Charmerende Cotswolds

4 dages kør-selv-forslag til 'The cotswolds'

Cotswolds er et eventyrligt smukt område, præget af honninggule landsbyer og bølgende bakker (the wolds). Her kan I opleve små typisk engelske landsbyer, levende markedsbyer, smukke paladser og elegante 'country houses'.

Tag jer også tid til at slentre en tur på en af de mange historiske stier, tæt på naturen, akkompagneret af eventyrlige panoramaer. Og ikke overraskende byder dette naturlige paradis også på en lang række spændende lokale produkter, som alle har en prominent plads på menukortet på områdets utallige gastopubs, gamle kroer, caféer og fine restauranter. 

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Cotswolds smukke natur.

Fra 3.690 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 3 nætter samt 4 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
4 dage/3 nætter

Længde:
400-500 km
(udflugter fra Cirencester) 

Topbillede: Cotswolds cottage, Chipping Campden

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Cirencester

Cotswolds er et eventyrligt smukt område, præget af honninggule landsbyer og bølgende bakker (the wolds). Her kan I opleve små typisk engelske landsbyer, levende markedsbyer, smukke paladser og elegante 'country houses'. The Cotswolds udgør et kæmpe areal på over 2.000 km2 og løber gennem fem counties; Gloucestershire, Oxfordshire, Warwickshire, Wiltshire og Worcestershire. Området har også over 4.500 km vandrestier og næster 6.500 km historiske Cotswold stenmure opdeler landskabet. Og ikke overraskende byder dette naturlige paradis også på en lang række spændende lokale produkter med alt fra gin til spændende oste, som alle har en prominent plads på menukortet på områdets utallige gastopubs, gamle kroer, caféer og fine restauranter. 

Cirencester ligger ved floden Churn, en biflod til Themsen, og er den største by i The Cotswolds. Cirencester (eller Corinium Dobunnorum) var under Romertiden den anden største by efter London, og var det administrative centrum for Romertidens syd-vestlige England. Derfor bør man besøge Corinium Museum og se hvad romerne gjorde for England og hvordan livet ville være uden deres indflydelse.

Cirencester havde også stor betydning i Vikingetidens England. I vinteren 878-879 overvintrede en stor vikingehær under ledelse af Guthrum (Gorm den Gamle var dansk konge i det østlige England med det kristne dåbsnavn Æthelstan, men blev også kaldt Gorm den barnløse eller Gutrum) i Cirencester og det forlyder at han i 878 sluttede fred med Kong Alfred og drog med hæren til East Anglia, hvor han delte jod ud til sine mænd. Men med sin beliggenhed centralt i Mercia, forblev Cirencester et knudepounkt gennem hele Vikingetiden.

Overnatning i Cirencester

Cotswolds & Blenheim Palace (150-200km)

Fra Cirencester går turen nordpå ud i den skønne Cotswolds, hvor de nordlige markedsbyer Chipping Campden, Moreton-in-Marsh, Stow-on-the-Wold, Burford (med en meget 'Cotwoldsk' hovedgade), Upper Slaughter og Burton-on-the-Water venter på at blive udforsket. Og endnu vigtigere er måske de små skjulte juveler Bourton-on-the-Hill, Carlbury, Naunton og Snowshill, der alle ligger væk fra alfarvej. Og på vej tilbage kan I lægge vejen forbi Winchcombe, en uspoleret markedby på kanten af Cotswolds.

På den østlige 'udkant' af Cotswolds i Woodstock ligger Blenheim Palace. Og det er i sandhed et besøg værd. Blenheim Palace er UNESCO Verdensarv og er et barokt mesterværk, hvor den 12. Duke of Marlborouh og hans familie stadig bor, og slottet er Winston Churchills fødested. Blenheim Palace blev bygget som en gave til John Churchill, den 1. Duke of Marlborough, og rummer idag en prægtig samling af portrætter, antikke bøger og møbler i de smukke sale. Slottet har både en 'Downstairs Tour' gennem køkken og personaleregionerne og en 'Upstairs Tour' gennem de smukke rum, som familien og deres prominente gæster har benyttet. Snyd heller ikke jer selv for en 'Buggy Tour' rundt om søen eller i 'The Formal Gardens' (tjek evt. åbningstider på forhånd).

Efter denne fantastiske oplevelse går turen tilbage gennem Cotswolds' smukke markedsbyer som Lechlade-on-Thames (her er I tæt på Themsens udspring) og Fairford. 

Overnatning i Cirencester

Cotswolds (250 km)

I dag er det tid til at udforske den sydlige del af The Cotswolds. Kør mod Painswick, en af områdets fineste byer og besøg The Rococco Gardens, Painswick Beacon, Laurie Lee's Slad og de pittorske landsbyer Sheepscombe og Edge en mils penge fra Painswick.

Videre til Stroud, hvor 'the Five Valleys' mødes, omgivet af bakkerne Rodborough, Minchinhampton og Selsley Commons. I de fredfyldte og skjulte dale bor mange kunstnere og kunsthåndværkere og byen lokker med en skøn blanding af butikker, gallerier og caféer.

Syd for Stroud kan I besøge Woodchester Valley Vineyard, som visse ugedage tilbyder  turen rundt på vingården og i vinmarkerne.  Herfra kan I fortsætte til Owlpen Manor i Nr. Uley, hvis middelalderhaver er noget helt enestående. Længere sydpå venter andre markedsbyer som Tetbury og Malmesbury og landsbyer som Badminton, 

Læg også vejen rundt om Cirencester til de skjulte perler, landsbyer som Chedworth, Filkins med The Cotswolds Woolen Weavers, Bibury (tidl. den smukkeste landsby i England) med Arlington Row, en særpræget række huse) og naturligvis Bampton, som har været location for landsbyscenerne i tv-serien Downton Abbey.

Overnatning i Cirencester

Afrejse

Så er det tid til afrejse.

Eller måske kan turen forlænges med en af vores andre kør-selv-forslag, f.eks 'Midsomer - på sporet af Barnaby'.

Kort

Vis på kort

galleri

Priser

Fra 3.690 kr.

Prisen inkluderer

  • Flybillet Kastrup - London Heathrow retur
  • 3 overnatninger i dobbeltværelse på 4* hotel
  • 4 dages billeje (fra Heathrow) gruppe A
     

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Afbestillings- & rejseforsikring

 

Om rejsen

  • 3 overnatninger i Cirencester

The Cotswolds har den officielle engelske betegnelse AONB: Area of Outstanding Natural Beauty.
 

ekstra oplevelser

I kan også forlænge opholdet med nogle ekstra dage i f.eks. Cheltenham eller Oxford eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag, fx. "Midsomer - i Barnaby's Fodspor".

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011