Kent og det sydøstlige England

6 dages kør-selv-forslag til det smukke sydøstEngland

I det sydøstlige England finder du de smukke områder Kent, Sussex og Hampshire. Hvor du end kører hen, lokker spændende oplevelser, fantastiske naturscenerier, overraskende rige vinområder og lækker lokal gastronomi. Og med vores kør-selv-forslag får du lov at opleve det hele. 

I det østlige Kent, et åndeløst smukt landskab, der med rette bærer tilnavnet "The Garden of England", finder du alt fra mystisk marskland og dramatiske hvide klinter til bølgende bakkedrag med små søvnige landsbyer, historiske slotte og himmelstræbende katedraler. 

Sussex' ca. 145 km kystlinje fra Camber i øst til Chicesters havneområde i vest bærer derimod betegnelsen "Area of Outstanding Natural Beauty", og på de sydvendte skråninger dyrkes og fremstilles nogle af verdens bedste mousserende vine. 

Hampshire brillerer til slut med berømte slotte som Highclere Castle (Downton Abbey), men også med sit pittoreske bølgende landskab i New Forest og livlige havnebyer som Portsmouth og Bournemouth. Og i Winchester, der engang var Englands hovedstad, finder I en af landets ældste katedraler, Winchester Cathedral 

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Englands storslåede landskaber.

Fra 4.906 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse 5 nætter samt 6 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
6 dage/5 nætter

Længde:
850 km

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

Dagsprogram

Ankomst London Heathrow - Rochester - Sevenoaks - Rochester - Maidstone (150 km)

Ved ankomsten til London Heathrow, hvor I afhenter jeres udlejningsbil, så går det straks videre mod det til det pragtfulde Sevenoaks District. Her finder I en blanding af fornemme palæer, fantastiske haver og romerske ruiner i et pittoresk landskab inkl. High Wealds bakker og North Downs bølgende natur.

Kun 10 km nord for Sevenoaks nær Farningham ligger Lullingstone Roman Villa, en af de fornemste villaer der har overlevet i England. Villaen ligger i den smukke Darent Vally og blev påbegyndt i år 100 f.Kr. og nåede sin storhedstid i det 4. århundrede. Besøgende kan stadig se de spektakulære mosaikker, print af de sjældne vægmalerier, en opvarme badstue og et huskapel. Et særligt lys-show sætter liv i villaen og udstillingerne viser en helt fantastisk samling romerske genstande. 

Lidt øst for Farningham kan I besøge Chartwell, Sir Winston Churchills elskede hjem. Huset står stort set som dengang med billeder, bøger og personlige memorabilier, der vidner om alle aspekter af den indflydelsesrige families liv og levned. Chartwell rummer også den største enkeltsamling af Churchills malerier og i museet kan I også se den store samling af gaver Churchill modtog, samt familiens originale samling.

Herfra går turen til den berømte by Rochester, med den fantastiske Rochester Cathedral, der blev påbegyndt i 604 og hvor den nuværende bygning stammer tilbage fra 1080. Her levendegøres katedralens historie i en spændende interaktiv udstilling, der afslører ukendte historier om de gamle sten. Foruden katedralen domineres byens skyline også af det dramatiske Rochester Castle ved River Medway, et pragteksemplar af en normanniske borg. Her finds også The Hugenot Museum, der fortæller den dramatiske historie om huguenotternes forfølgelse i Frankrig, flugten til England og hvad de bragte med sig i form af håndværk, handel og ekspertise

Overnatning i Maidstone omegn
(afstand regnet fra Heathrow. Med ankomst Gatwick er afstanden kun ca. 100 km)

Maidstone - Faversham - Ramsgate - Canterbury (100 km)

Dagens starter med et besøg på Leeds Castle, der ligger i landsbyen Leeds kun ca. 10 km syd for Maidstone. Leeds Castle er et af de bedst bevarede historiske slotte i Sydøstengland samt et af de mest ikoniske. Slottet ligger i en 200 ha stor park og stammer helt tilbage fra 1119, selv om slottet er blevet ændret, ombygget og tilbygget gennem de forløbne 900 år.  Slottet har været hele seks engelske middelalderdronningers private ejendom og blev bl.a. brugt af Henrik VIII og hans første kone Catherine of Aragon.

