Langs Englands sydkyst

7 dages kør-selv-forslag langs England's betagende sydkyst

Den engelske sydkyst har meget at byde på. Fra "The White Cliffs of Dover" i øst til den spændende "Jurassic Coast" i vest finder I en perlerække af spændende oplevelser. De smukke områder Kent, Sussex, Hampshire og Dorset og kyststrækningen på ca. 450 km lokker besøgende med fantastiske naturscenerier, historiske seværdigheder, overraskende frodige vinområder, lækker lokal gastronomi og ægte engelsk charme.

Området Kent, et åndeløst smukt landskab, der med rette bærer tilnavnet "The Garden of England" byder på et mangfoldigt kør-selv-eventyr gennem mystisk marskland, bølgende bakkedrag med små søvnige landsbyer og himmelstræbende katedraler til dramatiske hvide klinter. Sussex' ca. 145 km kystlinje bærer betegnelsen "Area of Outstanding Natural Beauty", og i det lune, tørre klima på de sydvendte skråninger fremstilles nogle af verdens bedste mousserende vine.

Hampshire er vidt berømmet for Highclere Castle og Downton Abbey, men også for det pittoreske bølgende landskab i New Forest og livlige havnebyer som Portsmouth. Jeres kør-selv-ferie slutter omringet af Dorsets fantastiske landskaber, den spændende "Jurassic Coast", historiske slotte, romerske villaer og prægtige haver. 

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem det sydlige Englands herlige landskaber.

Fra 6.447 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse 6 nætter samt 7 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Længde:
1100 km

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

Dagsprogram

Ankomst London Heathrow - Canterbury - Dover (149 km)

Når I kommer fra lufthavnen i London, hvor I afhenter jeres udlejningsbil, går vejen videre forbi Canterbury på vej til Dover

Katedralen i Canterbury er sammen med St. Augustine's Abbey og St. Martin's Church på UNESCO's Verdenarvsliste. Det var St. Augustine, udsendt som missionær af Pave Gregor den Store, der oprettede sit sæde (eller 'Cathedra') i Canterbury. I år 1170 blev Ærkebiskop Thomas Becket myrdet i katedralen, der lige siden har været valfartssted for pilgrimme. Katedralen er moderkirke for den verdensomspændende 'Anglican Communion' og sæde for Ærkebispen af Canterbury. Og selv om Canterbury er en forholdsvis lille by, er den en af de meste besøgte byer i England. 

Herfra går turen sydpå til Dover. Når man siger Kent tænker de fleste måske på 'The White Cliffs of Dover', der er et af England mest spektakulære naturfænomener. Denne eventyrlige kystlinje skuer ud over Den Engelske Kanal, og under 2. Verdenskrig blev de hvide klinter nærmest et ikonisk symbol på håb og frihed. Her kan I slentre en tur på klinterne og opleve deres dramatiske skønhed og nyde den fantastiske udsigt over den travle Engelske Kanal til Frankrings kyst i det fjerne. Et charmerende og historisk sted at starte er ved South Foreland Lighthouse, hvorfra I han en enestående udsigt over de hvide klinter og Kanalen, og hvor I kan nyde 'a proper coppa' i Mrs. Knotts Tearoom!

Overnatning i Dover

Hastings - Battle - Tenterden - Eastbourne (121 km)

Fra Dover går turen lidt ind i landet til den pittoreske by Tenterden og det idyllisk beliggende Chapel Down Winery i Small Hythe, en af Englands største vinproducenter. Chapel Down Winery producerer en række fremragende hvidvine, ikke mindst mousserende vine og i de senere år også spiritus som gin, vodka og brandy. Her kan I få en guidet tur rundt på vingården, høre alt om vinproduktion og slutte af med smagsprøver på nogle af de lokale vine. Turen tager ca. en time og tre kvarter, og det er en god idé at bestille plads på forhånd. 

Og det er slet ikke så underligt at der produceres lette rødvine, fremragende aromatiske hvidvine og verdensklasse mousserende vine netop her. Det lidt kølige klima sammenholdt med den kalkholdige jord, der jo tydeligt ses i Dover, er den samme jordbund de har 150 km sydligere i det berømte Champagne-område i Frankrig. Her er druerne overvejende Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Blanc og Bacchus.

