man skulle hurtigt frem til forliste søfolk langs kysten. Ruten er 80-100 km lang, men de fleste nøjes med kortere sektioner af ruten.

Vil du hellere lidt ind i landet, så er der masser af plantager og skov at tage af på f.eks. ruten ”Vandet rundt” eller ved ture i Nystrup Klitplantage, hvor du finder flere afmærkede ruter.

Nationalparken byder på masser af flotte udsigtspunkter, hvor vandrere kan nyde synet af de imponerende landskaber. Oplev bl.a. Lodbjerg Fyr og Hanstholm Fyr, hvor du virkelig får en fornemmelse af områderne og de store vidder.

Nationalpark Thy egner sig også godt til dig, der vil prøve kræfter med ture på mountainbike. Der er trails og stier til de fleste niveauer, og på cykel kan du komme længere omkring. Uanset om du vandrer eller cykler, så husk lidt mad og drikke til turen.

Se kort over Nationalpark Thy hos Naturstyrelsen

Kort

Vis på kort

Oplev Danmark - Skab din egen historie