Charmerende Sydengland

7 dages rundrejse med dansk rejseleder i Sydengland

At køre rundt i det sydlige England er som at rejse tilbage i tiden, til før verden gik af lave. Tilbage til det victorianske England, hvor imperiet stadig var World Wide Working, hvor mændene gik i habitter i bedste tweed, og hvor damerne gik i spadseredragt. Tilbage til den gang hvor der virkelig var forskel på herskab og tjenestefolk. Kender du dine engelske forfattere, vil du nikke genkendende til mangt og meget, som vi skal opleve på denne indholdsrige rundrejse i Englands lune hjørne. Men Sydengland er også pittoreske landsbyer drysset ud i blide bakker, grønne marker med levende hegn i skønne Cotswolds og historiske sværvægtere som Stonehenge og de romerske bade i Bath. Vi elsker englænderne for deres traditioner som publunch og cream tea. Vi skal prøve begge dele, og der bliver helt sikkert også tid til en pint på en god, engelsk pub. Vi afrunder rejsen i royal stil med et besøg på Windsor Castle. 

Fra 9.990 kr.
pr. person i dobbeltværelse inkl. fly, hoteller, udflugter iflg. program samt dansk rejseleder

FDM medlemsrabat på 500 kr. pr. person fratrækkes nævnte pris.

Derfor skal du vælge rejsen:

 • Du oplever det mystiske Stonehenge
 • Du besøger de skønne romerske bade i Bath
 • Du smager forskellige udgaver af Plymouth Gin og får en rundvisning i destilleriet
 • Du ser smuk natur ved Cotswolds og Dartmoor Hede
 • Du får naturligvis en erfaren rejseleder og en dygtig chauffør 


 


 

Du kan reservere din rundrejse her: 

Reserver


Har du spørgsmål til rundrejsen, sidder vi klar til at hjælpe:

Kontakt 

Dagsprogram

Dag for dag

 • Dag 1: Portsmouth/Winchester
 • Dag 2: Stonehenge og katedralen i Salisbury
 • Dag 3: Lyme Regis, Exeter og Cream Tea
 • Dag 4: Torquay, Plymouth, ginsmagning og Dartmoor Hede
 • Dag 5: Glastonbury og de romerske bade i Bath
 • Dag 6: Cotswolds
 • Dag 7: Windsor Castle og hjemrejse

Portsmouth eller Winchester

Rejser med afrejse den 20. juli, 27. juli og 21. september:
Sidst på formiddagen lander vi i London-Heathrow, hvorfra vi kører mod Portsmouth. Byen huser Englands største flådestation, og har du lyst, kan du besøge krigsskibet HMS Warrior. Ved havnefronten er der også mange indkøbs- og spisemuligheder, så Portsmouth byder på noget for alle. Læsehestene kan se efter minder fra de berømte bysbørn Charles Dickens, Arthur Conan Doyle og Rudyard Kipling, der alle har tilbragt perioder af deres liv i Portsmouth.

Sidst på eftermiddagen kører vi til vores hotel i Bournemouth, hvor vi tjekker ind og spiser aftensmad sammen.

Rejser med afrejse den 04. maj, 01. juni, 17. august og 07. september:
Lidt over middag lander vi i London-Stansted, hvorfra vi kører mod Winchester. Byen er en af Englands ældste og var engang landets hovedstad. Byen domineres af den store katedral fra 1067, og her finder man bl.a. forfatteren Jane Austens grav. Wilhelm Erobreren grundlagde byens slot, hvoraf The Great Hall er den eneste tilbageværende del. I hallen findes det runde bord, der efter sigende blev brugt af Kong Arthurs riddere, når de holdt samling med kongen. Historien er nu ældre end bordet..
Midt i byen kan vi beundre en statue af sagnkongen Arthur.

Vi ankommer til Bournemouth først på aftenen og spiser en lidt sen aftensmad sammen i hotellets restaurant.