Herfra går turen videre til Hastings og "1066 Country". Byen er hjemsted for den største fiskeflåde i Europa, hvor bådene trækkes op på stranden. Det var også her Wilhelm Erobreren byggede sit første fæstning i England efter slaget i 1066, der endelig afsluttede vikingetiden, det slag som er udødeliggjort på Bayeaux-tapetet i Bayeaux i Normandiet. Dybt i Hasting West Hill i St. Clements Caves ligger "The Smugglers Adventure", hvor smugleriets voldsomme historie fortælles og genskabes i dramatiske interaktive udstillinger. Hastings er også kendt fra tv-serien Foyle's War. Og så lokker byen med mange caféer og gode 'seafood restauranter'

Lige udenfor Hastings kan I besøge Battle, hvor slaget mellem normannere og saksere fandt sted i 1066. En audioguide fortæller jer om det dramatiske slag, der ændrede England for evigt, og i Wilhelm Erobrerens berømte kapel kan man stå netop der, hvor Kong Harold Godwinson siges at være død. 

Overnatning i Eastbourne

Brighton - Arundel - Bognor Regis - Chicester - Portsmouth (151 km)

Eastbourne, der på en gang både er klassisk og moderne, byder ikke på mange attraktioner udover The Observatory Science Centre med udstillinger om astronomi, kikkerter m.m. samt det nye moderne Towner Art Gallery. Men lige syd for byen ligger Beachy Head, Englands højeste kridt klinter, der er en yndet filmlocation for bl.a. James Bonds 'The Living Daylight', hvor vi alle tror det er filmet på Gibraltar! Fra toppen af Beachy Head har I en formidabel udsigt over Kanalen og det omliggende landskab og lige vest for Beachy Head domineres kysten af "The Seven Sisters", syv kæmpe kridtklinter. Eastbourne kaldes også "gateway to the South Downs", en smuk nationalpark der ligger lige vest for byen og strækker sig til Winchester i vest og Alton i nord.

Næste stop er badebyen Brighton. Start med et besøg i den smukke Royal Pavilion i Brighton, et eksotisk palads i indiske-gotisk stil bygget som feriested for King George 4. i 1797 og ændret i 1815 og 1823 af John Nash. Herfra kan I slentre gennem det eksotiske shoppingområde The Brighton Lanes med smalle gader og passager ned til stranden og tage en tur op i British Airways i360. Det er et imponerende tårn, hvor den futuristiske udsigtsplatform i glas tager jer op i 160 meters højde, hvorfra I har en helt fantastisk udsigt 360o over Brighton og omegn.

Herfra går turen videre mod Bognor Regis, men undervejs kan I besøge Arundel, en charmerende, historisk og pittoresk markedsby i West Sussex, mest kendt for Arundel Castle. Arundel Castle er et imponerende bygningsværk, der troner højt på sin bakke. Slottet går tilbage til  1067 og her kan I se en imponerende samling møbler, ure, tæpper og våben og ikke mindst sager, der har tilhørt Mary, Queen of Scots personligt. Hun blev halshugget på Tower i 1587 for konspirationsplaner.

Bognor Regis er en af Englands foretrukne kystbyer og kendt for sine mange solskinstimer. Byen lokker med nogle af landes fineste badestrande, hvilket naturligvis lokker mange feriegæster til byen. Dermed er der også grobund for byens mange caféer og restauranter. 

Næste stop er Chichester, der byder på flere spændende oplevelser. Her kan I bl.a. se nogle fantastiske romerske mosaik-gulve, varmekanaler, korridorer og atriumgårde i Englands største romerske villa, der blev opdaget af bygningsarbejdee i 1960'erne. Lidt nord for Chichester kan I besøge "Weald and Downland Open Air Museum", et 16 ha stort frilandsmuseum med 50 historiske bygninger, og på museet kan I opleve hvordan mænd, kvinder og børn arbejdede og levede gennem de sidste 950 år.

Overnatning i Portsmouth

Portsmouth & Gosport

Portsmouth er en by med stærke maritime traditioner og selv idag findes byens vigtigste attraktioner nær havnen. Et iøjefaldende symbol er det imponerende 170 m høje Emirates Spinnaker Tower på Gunwharf Quays. Her kan I med interaktive touch-screens udforske et af de mest fascinerede hav- og landområde over 37 km og med 1700 års historie, ja sågar opleve Lord Nelsons sejr. Herefter kan I vove jer over Sky Walk, hvor det føles som at gå på luft inden turen går op til øverste niveau, den åbne Sky Garden, hvor I kan føle elementerne og havbrisen - en ret hårrejsende oplevelse. Slut besøget af med en kop te eller kaffe på The Cloud i 105 m højde.   

