Port Isaac

Fiskerlandsbyen der blev kendt i britiske tv-serier

Port Isaac er en af Sydvestenglands mange atmosfærefyldte kystbyer, på Cornwalls nordlige kyst og oplagt til et stop på kør-selv-ferien. Byen ligger i de smukkeste omgivelser, ned til en ganske lille havn med små fiskebåde. Den har eksisteret siden det 14. århundrede, men blev for alvor kendt i 1980erne og frem, da den blev benyttet i flere tv-serier, ikke mindst serien om Doc Martin (Martin Clunes), der følger en praktiserende læge i den fiktive fiskerlandsby, Portween.

Inspiration

Gå en tur i de brostensbelagte gader

Det er vitterlig en malerisk landsby, med små, krogede brostensbelagte gader og hvidkalkede huse, der løber ned til havnen, hvor I kan være heldige, at se de lokale fiskere, der lander deres fangst af fisk, krabber og hummere. Hvis sulten eller tørsten melder sig, er der flere steder med udsigt til den lille havn, hvor I kan smage på dagens fangst eller bare nyde noget koldt at drikke. I de små souvenirbutikker og lokale gallerier, kan I finde nogle gode rejseminder at tage med hjem.

På begge sider af den lille havn, er der de flotteste udsigter til byen. Går I fx op til venstre for havnen og forbi "Doc Martins hus", kommer I hurtigt ud til græsklædte bakker. Her står der et par bænke, hvorfra I får den måske aller bedste udsigt til Port Isaac.


" Tip: Det er en god ide, at parkere på den store parkeringsplads ca. 700 meter fra Port Isaac, så undgår I de stejle, smalle veje. Der er en smuk udsigt til kysten fra parkeringspladsen. "

- Alan, rejsespecialist i LyngbyStrande nær Port Isaac

I Port Isaac er der en stenstrand, men I skal bare køre 5-6 km sydvest, og I kommer til Polzeath med en sandstrand, der er populær hos surfere. Yderligere nogle kilometer mod syd kommer I til Daymer Bay, med en strand der ligger i læ og derfor perfekt til familier med børn.

Aktiviteter i Port Isaac

Har I tiden til det, kan I tage på fisketure eller bådudflugter i sommermånederne fra den lille havn. Den naturskønne kyststrækning er inden for ”Area of Outstanding Natural Beauty” og ”Heritage Coast Area”, så husk endelig kameraet. Alternativt kan I tage på nemme vandre- og cykelture i området.

Kort

Vis på kort

Oplev England