Stonehenge og katedralen i Salisbury

Vi indtager den solide, engelske morgenmad inden vi begiver os afsted på en indholdsrig udflugt med højdepunkter i den absolut bedste ende.

Dagens første besøg gælder Stonehenge, denne mærkelig og mystiske stensætning, der blev rejst for ca. 5000 år siden. Stenene står oprejst i en cirkel, hvor aksen er orienteret mod solopgangen ved sommersolhverv, men formålet med monumentet diskuteres fortsat ivrigt og er ikke fastlagt med sikkerhed. De tonstunge sten er transporteret flere hundrede kilometer, og man kan kun blive imponeret over dette magiske bygningsværk, der selvsagt er på UNESCOs liste over verdenskulturarv.

Vi har god tid til at inspicere stedet og måske danne vores egne teorier om stenenes funktion, inden vi kører videre til Salisbury. På en pub i byens centrum spiser vi en god og traditonel frokost, en pub lunch, der fås i mange udgaver. De fleste hører til i den solide ende af madskalaen.

Salisburys gotiske katedral har Englands højeste spir og har desuden dannet baggrund for Ken Follets bog om et katedralbyggeri i Middelalderens England. Inde i kirken kan vi beundre ét af kun fire eksisterende eksemplarer af den såkaldte Magna Carta, som anses for at være grundstenen i den engelske grundlov. I dokumentet slås det blandt andet fast, at ingen mand kan fængsles uden dom.

Efter dagens historielektion vender vi tilbage til hotellet og spiser aftensmad sammen igen.

Lyme Regis, Exeter og Cream Tea

I dag begiver vi os mod vest og holder en formiddagspause i den lille, hyggelige by Lyme Regis med de kulørte huse i victoriansk stil. Byen ligger på den engelske riviera og er en populær badeby. På stranden står de små badehuse side om side. Det gode klima lokker hvert år masser af mennesker til byen, der også kaldes Dorsets perle. Der bliver tid til at strække benene blandt lokkende butikker og restauranter, inden vi fortsætter ind i nabogrevskabet Devon.

Her er naturen i højsædet, og overalt ser vi de karakteristiske levende hegn samt små klatter af skov. Landskabet vest for Lyme Regis er berømmet for sin særlige skønhed. Noget af eftermiddagen tilbringer vi i Exeter, der blev grundlagt af romerne. En del af den romerske bymur står intakt, men vi finder også rester af bygningsværker fra middelalderen samt ikke mindst katedralen. Byen har det i det hele taget en lang historie, flere gange har danske og norske vikinger således belejret den. I øvrigt forgæves.

Efter opholdet i Exeter er det tid til at stifte bekendtskab med en god, engelsk tradition – Cream Tea. Dette herlige kulinariske indslag dukkede op fra 1850’erne, da jernbanen gjorde det muligt at tage på landet i weekenden. Især Devon var et populært udflugtsmål, og traditionen med at servere te sammen med scones belagt med syltetøj og ”clotted cream” - smør blandet med fløde - stammer herfra.

Sidst på eftermiddagen tjekker vi ind på hotellet i udkanten af Torquay (bemærk ændring fra Exeter). Her spiser vi sammen om aftenen.

Torquay, Plymouth og Dartmoor Hede

Hører du til dem, der elsker engelske krimier og engelsk humor, så kan du se frem til formiddagens besøg i Torquay. Den engelske krimidronning Agatha Christie blev født her, og man kan næsten se scenerne fra krimi-universet for sig og fornemme det bedre borgerskabs arrogance og selvbevidsthed. 

Torquay er en populær badeby med mange hoteller, og Gleneagles Hotel og dets koleriske ejer Donald Sinclair inspirerede John Clees til serien Halløj på badehotellet. I dag er hotellet revet ned og erstattet af ældreboliger, men om ikke andet kan vi i hvert fald mindes serien og trække godt på smilebåndet over de mange gakkede indslag i serien.

