På sporet af Barnaby, Morse, Blaketon og Harriot

9 dages kør-selv-forslag til de kendte tv-serier

Mange har gennem årene set et eller flere eller måske endda alle afsnit af de kendte engelske tv-serier. Nogen har sovet fra dem, andre har set dem fra sofaen under en genstridig influenza, men næsten alle har på et eller andet tidspunkt stiftet bekendtskab med dem, og nogen føler næsten at de kender persongalleriet. Nu har I chancen for selv at besøge de spændende steder, der danner rammen om tv-serierne. 

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Englands dramatiske tv-verden, fantastiske natur og spændende byer.

Fra 10.507 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 8 nætter samt 9 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Længde:
1.060 km (ankomst Heathrow, afrejse Manchester)

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

De kendte tv-serier

De kendte tv-serier

 

 • Barnaby med originaltitel "Midsomer Murders" foregår i Midsomer, et fiktivt område i det sydlige Oxfordshire og Buckinghamshire
   
 • Morse, og senere Lewis, med originaltitlerne "Inspector Morse" og "Lewis" foregår begge i Oxford og nærmeste omegn
   
 • Små og stor synder med originaltitel "Heartbeat" foregår i North York Moors Nationalpark nord for York
   
 • Folk og Fæ med originaltitel "All Creatures Great and Small" foregår i og omkring Yorkshire Dales National Park

Dagsprogram

Ankomst London Heathwow - Nettlebad/Henley-on-Thames (38 km)

Efter ankomsten til London Heathrow, hvor I afhenter jeres udlejningsbil, så går turen vil Henley-on-Thames.

Henley-on-Thames er den nyeste Causton. Byen ligger pittoresk ved Themsens længste lige stræk, hvorfor byen også er vært ved den årlige ”Royal Regatta”. Mange af byens bygninger, forretninger og pubber har været med i seks episoder af Barnaby. Og nej, der er ikke dobbelt "m" i Midsomer.

I Henley-on-Thames fører et vandrespor jer rundt til de forskellige locations, og undervejs kan I nyde en pint Midsomer Ale. Og ankommer I tidligt på dagen, er der nok tid til både en Midsomer bådtur og en spadseretur langs Themsen til "Henley River and Rowing Museum", hvor Ratty og Mole (Hr. Rotte og Hr. Mulvarp) fra Vinden i Piletræerne gør deres særlige entré. Her afholdes det berømte Royal Regatta, hvor Barnaby og Joyce deltager i episoden ”Dead in Water”.

Overnatning i Nettelbed/Henley-on-Thames

"Barnaby" (100 km)

Start dagen med besøg i Mapledurham House og vandmøllen. Mapledurham House har været filmet i mange sammenhænge; The Eagle has Landed, Inspector Morse, Miss Marple og senest i Midsomer Murders med Neil Dudgeon som Barnaby. Her kan I ved selvsyn konstatere, hvorfor byen er så efterspurgt til filmoptagelser og måske nyde en cream-tea med tilbehør, lavet med mel fra Themsens sidste vandmølle (som i øvrigt var baggrund på coveret til Black Sabbath debutalbum i 1970).

Forsæt rejsen gennem landsbyerne Moulsford (fra Dead in Winter) og Goring-upon-Thames til Wallingford, der ligger ved Themsen, hvor broen med sine 16 buer over floden giver en formidabel entre til den hyggelige by med gamle, snævre gader. Markedspladsen er flittigt brugt og Corn Exchange har været Causton Playhouse. Og med lidt held kan I møde en af Caustons lokale skuespillere, da flere har været casted til forskellige roller.

Herfra går turen mod Warborough, som har været med i ni episoder, og her kan I nyde en ”swift half” på Six Bells on the Green, en stråtækt pub fra det 16. århundrede, der er brugt så mange gange, at trofaste seere straks vil genkende den. Fortsæt til Ewelme, en lille overset flække, dog ikke for seriens producer, som har brugt denne lille charmerede landsby et par gange. Byen byder på en lille butik, et tea-room og en kirke samt Ewelme Watercress Beds & Nature Reserve. Videre til Watlington med huse fra 14-tallet til i dag. Byens bibliotek har været brugt i serien, og det er værd at kigge på kirken, butikkerne og pubben inden turen går videre til den lille flække Lewknor, hvor skolen var Upper Warden School i to episoder. I centrum af landsbyen ligger The Leathern Bottle, en charmerende 450 år gammel pub.

Dagens sidste by er Thame, der er den mest filmede Causton. En traditonel markedsby med ugentligt marked. Rådhuset i Thame bruges ofte som Caustons rådhus. Byen byder også på flere meget gamle bindingsværkshuse, og I vil kunne genkende flere steder fra serien, ikke mindst Spread Eagale Hotel med sin smukke facade fra det 16. århundrede, ligesom byens tea-rooms har byder velkommen med sine smukke, traditionelle facader. Byen byder også på en 700 år gammel pub. 

