Skønne Cotswolds

5 dages kør-selv-forslag til det smukke cotswolds

Cotswolds er et eventyrligt smukt område, præget af honninggule landsbyer og bølgende bakker (the wolds). Her kan I opleve små typisk engelske landsbyer, levende markedsbyer, smukke paladser og elegante 'country houses'. Tag jer også tid til at vandre en tur på en af de mange historiske stier, tæt på naturen akkompagneret af eventyrlige panoramaer. Og ikke overraskende byder dette naturlige paradis også på en lang række lokale produkter som alle har en prominent plads på menukortet på områdets utallige gastopubs, gamle kroer, caféer og fine restauranter. 

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Cotswolds smukke natur.

Fra 2.425 kr.
pr. person i dobbeltværlse i 4 nætter samt 5 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
5 dage/4 nætter

Længde:
1.090 km 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Om Cotswolds

Velkommen til cotswolds

 

Blot et par timers kørsel nordvest fra London ligger området Cotswolds, der er intet mindre end billedskønt. Med sine pittoreske landsbyer med grågyldne huse og eventyrlignende idyl som Bourton-on-the-Water, Stow-on-the-World og Englands smukkeste landsby Castle Compe, emmer det af gammelengelsk charme.

Med et område på mere end 2.000 km2 beliggende i trekanten mellem Oxford, Bristol og Stratford-upon-Avon, 3.000 km vandreruter, 4. 000 originale stenmure og status som Area of Outstanding Natural Beauty, er området oplagt til en ægte britisk kør-selv-oplevelse. 

 

Dagsprogram

Stratford-uopn-Avon (140 km)

Ganske vist er Stratford-upon-Avon ikke direkte i Cotswolds, men lige nord for området, men alligevel er det oplagt at starte turen her. Lander I i Heathrow forholdsvis tidligt eller kommer I fra London, tager det kun et par timer at køre de små 150 km til Stratford, og så har I hele dagen til denne oplevelse.

Ud over at være en super hyggelige by, hvor man snildt kan slentre rundt et par timer i de charmerende gader og langs floden, er det naturligt at starte besøget med Wiliam Shakespeares fødested i Henley Street inden I går videre til Hall's Croft, et smukt indrettet hjem, hvor Shakespeare's datter Susanna og hendes velhavende mand Dr. Hall boede.

Ca. en mil fra byen i Shottery ligger den verdensberømte Anne Hathaways's Cottage & Garden, Shakespeare's kones barndomshjem, et smukt stråtækt bondehus i pragtfulde omgivelser, der frem til 1892 var i familiens eje. En velafmærket sti fører fra byens centrum til Shottery og turen tager ca. 30 min.

Vil I have det hele med kan man købe et 'Town, Cottage & Farm Pass' der inkluderer entre til Shakespeare's Birthplace, Shakespeare's New Place, Hall's Croft, Anne Hathaway's Cottage og Mary Arden's Farm, en arbejdende Tudor farm, hvor William Shakespeare's mor voksede op.
Overnatning i Stratford området

London Heathrow Airport til Stratford-upon-Avon 140 km.
Birmingham Airport til Stratford-upon-Avon 45 km.

Cotswolds - Cheltenham (250 km)

Fra Stratford går turen sydpå ind i Cotswolds, hvor de nordlige markedsbyer Chipping Campden, Moreton-in-Marsh, Stow-on-the-Wold, Burford (med en meget Cotwoldsk hovedgade) og Burton-on-the-Water venter på at blive udforsket. Og endnu vigtigere er måske de små skjulte juveler Bourton-on-the-Hill, Carlbury, Naunton og Snowshill, der alle ligger væk fra alfarvej. På vej til Cheltenham kan I lægge vejen forbi Winchcombe, en uspoleret markedby på kanten af Cotswolds.

Hvad der er tilbage af dagen bruges til at udforske Cheltenham, eller Cheltenham Spa, som den også kaldes efter de mineralrige kilder, der blev opdaget i 1716. Byen ligger ved den lille flod Chelt, der løber gennem byen på dens vej mod floden Severn, og er Cotswolds kulturelle centrum.