Fra Torquay kører vi til havnebyen Plymouth, hvor især havneområdet The Barbican and Sutton Harbour byder på et væld af gode spisesteder og interessante historiske lokaliteter. Til de sidste tæller blandt andet The Mayflower Stone, der nogenlunde markerer det sted, hvorfra skibet Mayflower for næsten 400 år siden forlod den gamle verden for at kolonisere den nye – Amerika! I Plymouth skal vi også hilse på et andet kendt engelsk fænomen – gin. I gaderne ved havnen finder vi Plymouth Gin Distillery, hvor vi først får en guidet rundvisning, dernæst får mulighed for at smage gin i forskellige udgaver. Du kan slappe af i destilleriets lounge eller udforske Plymouths butiks- og restaurantliv, inden vi igen vender næsen mod nord.

Få kilometer uden for byen ligger den store nationalpark Dartmoor. Den næsten 1000 km2 store park består i høj grad af heder og moser, og er et både geologisk, botanisk og historisk interessant område. Dartmoor er ofte hyllet ind i tåge, som gennem tiden har kastet mange myter og overtroiske historier af sig. Sir Arthur Conan Doyle udnyttede historien om en stor, sort hund i Sherlock Holmes-historien om Baskervilles Hund. Vi krydser den store nationalpark og holder en kort pause et passende sted, mens vi holder udkig efter hovedløse heste og sorte hunde.

Tilbage på hotellet hygger vi sammen om aftensmaden.

De romerske bade i Bath

Med en solid engelsk morgenmad i maven forlader vi Devon for at køre til grevskabet Somerset. Vi holder en formiddagspause ved Glastonbury Tor, en bakketop lidt uden for Glastonbury, hvorfra der er en formidabel udsigt over Glastonbury by og store dele af Somerset.

Bath ligger ved det eneste sted i England med varme kilder, og det forstod allerede romerne at udnytte i det 1. århundrede e. K. Det kæmpe store kompleks af bygninger og bade er blandt de bedst bevarede romerske ruiner i verden og er selvsagt på UNESCOs verdenskulturarvsliste. Hver dag modtager badene ca. 1 mio. liter 40-50 grader varmt vand, som bliver fordelt i både bassiner, saunaer og andre opvarmede rum. Ved hjælp af film og andre moderne virkemidler bliver badene vakt til live, så vi får en god ide om, hvordan dagliglivet for de romerske badegæster så ud. Vandet indeholder 42 forskellige mineraler og kan drikkes. Hvis du vil have noget mere velsmagende, kan vi anbefale en kop te eller kaffe i caféen i det gamle pumpehus.

Efter romere og kelter har mange andre været draget af de varme og helbredende kilder. Den første engelske konge, Edgar, blev kronet i byen i 973, og i det 18. århundrede blev byen populær som kurby. Forfatteren Jane Austen boede i en periode i byen og skildrede high society livet omkring år 1800. Bath er fyldt af fantastiske klassicistiske sandstensbygninger fra Jane Austen perioden, og der er al mulig god grund til at gå en tur i byen efter besøget i de romerske bade.

Fra Bath kører vi få kilometer til Bristol, hvor vi bor meget centralt i byen. Der er masser af gode og spændende spisemuligheder i nærheden af hotellet, så vi har valgt ikke at inkludere middag i dag og i morgen.

Cotswolds

Dagen i dag står helt og aldeles i romantikkens og naturens tegn. Bølgende landskaber med tilfældigt spredte landsbyer, spækket med små, pittoreske kalkstenshuse i varme honningfarver. Alle med hver sin velplejede og parklignende have fulde af rododendroner og hække, der hænger ud over vejen. Mange steder er hækkene nærmest vokset sammen og danner hele tunneller af grønt løv. Vejene følger landskabets kurver, og de mange små sving kræver chaufførens fulde opmærksomhed. Vi gør opmærksom på, at bussen ikke kan køre alle steder. 

Området hedder Cotswolds og er et paradis for haveelskere. De fleste haver er plejet og passet med vanlig engelsk sirlighed. I den nordlige del af Cotswolds besøger vi en af områdets smukkeste haver, Hidcote Manor Garden. Haven er inddelt i "udendørsrum" med hvert sit karakteristika.