Dernæst går turen østpå til Faversham, hvor der har været brygget øl, 'the Drink of England', i over 850 år. Nu er det muligt at besøge bryggeriet Shepherd Neame og høre familiens og bryggeriets spændende historie. Turen varer ca. 80 min. og bringer jer rundt i det travle bryggeri, der med en kombineret af tradition og moderne teknologi brygger 'kentish' ale og pilsner. Og naturligvis slutter turen med et par smagsprøver, måske af den ikoniske Spitfire, den stærke Bishop's Finger eller måske Orchard View Apple Cider.

Næste stop er havnebyen Ramsgate længst mod øst. Her kan I besøge en af byens skjulte juveler, Ramsgate Tunnels. Med en hjelm på hovedet og en lommelygte i hånden kommer I ned i et underjordisk netværk, der var permanent hjem for ca. 1.000 mennesker under 2. Verdenskrig. Ved indgangen ligger Defence of the Nation Museum, der  viser en af militærhistorien's største tilbagetrækninger, nemlig 'Operation Dynamo', evakueringen af Dunkerque i foråret 1940. I byen findes også et 'Spitfire & Hurricane Museum' med flere eksemplarer af de ikoniske jagerfly fra 2. verdenskrig. Ramsgate har også funklende marina, et charmerende bycentrum og nogle fantastiske badestrande, hvis en dukkert kunne friste.

På vej til Canterbury kan I lægge vejen syd om Ramsgate gennem Pegwell Bay Country Park, en del af "Sandwich and Pegwell Bay National Nature Reserve". Fra parken har I en enestående udsigt mod vest til Sandwich og Deal og mod øst Ramsgate's klinter. 

Overnatning i Canterbury

Canterbury - Dover - Hastings (125 km)

Dagen starter i Canterbury. Katedralen i Canterbury er sammen med St. Augustine's Abbey og St. Martin's Church på UNESCO's Verdenarvsliste. Det var St. Augustine, udsendt som missionær af Pave Gregor den Store, der oprettede sit sæde (eller 'Cathedra') i Canterbury, I 1170 blev Ærkebiskop Thomas Becket myrdet i katedralen, som lige siden har været valfartssted for pilgrimme. Katedralen er moderkirke for den verdensomspændende 'Anglican Communion' og sæde for Ærkebispen af Canterbury. Og selv om Canterbury er en forholdsvis lille by, er den en af de meste besøgte byer i England. 

Herfra går turen sydpå til Dover. Når man siger Kent tænker de fleste måske på 'The White Cliffs of Dover', der er et af England mest spektakulære naturfænomener. Denne eventyrlige kystlinje skuer ud og Den Engelske Kanal og under 2. Verdenskrig blev de hvide klinter nærmest et ikonisk symbol på håb og frihed. Her kan I slentre en tur på klinterne og opleve deres dramatiske skønhed mens I nyder den fantastiske udsigt over den travle Engelske Kanal til Frankrings kyst i det fjerne. Besøg også Dover Castle (the Key to England), et fantastiske royalt middelalderslot, eller vov jer ned i de underjordiske 'Secret Wartime Tunnels' dybt i de ikoniske hvide klinter. Et charmerende og historisk sted at slutte er ved South Foreland Lighthouse, hvorfra I han en enestående udsigt over de hvide klinter og Kanalen, og her kan I oven i nyde 'a proper coppa' i Mrs. Knotts Tearoom!

Fra Dover kører I videre mod Hastings og "1066 Country". Byen er hjemsted for den største fiskeflåde i Europa, hvor bådene trækkes op på stranden. Det var også her Wilhelm Erobreren byggede sit første fæstning i England efter slaget i 1066, der endelig afsluttede vikingetiden, det slag som er udødeliggjort på Bayeaux-tapetet i Bayeaux i Normandiet. Dybt i Hasting West Hill i St. Clements Caves ligger "The Smugglers Adventure", hvor smugleriets voldsomme historie fortælles og genskabes i dramatiske interaktive udstillinger. Hastings er også kendt fra tv-serien Foyle's War. Og så lokkes I af byens mange caféer og gode 'seafood' restauranter.

Overnatning i Hasting

Hastings - Westfield - Battle - Tunbridge Wells - Brighton (175 km)

Dagen idag står i livsnyderens tegn. Første stop er "Carr Taylor Wines & Wineyard" nær Westfield Village i East Sussex, ca. 10 km nord for Hastings. Her kan I blot møde op og mod en ringe betaling vandre rundt på vingården på egen hånd, med en brochure i hånden der viser vej rundt på den særlige vinmarkssti, hvor I kan nyde den smukke natur, gennem vingården og flaskerummet med en kort historie om stedet vinproduktion. Og naturligvis vil der være mulighed for både at smage og købe nogle af deres vine.  