Dernæst må I besøge Portsmouth Hictoric Dockyard. Her finder I Mary Rose Museum. Skibet Mary Rose var en del af Henry VIII's flåde i 1500-tallet. I kan også gå ombord på HMS Victory, hvor I i en audioguide kan høre alt om Slaget på Trafalger. I havnen ligger også HMS Warrior, det hurtigste og stærkeste krigsskib, da hun blev søsat, selv om hun aldrig fik afgivet et eneste skud. Her findes også en udstilling om Slaget ved Jylland i 1916, som ændrede krigens gang. Men én billet får I entre til alle 11 attraktion, og gør I det via deres hjemmeside, kan I spare op til 20%.

Lidt fra havnen ligger et nyt museum "D-Day Story", der fortæller om forberedelserne til invasionen i Normandiet, et spændende museum, der bl.a. udstiller det 83 m lange "The Overlord Embroidery". Ligeledes udstilles der også landgangsbåde, amfibiekøretøjer mm. Portsmouth byder også på "Charles Dickens' Birthplace Museum", et lille rækkehus hvor Charles Dickens blev født i 1812. Huset er nænsomt renoveret og ført tilbage til den oprindelige stand. 

Er man træt af museer byder Gunwharf Quays også på et Disigner Outlet med 90 butikker, 34 barer og restauranter m.m.

Overfor Portsmouth, på den anden side af havneindsejlinger, ligger Gosport. Her ligger et spændene u-bådsmuseum "Royal Navy Submarine Museum", samt et museum om Royal Navy's våben, "Explosion! - Museum of Naval Firepower". I udkanten af Gosport, i bydelen Rowner, ligger desuden et frilandsmuseum "The 1642 Living History Village", hvor frivillige skaber den rigtige stemning og søger for I kommer tilbage til en svunden tid.

Om aftenen lokker Gunwharf Quays med over 30 restauranter og barer, så her er noget for enhver smag. Og med byen maritime historie og beliggenhed er fisk og skaldyr naturligvis på rigtig mange menukort. 

Overnatning i Portsmouth

 

 

Alton - Winchester - Bournemouth (234 km)

Idag går turen nordpå lidt ind i det smukke South Downs National Park til Alton og "Jane Austen's House Museum". Jane Austen boede sammen med sin mor, hendes søster Cassandra og veninden Marthe Lloyd i Chawton nær Alton fra 1809 til 1817. Efter at have genfundet sig selv i det smukke Hampshire, begyndte hun at skrive igen, reviderede tidligere udkast bl.a. 'Pride and Prejudice' og skrev de tre næste bøger, inkl. Emma. Museet fortæller hendes historie med familieportrætter, memorabilia, originale manuskripter og førsteudgaver. 

Har I mod på en lille omvej kan I køre nordpå til Highclere Castle, kendt fra tv-serien Downton Abbey. Her kan I komme bag facaden på "the Real Downton Abbey", da familien har åbnet slottet for besøgende. Tjek deres hjemmeside www.highclerecastle.co.uk for åbningstider. 

Herfra går turen til Winchester, Hamphire's historiske by med Winchester Cathedral. Byen er en af de ældste i England og engang landets hovedstad. Byen domineres af den store katedral, der stammer helt tilbage fra 1067 og som er en af de største i Europa. I den nordlige del af skibet findes Jane Austens grav, en af Englands mest fremtrædende litterære personligheder. Interessant er også at Danmarks konge, Knud den Store, der døde i 1035 efter at have samlet hele England under den danske krone, også ligger begravet i Winchester Cathedral.
I Winchester Castle kan I finde endnu en ikonisk figur, nemlig King Arthur (hvis statue står midt i byen) hvor en 1300-tals udgave af det runde bord kan ses. Slottet, der blev bygget af Wilhelm Erobreren i 1067, er blevet ødelagt gennem årene, men Henrik VII's  "great hall" står der endnu.

Fra Wincester går turen lidt sydpå til New Forest, et åbent hedelandskab med små skove og lunde. Området blev udlagt som jagtområde for Vilhelm Erobreren i starten af det 11. århundrede. Kør gennem de smukke landsbyer Beaulieu og Brockenhurst og besøg Beaulieu Palace House and Gardens (læs evt. Edward Rutherfurds fascinerende bog The Forest). Og fra Lyndhurst kan I tage tre forskellige ture med en 'open-top' bus, hvor en blanding af musik og forskellige karakterer fortæller om steder og mennesker i New Forest. 

