På opdagelse i Sydengland

7 dages kør-selv ferie i dejlige Sydengland

På denne rejse vil I få mulighed for at opleve det charmerende og naturskønne Sydengland, som I kender det fra de engelske tv-serier. I det billedskønne landskab med dramatiske klippekyster og romantiske heder ligger en perlerække af pittoreske småbyer med snoede middelaldergader, historiske slotte og kulturelle skatte, der giver jer oplevelser for livet.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Englands storslåede landskaber.

Fra 3.738 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 6 nætter og 7 dages billeje (juni 2020)

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober 2020

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Længde:
1.180 km

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

Dagsprogram

Ankomst London – Leeds Castle – Rye – Hastings – Eastbourne (210 km)

Jeres rejse igennem det eksotiske Sydengland starter i det øjeblik I forlader London. I kører igennem regionen Kent, der er kendt som ”Englands Have”, hvor I kan besøge Leeds Castle fra 1119; et af de smukkeste slotte i verden, der har fået tilnavnet Lady’s Castle, da det igennem tiden har tjent som hjem for mange af de engelske dronninger.

I fortsætter jeres rejse til Rye, en charmerende lille by, der virker uberørt af tid og derfor bringer tankerne tilbage til middelalderens England. Gå på opdagelse i de snævre, hyggelige gader fyldt med gamle butikker, tesaloner og restauranter og nyd de historiske bygninger og den fine byport, der giver byen sit middelalderlige udtryk. Kør videre til Hastings som er "1066 country" efter det berømte slag den 14. oktober 1066, som er afbilledet på Bayeaux-tapetet.

Overnatning i Eastbourne-området
 

Eastbourne – Brighton – Arundel – Portsmouth (130 km)

På vej til Brighton kan I lægge vejen forbi Birling Gap and the Seven Sisters, et smukt naturområde under National Trust, med hvide skrænter a la Dover og of formidable udsigter over Den engelske Kanal. Derefter går det videre med en tur til byen Brighton, der er én af de største strandbyer og efterhånden også én af de mest trendy byer i Storbritannien. Her kan I tage en smuk spadseretur ad strandpromenaden eller forvilde jer ind i The Lanes, et område med små hyggelige passager fyldt med fine butikker, cafeer og pubs.

I kan også besøge den charmerende forlystelsespark på molen og Brighton Pavilion fra 1811, der mest af alt ligner et orientalsk palads. Når I har suget alle Brightons glæder til jer, fortsætter I til Arundel, en eventyrlig smuk by, der domineres af et imponerende slot fra det 18. århundrede. I kystbyen Portsmouth, der var hjem for Charles Dickens og en vigtig flådeby, kan I besøge det berømte kampskip HMS Victory. 
Overnatning i Portsmouth-området
 

Portsmouth – Jurassic Coast – Plymouth (275 km)

Fra Portsmouth går turen gennem Dorset til Exeter i Devon.  Kør til Lyme Regis "The Pearl of Dorset", kendt for sine mange fund af fossiler i skrænterne og på stranden, der er en del af "Jurassic Coast", Englands første UNESCO World Hertigae Site. Fra Lyme regis kommer I direkte ind i "East Devon Area of Outstanding Natural Beauty" der byder på variere og fantastisk smukke landskaber.

Ser I undervejs et skilt med "Tea & Scones" er det værd at holde en pause og nyde en typisk lokal scone med "clotted cream and strawberry jam".

Overnatning i Plymouth

Plymouth – Dartmoor – Exeter – Bristol (195 km)

Morgenen er perfekt til at udforske den vilde natur i Dartmoor Nationalpark. Landskabet med bølgende bakkedale, romantiske oaser og langstrakte heder er et imponerende smukt syn. De jævnlige tågebanker, som flyder ind over området giver en aura af mystik, der har inspireret mange legender og spøgelseshistorier, hvoraf den mest kendte nok er Sir Conan Doyles Baskervillehunden.