Inden I kører videre mod Tenterden kan I besøge Battle, hvor slaget mellem normannere og saksere fandt sted i 1066. En audioguide fortæller jer om det dramatiske slag der ændrede England for altid og i Wilhelm Erobrerens berømte kapel kan man stå netop der, hvor Kong Harold Godwinson siges at være død.  

Herfra går turen nordpå til den pittoreske by Tenterden og det idyllisk beliggende Chapel Down Winery i Small Hythe, en af Englands største vinproducenter. Chapel Down Winery producerer en række fremragende hvidvine, ikke mindst mousserende vine og i de senere år også spiritus som gin, vodka og brandy. Her kan I få en guidet tur rundt på vingården, høre alt om vinproduktion slutte af med smagsprøve på nogle af de lokale vine. Turen tager ca. en time og tre kvarter, og det er en god idé at bestille plads på forhånd. 

Og det er slet ikke så underligt at der produceres lette rødvine, fremragende aromatiske hvidvine og verdensklasse mousserende vine netop her. Det lidt kølige klima sammenholdt med den kalkholdige jord, der jo tydeligt ses i Dover, er den samme jordbund de har 150 km sydligere i det berømte Champagne-område i Frankrig. Her er druerne overvejende Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Blanc og Bacchus.  

Fra Tenderden går tuen videre til Tunbridge Wells, en 'Kentish' by når de er bedst. Den historiske by ligger i hjertet af det smukke High Weald, et "Area of Outstanding Natural Beauty", der har mange skønne små landsby spredt ud mellem de bølgende bakker, skovene og de åbne heder. Alt det kan opleves på en tur med Spa Valley Railways, et historisk damptog. En af de skønneste landsbyer er Matfield, med de nærliggende haver i Marle Place, en af områdets skjulte perler. Området byder også på flere slotte, bl.a. Groombridge Place, hvor Conan Doyle skrev mysterierne om Sherlock Holmes.  

Nær Tonbridge, på grænsen mellem Kent, Surry og Sussex ligger Hever Castle, et romantisk 1300-tals slot, og Anne Boleyn's barndomshjem. Anne Boleyn var dronning 1533-1536 og gift med Henry VIII, efter han fik ophævet ægteskabet med Katharina af Aragonien. I 1536 blev Anne anklaget for ægteskabsbrud, blodskam og højforræderi og henrettet på Tower i London.

Dagens sidste besøg er på The Bolney Wine Estate i Bolney, Haywath Heath i West Sussex. Her tilbydes forskellige ture, hvor I kommer rundt i vinmarkerne og vingården og har mulighed for at smage de gyldne dråber. Går man 'all in' kan man tage en 'Sparkling Afternoon Tea and Tour', der inkluderer en guidet rundtur inde og ude samt en traditionel Afternoon Tea. Turene starter almindeligvis kl. 14, og man skal nok sætte tre timer af til oplevelsen og man bør afgjort bestille plads på forhånd.. Se mere og bestil plads på www.bolneywineestate.com.

Overnatning i Brighton

Brighton - Alton - Whitchurch - Winchester (195 km)

Start dagen med et besøg i den smukke Royal Pavilion i Brighton, et eksotisk palads i indiske-gotisk stil bygget som feriested for King George 4. i 1797 og ændret i 1815 og 1823 af John Nash. Herfra kan I slentre gennem det eksotiske shoppingområde The Brighton Lanes med smalle gader og passager ned til stranden og tage en tur op i Britsh Airways i360. Det er et imponerende tårn, hvor den futuristiske udsigtsplatform i glas tager jer op i 160 meters højde, hvorfra I har en helt fantastisk udsigt 360o over Brighton og omegn.

Herefter er det tid til at tage vejen nordpå gennem det smukke South Downs National Park mod Alton og "Jane Austen's House Museum". Jane Austen boede sammen med sin mor, hendes søster Cassandra og veninden Marthe Lloyd i Chawton nær Alton fra 1809 til 1817. Efter at have genfundet sig selv i det smukke Hampshire, begyndte hun at skrive igen, reviderede tidligere udkast bl.a. 'Pride and Prejudice'  og skrev de tre næste bøger, inkl. Emma. Museet fortæller hendes historie med familieportrætter, memorabilia, originale manuskripter og førsteudgaver. 

