Midsomer - i Barnaby's fodspor

4 dages kør-selv-forslag til Midsomer Country

Fans af tv-serien Midsomer Murders, eller på danske simpelthen Barnaby, kender Midsomer som et område med hyggelige landsbyer, charmerede huse, gamle pubber, festivaler og søndagscricket og ikke mindst en fantastisk smuk natur. Og selv om idyllen skæmmes af den noget høje mord-rate, får man lyst til at drage med Barnaby ud i det herlige Midsomer Country.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Englands spændende landskaber.

Fra 4.173 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse på Badgemore Park B&B samt 4 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
4 dage/3 nætter

Længde:
205 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

 

Få et tilbud

Velkommen til midsomer

I virkeligheden er optagelserne til serien spredt ud over det sydlige Oxfordshire og Buckinghamshire, hvor byer og landsbyer har navne, der er mindst lige så eksotiske som i serien. Det sydlige Oxfordshire og Buckinghamshire's landsbyer, manorhouses, cottages, kirker og markedsbyer danner rammen om ca. halvdelen af filmoptagelserne. Bl.a. er Causton en kombination af flere markedsbyer, hvor programmets producere har udvalgt interessante bygninger som kulisser til den perfekte by.

Afstandene i det sydlige Oxfordshire og Buckinghamshire er ganske korte, så vi har valgt tre overnatinger på sammen B&B eller hotel i Henley-on-Thames. Hvis I kommer fra London, men gerne vil undgå at køre i Londons tætte trafik, kan I tage toget til Reading og leje bil her. Men en bil er nødvendig for at kunne komme rundt i det smukke Midsomer Country. Der går direkte GWR-tog (Great Western Railway) fra Paddington Station og turen tager ca. 25 min. og koster ca. 19 £ for en enkelt- og ca. 28 £ for en returbillet. AVIS biludlejning ligger ca. 450 m fra stationen og der er ca. 14 km fra Reading til Henley-on-Thames.

Rejser I direkte hjem bagefter eller skal I videre ud i det engelske, kan det måske være praktisk at leje bilen i lufthavnen

God tur!

Dagsprogram

Ankomst Henley-on-Thames

Henley-onThames er den nyeste Causton. Byen ligger pittoresk ved Themsens længste lige stræk, hvorfor byen også er vært ved den årlige ”Royal Regatta”. Og med sin placering in "Midsomer Country's" sydvestlige hjørne, er byen det perfekte udgangspunkt for et besøg i det meget filmede område. 

Mange af byens bygninger, forretninger og pubber har været med i op til seks episoder af Barnaby og i Henley-on-Thames fører et vandrespor jer rundt til de forskellige locations. Undervejs kan I nyde en pint Midsomer Ale på The Argyll, og skulle den friste til mere, kan I jo altid lægge vejen forbi pubben igen seren på dagen. Ankommer I til Henley-on-Thames tidligt på dagen, er der nok også  tid både en Midsomer bådtur og en spadseretur langs Themsen til "Henley River and Rowing Museum". Her afholdes det berømte Royal Regatta, hvor Barnaby og Joyce deltager i episoden ”Dead in Water”.
Overnatning i Nettlebad/Henley-on-Thames.

Wallingford - Moulsford - Mapledurham (75 km)

Efter morgenmaden sætter I afsted mod Nettlebed, hvor hotellet og Village Hall har været brugt i serien. Hvis I har lyst til at starte dagen med en spadseretur, kan I lægge vejen forbi Warburg Nature Reserve eller besøge Stonor, et af Englands ældste Manor Houses, filmet til en James Bond-film og nr. 7 blandt Englands top 25 ”Stately Homes”.

Wallingford
Fortsæt til Wallingford, der ligger ved Themsen, hvor broen med sine 16 buer over floden giver en formidabel entre til den hyggelige by med gamle snævre gader. Dronningen af engelske kriminalromaner, Agatha Christie, levede og skrev i Wallingford og ligger begravet i St. Mary’s Church i Cholsey et par mil fra byen. Markedspladsen er flittigt brugt og Corn Exchange har været Causton Playhouse. Og med lidt held kan I møde en af Caustons lokale skuespillere, da flere har være casted til forskellige roller.  
"Queen of Crime", forfatteren Agatha Christie boede her i Winterbrook House i Cholsey med sin mand, arkæologne Max Mallowan, fra 1934 til 1976 og skrev mange af sine romaner her. Agatha Christie ligger begravet på St. Mary's kirkegård i Cholsey, ca. 4 km fra Wallingford's centrum.