Overnatning i Bournemouth

Bournemouth - Weymouth - Lyme Regis - Beer - Exeter (155 km)

Fra Bournemouth går turen gennem Dorset til Weymouth. I kan starte dagen med et besøg Corfe Castle, der er en af Englands mest idylliske landsbyer. Herfra går turen videre til Weymouth. Byen ligger på grænsen til Jurassic Coast, og her kan I tage op i et 53 m høje "Jurassic Skyline", hvor udsigtsplatformen giver en imponerende udsigt 360o så langt væk som 26 km. Også Nothe Fort, der blev bygget i 1860'erne for at beskyttet Portland Harbour er et besøg værd. Hvilket også gælder den 4 ha store Bennetts Water Gardens med bl.a. "National Plant Collection® of Water Lilies".

Herfra fortsætter I langs Jurassic Coast, Englands første UNESCO World Hertigae Site, til Lyme Regis "The Pearl of Dorset", kendt for sine mange fund af fossiler i skrænterne og på stranden. Langs Jurassic Coast ligger dusinvis af historiske byer og landsbyer, der alle kan være værd at besøge. Og ser I undervejs et skilt med "Tea & Scones" er det værd at holde en pause og nyde en typisk lokal scone med "clotted cream and strawberry jam".,

En af de vigtigste byer langs kysten er Lyme Regis der ligger i udkanten af "East Devon Area of Outstanding Natural Beauty" og i hjertet af Jurassic Coast. Byen er også kendt som Mary Anning's fødeby, en af de mest berømte fossil-samlere og palæontologer. Man burde ikke besøge Lyme Regis uden at gå på jagt efter fossiler, men magter man det ikke, findes heldigvis Lyme Regis Museum, der har en prægtig samling af fantastiske fossiler. Den berømte Cobb-mur, der stammer fra det 13. århundrede, beskytter byen mod havet, og en slentretur langs muren er et absolut must. Blæser det meget, kan man søge læ i byens charmerende labyrint af små gader og stræder med utallige butikker af enhver art.

Fra Lyme Regis går turen over Beer gennem East Devon Area of Outstanding Natural Beauty til Exeter.

Overnatning i Exeter

Exeter - afrejse London Heathrow (347 km)

Fra Exeter anbefaler vi, at I tager motorvejen mod London Heathrow.

Undervejs kan I besøge det forhistoriske monument Stonehenge ved Amesbury nord for Salisbury. 

Måske kan I også lige nå et besøg på det nye spændende gin-destilleri Bombay Sapphire Distillery i Whitchurch. Destilleriet ligger ved floden Test og her kan I besøge de eksotiske urter i de kuplede glashuse og lære alt om Bombay Sapphire og historien bag Laverstoke Mill. Det er naturligvis også muligt at smage den unikke gin, f.eks Bombay London Dry Gin, produceret med de mange spændende 'botanicals' som enebær, korianderfrø, angelikarod, mandler, citronskræl, irisrod, lakrids og cassia-bark.

Hvis I ikke nåede forbi Highclere Castle dag 5, har I nu mulighed for at smutte forbi slottet fra Downton Abbey. Tjek evt. på slottets hjemmeside www.highclerecastle.co.uk hvornår det er muligt at besøge slottet. 

Herfra går  turen videre til lufthavnen, hvor lejebilen afleveres. 

Eller I kan forsætte turen - f.eks. med nogle dage fra vores kør-selv-forslag The Southwest, Devon & Cornwall eller i London.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 6.447 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - London Heathrow retur
 • 6 hotelovernatninger
 • 7 dages billeje gruppe A
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring

 

Om rejsen

 • 1 overnatning i Dover
 • 1 overnatning i Eastbourne
 • 2 overnatninger i Portsmouth
 • 1 overnatning i Bournemouth
 • 1 overnatning i Exeter

 

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Canterbury, Brighton eller Portsmouth. Vil du opleve mere i de to spændende områder Devon og Cornwall, kan du nemt kombinere turen med vores andet kør-selv-forslag på den engelske sydkyst "The Southwest, Devon & Cornwall" eller "Kent og det sydøstlige England".

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011