På vej nordover kan I evt. tage en lille omvej og besøge Leonardsle Gardens i Lower Beeding nær Horsham i West Sussex. Her kan I opleve en verden af skønhed i Leonardslee Lakes & Gardens. Haven blev først tilplantet i 1801 og er senere beskrevet som 'The Finest Woodland Gardens in England'. Den 240 ha store ejendom lokker til vandreture i den smukke natur. Her er også det berømte "Dolls' House Museum".

Nordøst for Alton kan I besøge det nye spændende gin-destilleri Bombay Sapphire Distillery i Whitchurch. Destilleriet ligger ved floden Test og her kan I besøge de eksotiske urter i de kuplede glashuse, og lære alt om Bombay Sapphire og historien bag Laverstoke Mill. Det er naturligvis også muligt at smage den unikke gin, f.eks Bombay London Dry Gin produceret med de mange spændende 'botanicals' som enebær, korianderfrø, angelikarod, mandler, citronskræl, irisrod, lakrids og cassia-bark.

Har I mod på en lille omvej kan I køre nordpå til Highclere Castle, kendt far tv-serien Downton Abbey. Her kan I komme bag facaden på "the Real Downton Abbey", da familien har åbnet slottet for besøgende. Tjek deres hjemmeside www.highclerecastle.co.uk for åbningstider. 

Herfra går turen til Winchester, Hamphire's historiske by med Winchester Cathedral. Byen er en af de ældste i England og engang landets hovedstad. Byen domineres af den store katedral, der stammer helt tilbage fra 1067 og som er en af de største i Europa. I den nordlige del af skibet findes Jane Austens grav, en af Englands mest fremtrædende litterære personeligheder. I Winchester Castle kan I finde endnu en ikonisk figur, nemlig King Arthur (hvis statue står midt i byen) hvor en 1300-tals udgave af det runde bord kan ses. Slottet, der blev bygget af Wilhelm Erobreren i 1067, er blevet ødelagt gennem årene, men Henrik VII's  "great hall" står der endnu.

Overnatning i Winchester

 

 

 

Winchester - Guildford - Wisley - afrejse London Heathrow (100 km)

Idag har I to muligheder. I kan afslutte turen som beskrevet nedenfor - eller I kan kombinere den med vores andet kør-selv-forslag til Hampshire, Dorset og Wiltshire "Langs England's sydkyst", der fortsætter fra Winchester og vestpå.

Rejser I hjem, går dagen videre østpå gennem herlige landskaber til Guildford, hvor I kan besøge den pragtfulde Dapduen Wharf og det fine besøgscenter, der fortæller historien om vandvejene og de mennesker der levede og arbejde på dem. Den 124 km lange kanal forbandt Guildford med Weybridge ved Themsen og dermed til London. Godalming Navigation åbnede i 1764 og gjorde det muligt for prammene at sejle yderligere 6 km op ad floden. Floden Wey var en af de første til at blive åbnet for pramtrafik tilbage i 1653 og besøgende kan også komme ombord på 'Reliance', en af de tre overlevende pramme. 

Lidt nord for Guildford kan i slappe af med en vandretur gennem RHGS Garden Wisley, en af verdens fineste haver og Royal Horticultural Society's flagskib. Året rundt er den 24 ha store have et betagende og farverigt skue, fra forårets krokus, magnolia og rhododendron, sommerens rose, blomsterenge og traditionelle blandende bede til efterårets gyldne nuancer og vinterens bær og stedsegrønne træer og buske. Og i de imponerende drivhuse trives alverdens eksotiske planter. 

Afrejse fra London Heathrow 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 4.906 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - London Heathrow retur
 • 5 overnatninger i dobbeltværelse på 3/4-stjernede hoteller
 • 6 dages billeje gruppe A
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring

 

Om rejsen

 • 1 overnatning i Maidstone
 • 1 overnatning i Canterbury
 • 1 overnatning i Hastings
 • 1 overnatning i Brighton
 • 1 overnatning i Winchester 

 

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Canterbury eller Brighton eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag, helt eller delvist, fx 'Langs England's Sydkyst' og/eller 'The Southwest, Devon & Cornwall'.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011