Mapledurham
Forsæt rejsen gennem landsbyerne Moulsford (fra Dead in Winter) og Goring-upon-Thames til Mapledurham House og vandmøllen. Mapledurham House har været filmet i mange sammenhænge; The Eagle has Landed, Inspector Morse, Miss Marple og senest i Midsomer Murders med Neil Dudgeon som Barnaby. Her kan I ved selvsyn konstatere hvorfor byen er så efterspurgt til filmoptagelser og måske nyde en cream-tea med tilbehør, scones bagt med mel fra Themsens sidste vandmølle (som i øvrigt var baggrund på coveret til Black Sabbath debutalbum i 1970). 

Rotherfield
På vej tilbage til Henley har I to muligheder. Rotherfield Peppard eller Rotherfield Greys. I Rotherfield Peppard har både kirken og skolen (Badgers Drift Primary School) været brugt. Et godt stop er den smukt restaurerede 17-hundredetals lade The Herb Farm. I Rotherfield Greys finder I Greys Court fra det 16. århundrede, en bygning klædt i blåregn, der i dag hører under National Trust og som for nyligt genåbnede efter en større renovering.

Overnatning i Nettlebed/Henley-on-Thames.

Dorcester - Ewelme - Thame (130 km)

Start dagen med at besøge Dorchester, en af de smukkeste Midsomer landsbyer. Byens kroer fra det 15. og 16. århundrede samt posthuset er alle locations.  Dorchester Abbey er åbent for besøgende og fik i sín egenskab af Midsomer Newton Museum besøg af Joyce Barnaby.

Warborough
Herfra går turen mod Warborough, som har været med i ni episoder og her kan I nyde en ”swift half” på Six Bells on the Green, en stråtækt pub fra det 16. århundrede, der er brugt så mange gange at trofaste seere straks vil genkende den.

Ewelme
Fortsæt til Ewelme, en lille overset flække, dog ikke for seriens producer, som har brugt denne lille charmerede landsby et par gange. Byen byder på en lille butik, et tea-room og en kirke samt Ewelme Watercress Beds & Nature Reserve.  Herfra går turen til Watlington med huse fra 14-tallet til i dag. Byens bibliotek har været bruget i serien og det er værd at kigge på kirken, butikkerne og pubben inden turen går videre til den lille landsby Lewknor, hvor skolen har være vist som Upper Warden School i to episoder. I centrum af landsbyen ligger The Leathern Bottle, en charmerende 450 år gammel pub.

Thame
Thame er den mest filmede Causton. En traditonel markedsby med ugentligt marked. Rådhuset i Thame bruges ofte som Caustons rådhus. Byen byder også på flere meget gamle bindingsværkshuse, og I vil kunne genkende flere steder fra serien, ikke mindst Spreadeagale Hotel, der udvendigt et fra det 16. århundrede ligesom byen tea-rooms har traditionalle facader. Byen byder også på en 700 år gammel pub.

Chiltern AONB
Når I kører fra Thame tilbage mod Henley-on-Thames, kommer i gennem Chilterns AONB (Area of Outstanding Natural Beauty). Her kan i gå en tur i Rowant National Nature Reserve eller besøge jernbanestationen, der også har været brugt i serien.

Overnatning i Henley-on-Thames.

Afrejse, eller ....?

Afrejse, tilbage til London, en ekstra nat i Midsomer Country eller en tur til Oxford i hælene på Inspector Morse og Lewis?

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

 

Fra 4.173 kr.

Prisen inkluderer

  • Flybillet Kastrup - London Heathrow retur
  • 3 overnatninger i dobbeltværle på B&B
  • 4 dages billeje (fra Heathrow) gruppe A
     

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Afbestillings- & rejseforsikring

 

Om rejsen

  • 3 overnatninger i Henley-on-Thames

Overnatning også mulig i Reading, High Wycombe, Slough eller Maidenhaed,der alle ligger i rimelig afstand fra Henley-on-Thames.

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Henley-on-Thames, Oxford eller London eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011