Byen byder på flere interessante seværdigheder, f.eks. The Wilson - Cheltenham's Art Gallery & Museum, Cheltenham Town Hall og The Promenade and Long Gardens og lokker også med gode shoppingmuligheder i f.eks. Regent Shopping Arcade, hvor I også kan se det det store mekaniske ur, the Wishing Fish Clock. Lad jer også forkæle med en Afternoon Tea på det fashionable The Daffodil der ligger tilbagetrukket i en gammel biograf  på den smukke Suffolk Parade.
Overnatning i Cheltenham

Cotswolds - Blenheim Palace (300 KM)

På den østlige 'udkant' af Cotswolds i Woodstock ligger Blenheim Palace. Og det er i sandhed et besøg værd. Blenheim Palace er UNESCO Verdensarv og er et barokt mesterværk, hvor den 12. Duke of Marlborouh og hans familie stadig bor, og slottet er Winston Churchills fødested. Blenheim Palace blev bygget som en gave til John Churchill, den 1. Duke of Marlborough, og rummer idag en prægtig samling af portrætter, antikke bøger og møbler i de smukke sale. Slottet har både en 'Downstairs Tour' gennem køkken og personaleregionerne og en 'Upstairs Tour' gennem de smukke rum, som familien og deres prominente gæster har benyttet. Snyd heller ikke jer selv for en 'Buggy Tour' rundt om søen eller i 'The Formal Gardens' (tjek evt. åbningstider på forhånd).

Efter denne fantastiske oplevelse går turen tilbage til Cotswolds gennem smukke markedsbyer som Lechlade-on-Thames (her er I tæt på Themsens udspring), Fairford og Cirencester. Cirencester (eller Corinium) var under Romertiden den anden største by efter London, og var det administrative centrum for Romertidens syd-vestlige England. Derfor bør man besøge Corinium Museum og se hvad romerne gjorde for England og hvordan livet ville være uden deres indflydelse. 
Overnatning i Cheltenham

 

Sydlige Cotswolds (250 km)

I dag er det tid til at udforske den sydlige del af The Cotswolds. Kør mod Painswick, en af områdets fineste byer og besøg The Rococco Gardens, Painswick Beacon, Laurie Lee's Slad og de pittorske landsbyer Sheepscombe og Edge en mils penge fra Painswick.

Videre til Stroud, hvor 'the Five Valleys' mødes, omgivet af bakkerne Rodborough, Minchinhampton og Selsley Commons. I de fredfyldte og skjulte dale bor mange kunstnere og kunsthåndværkere og byen lokker med en skøn blanding af butikker, gallerier og caféer

Længere sydpå venter andre markedsbyer som Tetbury og Malmesbury. Men glem ikke de skjulte perler, landsbyer som Chedworth, Filkins med The Cotswolds Woolen Weavers, Bibury (tidl. den smukkeste landsby i England) med Arlington Row, en særpræget række huse) og naturligvis Bampton, som har været location for landsbyscenerne i tv-serien Downton Abbey.
Overnatning i Cheltenham

Afrejse (140 km)

Så er det tid til afrejse. Eller måske kan turen forsættes med en af vores andre kør-selv-forslag, f.eks 'Midsomer - på sporet af Barnaby'.

Cheltenham - London Heathrow Airport 140 km
Cheltenham - Birmingham Airport 95 km

Kort

Vis på kort

galleri

Priser

Fra 2.425 kr.

Prisen inkluderer

  • 3 hotelovernatninger
  • 4 dages billeje (fra Heathrow)

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Flybilletter

 

Om rejsen

1 overnatning i Stratford-upon-Avon
3 overnatninger i Cheltenham
 

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten i en anden rækkefølge, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i f.eks. Stratford-upon-Avon, Cheltenham eller Oxford eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag, fx. "Midsomer - i Barnaby's Fodspor".

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud

Typiske byer i Cotswolds

Intern kommentar

Stored Criteria

1 overnatning i Stratford-upon-Avon - fx The Queens Head Hotel 3* (tbx 857 maj 2018) 
3 overnatninger i Cheltenham - fx Doubletree by Hilton Town Centre 4* (tbx 2546 maj 2018) + AVIS grp A (Heathrow)  1440. 

Der er lagt yderligere 10% på disse priser (maj 2018) + 1/2 bil grp A.


OBS: Kan også bookes via ABBEY:  Navn Cotswolds
Kontakt Alice Pavoni. E-mail: alice@abbeyuk.com.  Tel: 0044 131 656 5906
Vouchers kommer fra Abbey

3*- 4* hotel:
1 night Stratford-upon-Avon area (fx Best Western Grosvenor 3*)
3 nights Cheltenham area (fx Jurys Inn Cheltenham 4*)

Priser netto i GBP (foreslået MUP 25%) inkl. Full English Breakfast:
Pr. person i dobbeltværelse: April, september, oktober 211 £,  May-august 228 £ + billeje 
Pr. person i enkeltværelse: April, september, oktober 193 £,  May-august 203 £ + billeje


Book online hos Abbey Tours:      

https://bookings.abbeyuk.com/        
Login: FDMTravel. Password: FDM001