The Southwest, Devon & Cornwall

9 dages kør-selv-ferie i det sydvestlige England

Det sydvestlige England med Somerset, Dorset, Devon og Cornwall er ren magi. Det er kontrasternes land med alt fra blide bakker med romantiske stråtækte landsbyer til øde og dramatiske hedestrækninger, smukke skovklædte bjerge, herlige sandstrande og forrevne klippekyster. Og så byder dette dejlige hjørne af England på en fremragende gastronomi, der absolut er værd at opleve.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem det sydvestlige England's spændende landskaber.

Fra 7.589 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold 8 nætter i dobbeltværelse samt 9 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Længde:
1.550 km

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

det sydvestlige england

 

På rejsen gennem det sydvestlige England stifter I bekendskab med mange forskellige counties, fx Dorset, Devon, Cornwall, Somerset og Wiltshire. Og hele vejen følges I af fantastisk smukke naturområder, ikke mindst i de mange nationalparker som New Forrest, Dartmoor og Exmoor, for blot at nævne et par stykker. Dertil kommer flere områder der betegnes AONB, Area of Outstanding Natural Beauty.

Også kysten byder på et væld af oplevelser, f.eks. den 200 millioner gamle Jurassic Coast, der lokker med fossilfyldte skrænter i Dorset og Devon. Andre steder finder I pragtfulde sandstrande med den 'Engelske Riviera' ved Torquay i spidsen, små fredelige laguner, dramatiske klippekyster og charmerende fiskerbyer. 

Inde i landet opleves øde hedestrækninger på Dartmoor, hvor man næsten fornemmer 'The Hound of Baskervilles' lurende på den ufremkommelige hede. Andre steder glider stille floder sig gennem gamle skove og langs flade engdrag, som f.eks i Test Valley i Hampshire eller River Pyne i Devon. Og holder man sig til de mindre veje, kan man næsten ikke undgå de små hyggelige landsbyer med romantiske cottages og tearooms, der tilbyder friskbagte scones med 'clotted cream and strawberry jam'.

Historien spiller også en stor rolle med utallige slotte og borge, ofte med en særdeles dramatisk historie, flotte Manor-houses med eventyrlige haveanlæg, der i det milde, næsten subtropiske klima, kan få enhver dansk haveejer til at blive grøn af misundelse. Endelig er hele regionen er spisekammer med utallige lokale traditioner fra Cornish Pastry, minearbejdernes traditionelle frokost, til alt god fra havet med friske hummere, øster og muslinger.

 

Dagsprogram

Ankomst London Heathrow - Winchester (196 km)

Efter ankomsten til London Heathrow, hvor I henter jeres udlejningsbil, går turen sydpå via Crawley og Horsham til South Downs National Park, eller fra Heathrow via Guildford til Petersfield, der ligger midt i den smukke nationalpark. Brug evt nogle timer på en ture gennem South Downs National Park der er et overflødighedshorn af naturperler og kultur.

Har man lyst kan I smutte en tur forbi Chichester i West Sussex og se den imponerende katedral, der går helt tilbage til den romerske periode. Og kun 6 km fra byen ligger Bosham, hvor Knud den Store havde en bastion og hvor hans datter ligger begravet.

Overnatning i Winchester.

Wincester - New Forest - Bournemouth (122 km)

Fra Wincester går turen lidt sydpå til New Forest, et åbent hedelandskab med små skove og lunde. Området blev udlagt som jagtområde for Vilhelm Erobreren i starten af 1100-tallet. Kør gennem de smukke landsbyer Beaulieu og Brockenhurst og besøg Beaulieu Palace House and Gardens (Læs evt. Edward Rutherfurds fascinerende bog The Forest). 

I det smukke landskab i Test Valley, hvor floden Test løber gennem gamle skove, flade enge og bølgene kalkbakker kommer I gennem mange små idylliske landsbyer.  Og dalen byder også på mange attraktioner som Bombay Sapphire Distillery,  Sir Harold Hilier Gardens, Longstock Park Water Garden, Highclere Castle og Romsey Abbey. Mulighederne er uendelige. I St. Margaret's kirke i East Wellow nær Romsey lligger Florence Nightingale begravet, hvilket også titrækker mange besøgende. Også den engelsek forfatter Jane Austen stammer fra Hampshire.

Alternativ kan I bruge dagen på Isle og Wight. Færgen Wightlink fra Lymington til Yarmouth tager ca. 40 min. og koster ca. 58 £ for en dagsbillet for bil og passagerer (retur).

Overnatning Bournemouth
 

Bournemouth - Jurassi Coast - Exeter/M'Hampstead (157 km)

Fra Bournemouth går turen gennem Dorset til Exeter i Devon.  Kør til Lyme Regis "The Pearl of Dorset", kendt for sine mange fund af fossiler i skrænterne og på stranden, der er en del af "Jurassic Coast", Englands første UNESCO World Hertigae Site. Fra Lyme regis kommer I direkte ind i "East Devon Area of Outstanding Natural Beauty" der byder på variere og fantastisk smukke landskaber.

Ser I undervejs et skilt med "Tea & Scones" er det værd at holde en pause og nyde en typisk lokal scone med "clotted cream and strawberry jam".

Overnatning i Exeter/Moreton Hampstead.
 

Exeter/M'Hampstead - Devon - Clovelly - Exmoor - Exeter/M'Hampstead (223 km)

Kør til Clovelley på Devons nordkyst. Den lille by nærmest klæber sig til skrænten ned mod havnen, og det er en speciel oplevelser at "slæbe" sig op gennem byen.