Overnatning i Nettlenbed/Henley-on-Thames

Henley-on-Thames - Oxford (50 km)

I Nettlebed har både hotellet og Village Hall været brugt i serien. Hvis I har lyst til at starte dagen med en spadseretur, kan I lægge vejen forbi Warburg Nature Reserve eller besøge Stonor, et af Englands ældste Manor Houses, filmet til en James Bond-film og nr. 7 blandt Englands top 25 ”Stately Homes”. Fortsæt mod Oxford og besøg Dorchester, en af de smukkeste Midsomer landsbyer. Byens kroer fra det 15. og 16. århundrede samt posthuset er alle locations til Midsomer Murders.

Næste stop er naturligvis Oxford. Byen viser eksempler på alle engelske arkitektoniske genrer siden 11-hundredetallet og er kendt som ´"The city of dreaming spires", der henviser til Oxfords universiteters bygningsstil. Selve bykernen er forholdsvis lille og overskuelig, og hvad der meget tydeligt tegner Oxford, er de mange universitets- og kollegiebygninger. Oxford University har alene 38 kollegier i centrum, hvor I også finder Bodleian Library, flere museer og Oxford Castle Unlocked. Lige udenfor centrum findes grønne områder som Christ Church Meadows (med formidabel udsigt til byens tårne), University Parks, flodbredden og Port Meadow .

Slut evt. dagen med et besøg på Morse Bar, der er et slags ikon i Oxford, og ofte besøgt af skuespillere og politikere. Baren er klassisk indrettet og udstråler elegance. Og naturligvis hænger barens popularitet sammen med en person af samme navn, Inspector Morse. Baren blev ofte brugt når Morse og Lewsis overvejede en kompleks sag, og Morse Bar ses stadig ofte i den efterfølgende tv-serie Lewis. 

Overnatning i Oxford

"Inspector Morse" og "Lewis"

Forfatteren Colin Dexter, der skrev Inspector Morse, boede en lang periode i Oxford og gjorde byen til hjemsted for den berømte detektiv og de mange populære kriminalromaner. Det blev senere til tv-serien Inspector Morse, efterfølgeren Lewis og forgængeren Endeavour (unge Morse).

ITV optog 33 afsnit af Morse i Oxford og nærmeste omegn. Vi kender Morse som en ølelskende kender af Wagner, vanskelige krydsord og sin mørkerøde vintage Jaguar. Nyd en slentretur rundt i Oxford i Morse og Lewis fodspor og besøg de mange locations, der alle ligger centalt i byen:

The Randolph Hotel i Beaumont Street - The Ashmolean Museum i Beaumont Street - Martyr’s Memorial - Trinity College i Broad Street - Blackwell’s i Broad Street, en af de største familieejede boghandlere - The Kings Arms i Holywell Street - Sheldonian Quad i Broad Street - Bodleian Quad and Divinity School i Broad Street Radcliffe Square (“heart of the University”) - Magdalen College i High Street - Botanic Garden i Rose Lane - The Bear Pub i Alfred Street - Gill & Co Ltd., 128a High Street ved Wheatsheaf Passage - Browns Café i The Covered Market, Avenue 4. - Exeter College i Turl Street.

Overnatning i Oxford

Oxford - York (310 km)

Efter morgenmaden går turen mod York, der af vikingerne blev kaldt Jorvik og var Danelagens hovedsæde og en af vikingetidens største handelsbyer. Ud over sin lange historie er York kendt for en spektakulære arkitektur, sit virvar af brostensbelagte stræder, den ikoniske katedral York Minster og flere spændende museer. Ud over katedralen er de største attraktioner Cliffords Tower, Castle Museum, Yorkshire Museum, The York Dungeon, York Art gallery og York's Chocolate History. Og så naturligvis det nyåbnede JORVIK Viking Centre 

Når I besøger JORVIK Viking Centre, befinder I jer på stedet for en de meste berømte og spektakulære arkæologiske opdagelser i nyere tid. I perioden 1976-81 afslørede arkæologer fra York Archaeological Trust; huse, værksteder og gårde fra Vikingetiden i Jorvik. Det gav ideen til JORVIK Viking Centre, netop hvor udgravningerne havde fundet sted, og hvor I kan tage en rejse gennem den rekonstruerede vikingetid og opleve livet, som det så ud i York i det 10. århundrede. 

Overnatning i York

"Små og store synder" (160 km)

I dag går turen op i North York Moors National Parc, hvor det meste af tv-serien Små og Store Synder foregår. Tager I vejen fra Hutton-le-Hole mod Castleton, kommer I op over de store lyngklædte bakker, inden vejen går mod Goathland, kendt som landsbyen Aidensfields. Mange locations til serien ligger i eller omkring Goathland, f.eks, Scripp's Garage and Funeral Parlour, Aidensfield Station, Aidensfield Arms og Claude Greengrass' farm. Ashfordley Hall er Thorton Watlass Hall, som dog ligger i Thornton Watlass længere vestpå. 

