Clovelly

Fiskerlandsby med gader så stejle som rutsjebaner

Den helt specielle lille fiskerlandsby fra de 14. århundrede, Clovelly i det nordlige Devon, lokker med brostensbelagte smalle gader så stejle som rutsjebaner, der løber mellem små hvidkalkede huse med masser af farverige potteplanter og ender i en lille havn. Små fiskebåde ligger og gynger i takt med bølgerne, indtil fiskerne tager ud på havet eller tidevandet falder så meget, så de står på havbunden og læner sig op ad hinanden. Clovelly er bestemt et af de steder i det sydvestlige England, du bør køre til.

Inspiration

En privatejet by…

Som noget helt usædvanligt, har Clovelly været privatejet i mere end 800 år, hvilket har hjulpet med til at bibeholde den oprindelige maritime atmosfære. Når du bevæger dig langsomt ned ad de stejle gader, dukker den ene betagende udsigt op efter den anden. Læg også mærke til de mange primitive slæder, der står parkeret overalt. De benyttes til at transporterer alt fra dagens fangst, købmandsvarer til møbler. Tidligere brugte man æsler til transporten. I dag kan børn få en tur med æslerne i sommerhalvåret, mens de voksne går pænt ved siden af.

Nyd en dag i Clovelly

Museer og kapeller

Der er flere små museer og kapeller, der er værd at se. I Fisherman´s Cottage kan du fx se hvordan en fisker og hans familie levede I 1930érne. Værelserne og det lille køkken står med møbler og remedier fra den tid, og på væggene hænger flere billeder og viser dagligdagen for byens beboere i den periode.

Går du en tur ned ad stranden, kan du komme til et lille vandfald. Hold nu øje med flod- og ebbe, så du ikke bliver fanget af tidevandet.

Clovelly Court Gardens and church er et besøg værd. Her kan du se en smuk køkkenhave og et restaureret victoriansk drivhus med eksotiske middelhavsfrugter og nyde stilheden. Haven ligger lidt nord for byen i forbindelse med herregården, Clovelly Court og sognekirken fra det 13. århundrede.


" Tip: Nyd en øl på den traditionel pub i havnen, hvor der også serveres snacks og ærlig pubmad. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort

Oplev England