Fortsæt via Barnstaple, som bl.a byder på utallige restauranter og pubber hvor der serveres en god solid lunch inden turen går videre gennem Exmoor National Park og Quantock Hills (Area of Outstanding Natural Beauty).

Overnatning i Exeter/Moreton Hampstead.

Exeter/M'Hampstead - Exmoor - Torquay - Dartmoor - Exeter/M'Hampstead (139 km)

Besøg Torquay, en af Englands mest berømte feriebyer, der ligger på den "Engeske Riviera". Byens berømte syv bakker danner en fantastisk baggrund for havnefronten og byder på smukke udsigter over bugten, den Engelske Kanal, Lime Bay og ind over land mod Dartmoors hedeklædte bjerge. Det 950 kvadratkilometer store legendariske Dartmoor er med sine barske, hedeklædte bakker et fascinerende naturområde, der har inspiretet til "Hound of Baskerville"og hvor også Tolkien har ladet sig inspirere.

I Princetown midt på heden ligger landets mest berygtede fængsel Dartmoor Prison, der stammer tilbage fra Napoleonskrigene. Besøg også Grimspound, en imponerende boplads fra bronzealderen, og gå en tur ved de berømte vandfald "Becky Falls". Besøg også Buckland-in-the-Moor, en af de mest pittoreske granit- og stråtagslandsbyer i Dartmoor. 

Slut dagen med et besøg på det spændende Castle Drogo ved Morton Hampstead, det sidste slot bygget i England.

Overnatning i Exeter/Moreton Hampstead.

Exeter/M'Hampstead - Cornwall - St. Michael's Mount - Tintagel - Falmouth (240 km)

Cornwall er det sydligste grevskab i England og er mest kendt for sin fantastiske natur, dybe skovklædte dale og storslåede udsigter over havet. Tidligere havde Cornwall en stor industri, hvilket idag har gjort, at minelandskabet er blevet sat på UNESCOs verdensarvsliste. Besøg Cotehele, et magisk Tudor house med spændende interiør og fantastisk have.

Besøg derefter Tintagel Castle, Kong Arthurs legendariske fødested, kendt som "place of magic". Slottet er også berømt som troldmanden Merlins hjemsted. Broen ved Tintagel er netop blevet renoveret, og man bør nu bestille en "time slot" online for at sikre siget besøg på Tintagel Castle. Fortsæt til Padstow, en pittoresk fiskerlandsby hvor husene ser ud til at presse sig ned mod havnen, og nyd en "Cornish" is på havnen. 

Overnatning i Falmouth.

Falmouth - Cornwall - Trebah Garden - St. Mawes - Falmouth (130 km)

Kør til Trebah Gardens, der ligger helt fantastisk smukt ved Helford River syd for Falmouth. Det er et 26 tdl. stort subtropisk haveparadis med bl.a. 100 år gamle magnolier og rhododendroner.

Køtr til St. Michaels Mount, der nærmest er en lille pendant til det berømte franske Mont-Saint-Michel i Normandiet. Øen ligger ca. 500 m fra Marazion på fastlandet og ved ebbe kan I gå derud ad den brostensbelagte sti. Senere kan I tage hjem med båden, der kun koster et par pund pr. person. Slottet på St. Michaels Mount byder på mange spændene oplevelser, ligesom de fascinerende haver overrasker med deres subtropiske vækster.  

Kørt evt. nordpå og besøg "The Eden Project" i St. Austrell, verden største drivhus med tropisk klima og middelhavsvarme. Her forsker man i menneskets forhold til planter, og The Eden Project er samtidig blevet en af Cornwall's store attraktioner. 

Fortsæt til St. Mawes med små snævre gader og mange gallerier og fortsæt. Her kan man besøge St. Mawes Castle, det fineste eksempel på Tudor militærarkitektur bygget af Henry VIII for at forsvare England mod en fransk invasion.

Overnatning i Falmouth
 

Falmouth - Stonehenge - Salisbury (340 km)

I dag går turen gennem op gennem det smukke Somerset. Besøg evt. The Somerst Cider Company og Burrow Hill Cider ved Pass Vale Farm, og få indblik i produktionen af den populære Cider. Besøg evt. Wardour Castle i Wiltshire, en sjældent besøgt ruin af en middelalderborg i fantastisk smukke omgivelser.

Fortsæt til Stonehenge, det mystiske 5.000 år gamle fortidsminde, hvis oprindelse den dag i dag er et mysterium for historikerne. 

I Salisbury er det værd at kigge på katedralen, som nogen måske vil genkende fra tv-serien Jordens Søjler (Pillars of the Earth) af Ken Follet.

Overnatning i Salisbury.

Salisbury - afrejse London Heathrow (134 km)

Turens sidste dag, hvor det går mod London Heathrow og videre hjemrejse mod Danmark.

I kan også vælge at forlænge kør-selv turen med en af vores andre kør-selv-forslag, f.eks. 'Midsomer - i Barnaby's fodspor' eller et par dage i London.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 7.589 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - London Heathrow retur
 • 8 overnatninger i dobbeltværelse på centralt beliggende 3- og 4-stjernede hoteller
 • 9 dages billeje gruppe A
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring

 

Om rejsen

 • 1 overnatning i Wincester
 • 1 overnatning i Bournemouth
 • 3 overnatninger i Exeter
 • 2 overnatninger i Falmouth 
 • 1 overnatning i Salisbury

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Exeter eller London eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag, f.eks "Langs Englands Sydkyst", "Kent og det Sydøstlige England" eller "På oplevelse i Sydengland".

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011