Når I har sat bilen på byens parkeringplads, kan I vandre rundt og kigge på de genkendelige seværdigheder, som ud over bygningerne og stationen bl.a. er mindesmærket over faldne i Første Verdenskrig samt telefonboksen. Goathland lokker også med et par Tearooms, hvor der serveres morgenmad, frokost og kaffe med hjemmebagt kage. Også pubben er åben til frokost eller en enkelt pint. 

Efter I har kørt lidt rundt på heden, går turen videre til Whitby, kun 15 km fra Goathland, hvor I vil kunne genkende ruinen på klippetoppen. Navnet Whitby kommer fra det oldnordiske Hvid By, og danske vikinger gik da også i land i 867 kun få km fra byen og ødelagde klosteret. Whitby Abbey er genåbnet i april 2019 efter en længere renovering, og i dag kan I opleve 3.000 års historie gennem en ny og spændende udstilling. Fra Whitby kan I lægge vejen over Scarborough, der også er den del af North Riding of Yorkshire, en af Yorkshires tre regioner. Fortsæt mod York over Pickering.

På tilbagevejen kommer I næsten lige forbi Castle Howard, der ligger i et smukt naturområde ca. 25 km fra York, ikke langt fra hovedvej A64. Castle Howard er et af Englands fineste "historic houses". Måske passer tiden til en Afternoon Tea, og Castle Howard tilbyder en specialbillet, der inkluderer en eksklusiv Afternoon Tea i den elegante Grecian Hall samt besøg på slottet og/eller i haverne.

Overnatning i York

York - Thirsk (90 km)

Inden turen går videre mod Thirsk, kan I overveje en tur med North Yorkshire Moors Railway, et historisk damp- eller dieseltog der kører mellem Pickering og Whitby. Togturen tager jer ca. 24 miles gennem noget af Yorkshires fascinerende natur. I sommermånederne er der f.eks. afgang fra Pickering ca. kl. halv ti med ankomst i havne- og fiskeribyen Whitby lidt over elleve. Her er der tid til at nyde en tidlig frokost, måske Fish & Chips, inden toget kører tilbage til Pickering med ankomst lidt i tre. 

Så går turen til Thirsk, en beskeden tur på 45 km, så I kan nå at besøge The World of James Harriot. Her skrev James Alfred Wight, under pseudonymet James Herriot, en række historier baseret på hans oplevelser som ung dyrlæge i et landdistrikt i North Yorkshire. Bøgerne solgte i millioner rundt om i hele verden, og lagde grunden til to film og senere tv-serien All Creatures Great and Small, som fik stor succes i slutningen af 70'erne og starten af 80'erne. The World of James Harriot blev etableret i 1999 i hans hjemby Thirsk.

Overnatning nær Thirsk

"Folk og Fæ" (150 km)

I dag går turen ind i det smukke Yorkshire Dales National Park. Fra Thirsk kører I mod Richmond, en hyggelig lille by i udkanten af Yorkshire Dales, og et perfekt stop til formiddagskaffen. Derfra videre til Langthwait med broen som James og Siegfried kører over i åbningssekvensen i de første to serier. Videre til Hardraw med Darrowby Church og Hawes med Darrowby Cattle Market. Navnet Hawes betyder "passet mellem bjerge", og byen ligger da også mellem de smukke bjerge Buttertubs og Fleet Moss

Hawes er også en charmerende lille markedsby, den højeste beliggende i England med 850 fod over havet, med flere gode forretninger, tea-rooms og et par pubber. Og så er byen hjemsted for den verdensberømte Yorkshire Wensleydale Cheese og lokker da også med Wensleydale Creamery, hvor I kan smage nogle helt fantastiske oste. Byen har også Gayle Mill, der stammer helt tilbage fra 1784, og hvor I kan se en arbejdende maskine fra slutning af 1800-tallet (lukket i weekenden).

Efter frokost kan I lægge vejen sydpå, over Gearstones og Horton in Ribbelsdale, inden I ved Stainforth drejer I ind ad småvejene til Malham Moor, Arncliff og Hawkswick indtil turen går mod Askrigg og Skeldale House (Darrowby). Skaldale House var dyrlæge Siegfried Farnons base på Trengate. Herfra hjemad mod Redmire Village Green og Finghall Station til hotellet i Thirsk.

Overnatning nær Thirsk 

Thirks - Manchester lufthavn

Således velbevandret i op til fire herlige tv-serier og mættet med otte dages fantastiske indtryk, kan I nu vende næsen hjemad.

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 10.507 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - London Heathrow / Manchester - Kastrup
 • 8 overnatninger i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 9 dages billeje gruppe A
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring

 

Om rejsen

 • 2 nætter i Henley-on-Thames
 • 2 nætter i Oxford
 • 2 nætter i York
 • 2 nætter i Thirsk

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten i en anden rækkefølge, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i f.eks. Oxford, York eller Thirsk eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011