Fortsæt herfra til regionshovedstaden Exeter, der på trods af sin storbystatus er ganske charmerende med små røde huse og grønne parker. Her er også katedralen et besøg værd. Videre igennem frodige landskaber i Somerset til Bristol. Alternativt kan I vælge at rejse via kysten og fx besøge fiskerlandsbyen Clovelly på vejen

Overnatning i Bristol
 

Bristol - Bath – Glastonbury – Wells – Bristol (120 km)

Ikke langt fra Bristol finder I spabyen Bath, der nemt giver én følelsen af at være trådt ind i en Jane Austin-roman. Men den berømte forfatterinde har da også både boet i og ladet sig inspirere af byens skønhed. Her kan I opleve attraktioner som de smukke georgianske rækkehuse fra 18- århundrede, Royal Cresent, der ligger i en elegant halvbue, byens imponerende universitet, Jane Austins hjem og ikke mindst de romerske bade, som har gjort byen berømt.

Turen går videre til Glastonbury, der ifølge legenden er selveste øen Avalon, hvor Kong Arthur og Guinevere er begravet. Her finder I også én af Storbritanniens ældste klostre. Brug eftermiddagen i middelalderbyen Wells, hvor en imponerende katedral knejser over byen.

Overnatning i Bristol
 

Bristol – Stonehenge – Basingstoke (150 km)

Morgenen bruges på en tur igennem det smukke engelske landskab til markedsbyen Salisbury og den fine katedralen, hvis 135 meter høje tårn er det højeste i England. Her kan I se én af de blot fire kopier af de historiske Magna Carta; frihedsbrevene fra 1215, som begrænser magten for de engelske monarker.

De middelalderlige gader, der snor sig omkring katedralen, kan være hyggelige at spadsere rundt i, inden I fortsætter til Storbritanniens vigtigste forhistoriske monument, det legendariske Stonehenge. Den imponerende stencirkel er bygget ca. 1850 f.Kr, og er i dag stadig omgærdet af mystik. Gå på opdagelse i det imponerende monument og mærk stedets energifyldte atmosfære, før turen går til den pittoreske by 
Lacock og byens smukke kloster.

Overnatning i Basingstole
 

Basingstoke – Hampton Court – Windsor – London lufthavn (100 km)

Hampton Court Palace er det første imponerende syn, der møder jer denne morgen. Slottet var i sin tid et magtens centrum for det royale og politiske styre, men er i dag primært besøgt for sin smukke placering ved floden Thames, de farverige haveanlæg, den eventyrlig labyrint og sin magiske have, som I kan gå på opdagelse i.

På vej mod London kan I, hvis tiden tillader det, besøge Windsor og det smukke slot, der ligger omkranset af en skøn park. Slottet er stadig hjem for den royale familie og har en imponerende kunstskat, der vil imponere selv den største kritiker. Herfra går turen hjemad eller måske videre til nye oplevelser i London.

Hjemrejse eller et par ekstra dag i London.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 3.738 kr.

Prisen inkluderer

 • 6 overnatninger i dobbeltværelse på centralt beliggende 3-stjernede hoteller
 • 7 dages billeje gruppe A
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter

 

Om rejsen

 • 1 overnatning i Eastbourne 
 • 1 overnatning i Portsmouth 
 • 1 overnatning Plymouth 
 • 2 overnatninger i Bristol 
 • 1 overnatning Basingstoke 

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Bristol eller London eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Vi er altid tæt på dig med 8 butikker
 • Få rådgivning fra vores 40 dedikerede rejsespecialister 
 • Vi er kåret til Danmarks Ferierejsebureau 2019.

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Søndergade 70, 1. etage
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kattebjerg 3
4700 Næstved
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Algade 50, 1. th
4000 Roskilde
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011
X

Dumpen 23
8000 Viborg
Danmark

mail 70116011