Det rabler for amerikanerne...

5 skøre ændringer du bør kende som kør-selv-turist i USA i 2022

FDM travel har gennem årene haft et fantastisk godt samarbejde med de forskellige turistorganisationer i USA, da vi har sendt tusindvis af forventningsfulde danskere til "Guds eget land" USA. Det har betydet, at vi som det første rejsebureau i Danmark, har fået oplyst nogle opsigtsvækkende ændringer, der har stor betydning for rejsende til USA allerede fra denne sommer og fremadrettet.

Vi har gjort alt for at være på forkant med situationen, og kan allerede fortælle om konsekvenserne for jer, der skal til USA i år. Vi har også omlagt kør-selv-forslag, vi har ændret helikopterture til sejlture med hjuldamper i Grand Canyon og meget mere. Det hele for at sikre, at I får den bedst mulige kør-selv-ferie i USA i 2022 og fremover.

De 5 ændringer i USA er:

 1. Yellowstone lukker
   
 2. Mellemlanding i Island
   
 3. Hel stat omdannes til nationalpark
   
 4. Mangel på lejebiler - erstattes med elcykel
   
 5. Grand Canyon oversvømmes

Vi har en lang række inspirerende kør-selv-forslag, der alle kan skræddersys til dine ønsker.

Du vælger selv:

 • Fly med lejebil/autocamper
 • Rejserute
 • Antal dage
 • Hotelstandard
 • Oplevelser undervejs

Hvorfor vælge en pakkerejse?
Køb altid en pakkerejse, så du er du sikret, hvis det uforudsete sker.

Læs endnu mere om ændringerne i USA

Hele Yellowstone National Park lukker midt i højsæsonen…

Nationalparken Yellowstone i Wyoming kan i år fejre 100 års jubilæum, men nu melder parken overraskende nok at man lukker hele nationalparken for besøgende mellem 1. juli og 31. oktober for at give plads til den sjældne dekade-migrering som Virginiahjorten foretager ca. hvert 10. år. Har du planlagt et besøg i Yellowstone i sommer- og efterårsmånederne 2022, så skal du være meget opmærksom på lukningen.

Læs mere om konsekvenserne her

Næsten alle fly skal mellemlande i Island på vej til USA og Canada

Stort set alle oversøiske fly mellem Europa og Nordamerika skal fremover mellemlande I Island eller i Newfoundland pga. IATA's nye flyve/hviletidsbestemmelser for piloter. Lufthavnen i Keflavik melder at al logistik vil stå klar til det store rykind allerede fra 15. maj. Samtidig melder den nærliggende attraktion Den Blå Lagune, at de netop nu er i gang med at udvide anlægget med flere laguner, således at anlægget fremover også har en gul og en grøn lagune. Adgangsbilletten forventes at koste det samme, også efter udvidelsen.

Læs mere om ændringen her

Hel stat i USA skal omdannes til nationalpark - VI er allerede klar med de første kør-selv-ture

Allerede i år tages de første spæde skridt til at omdanne staten Montana til én stor nationalpark på 380.000 km². Udvidelsen vil finde sted over de næste 10-15 år og den fremtidige nationalpark vil byde på intet mindre end 20 topmoderne NPS-besøgscentre spredt ud over hele staten/parken. Byerne Billings, Missoula, Great Falls, Bozeman, Helena og Butte samt motorvejene Interstate 15, 90 og 94 bliver dog ikke en del af nationalparken. Ændringen betyder at op mod 450.000 indbyggere skal have ny adresse, da mange småbyer i bjergområder og på prærien flyttes frem mod 2035 for at give plads til dyrevildtet. Selvom der er lang tid til den officielle åbning, så har vi her i FDM travel allerede planlagt nye kør-selv-forslag i Montanas kommende mega-nationalpark.

Se alle de nye kør-selv-forslag i Montanas nye nationalpark

Mangel på lejebiler: Kør-selv-ferie på elcykel i Californien

Stort set alle biludlejningsselskaber i det vestlige USA har ingen ledige lejebiler i sommerperioden pga. den ekstrem høje efterspørgsel kombineret med manglen på nye biler. Derfor har AVIS, vores udlejningspartner i USA, indkøbt hele 1.200 elcykler med ekstra lang rækkevidde (ca. 110 km på en opladning), så man alligevel kan komme på kør-selv-ferie i det vestlige USA. California Department of Transportation melder samtidig at dele af Highway 1 langs Stillehavet bliver ensrettet og omdannet til cykelsti i juni, juli, august og september, så cykelturismen i Californien får ekstra gode vilkår.

Ensretningen gælder både for cykler og motoriseret trafik, således at der skal trampes i pedalerne i sydlig retning fra Monterey til Morro Bay, mens biler og autocampere kun kan køre mod nord. Således er det positivt at kørebanen, der ligger tættest på havet og har de bedste udsigter, bliver til fordel for det grønne alternativ. Som et tilvalg er det muligt at leje en lille cykelanhænger med plads til lidt oppakning samt et ekstra batteri som giver en yderligere rækkevidde på ca. 60 miles (96 km). Vælger du en kør-selv-ferie i Californien på elcykel, så står vi i FDM travel klar med tur-forslag, hvor din bagage transporteres fra hotel til hotel via en alternativ rute.

Læs mere om det nye tiltag med elcykler i Californien

Grand Canyon skal midlertidigt fyldes med vand - helikopterture ændres til vandflyver og sejlture med hjuldamper

Grundet de massive problemer med tørke i det vestlige USA, har man på tværs af delstaterne Arizona, New Mexico, Nevada, Californien og Sonora i Mexico, besluttet at opdæmme dele af den fascinerede kløft Grand Canyon. Den vestlige del af kløften skal således opdæmmes og fyldes med vand over de næste 3 vintersæsoner, så der dannes et kæmpemæssigt vandreservoir, som kan dække områdets vandbehov i en årrække. Som konsekvens af opdæmningen ændrer nationalparken midlertidigt navn til ”Grand Canyon National Water Reserve” i minimum 3 år.

Alle FDM travel's kør-selv-forslag til og omkring Grand Canyon vil blive ændret, sådan at de faste indslag med helikopterture over Grand Canyon ændres til ture i vandflyver med landing i kløften eller til 2-dages kløft-krydstogter med hjuldamper, når vandstanden når en passende højde, hvilket forventes at ske i slutningen af 2023 eller starten af 2024..

Læs mere om de nye ture med vandflyver og krydstogter med hjuldamper i Grand Canyon