Den gamle uldby Chipping Campden er er klassisk Cotswolds-by med sine gule kalkstenshuse og små butikker med sprossede udstillingsvinduer. Der findes et hav af andre små, hyggelig byer, lige som området er rigt på kulinariske specialiteter som ost, sennep og - mere - gin. Rejselederen har sine egne favoritter og viser dem gerne frem på en rundtur i Cotwolds.

Vejen tilbage går gennem det skønne landskab, der er en fryd for øjet. ”Hjemme” i Bristol kan du igen undersøge restaurantlivet på egen hånd for at finde et passende aftensmåltid.

Windsor Castle

Selv om det er rejsens sidste dag, skal vi stadig opleve en masse. Fra Bristol kører vi mod øst, hvor vi i løbet af formiddagen når frem til Windsor lidt uden for London. Byens verdensberømte slot tilhører den engelske kongefamilie, der ofte er på besøg fra deres residens i London.

Den første udgave af slottet blev bygget for 900 år af siden af Wilhelm Erobreren, efter han havde sejret i slaget ved Hastings i 1066. Siden har slottet været hjem for over 40 britiske konger og dronninger og er i dag et meget levende slot med en lang række statsbesøg hvert eneste år. På en rundtur gennem slottet kan vi se en lang række imponerende rum og sale fyldt med noget af det ypperste inden for møbler og billedkunst.

Efter besøget kan vi krydse Themsen og på hverdage møde en masse drenge i skoleuniform fra det berømte Eton College. Fra Windsor kører vi mod lufthavnen og flyver hjem efter syv dages samvær fulde af oplevelser og indtryk.

Kort

Vis på kort

Galleri

Om priser

Prisen inkluderer

 • Dansk rejseleder
 • Fly København-London t/r
 • 6 overnatninger på gode 3-4* hoteller
  • 2 nætter i Bournemouth
  • 2 nætter i Torquay
  • 2 nætter i Bristol
 • 6 x morgenmad
 • 1 x publunch
 • 4 x aftensmad
 • Transport i England
 • Byvandring i Portsmouth
 • Entré til katedralen i Salisbury 
 • Pause i Lyme Regis
 • Besøg i Exeter
 • Cream Tea (dag 3)
 • Byvandring i Torquay
 • Rundvisning og ginsmagning på Plymouth Gin Destilleri
 • Pause på Dartmoor Hede
 • Stop ved Glastonbury Tor
 • Entré til de romerske bade i Bath
 • Besøg i Chipping Campden
 • Entré til Hidcore Manor Garden
 • Besøg på Windsor Castle
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Tillæg for enkeltværelse 2.000 kr.
 • Rådgivnings- og ekspeditionsgebyr, pr. ordre 125 kr.
 • Rejse- og afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Drikkevarer og måltider ikke nævnt i programmet
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører
 • Øvrigt der ikke er nævnt under "Prisen inkluderer"
 • Fast plads forrest i bussen (række 1-3) 250 kr. pr. person

Om rejsen

Varighed
7 dage

Antal deltagere
Rejsen gennemføres ved minimum 20 deltagere (maksimum 30).

Sprog
På udvalgte seværdigheder vil lokalguiden være engelsktalende. Vores danske rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med oversættelse.

Transport
Rejsen gennemføres i gode 3-4 stjernede busser.

Hoteller
Hotellerne uden for de store byer i England er ofte små, privatejede hoteller, som har deres egen charme. Blomstrede tapeter, krinkelkroge og alternative løsninger ses ofte. Værelserne kan være små, med tunge gardiner og dobbeltsenge med en smallere madras end vi er vant til. Enkelte hoteller kan være uden elevator. Tag det som en oplevelse og en del af den britiske kultur. 

Forlæng rejsen

Forlæng din rejse med et ophold i London.
Kontakt din rejsespecialist og få et tilbud.

 

Datoer & reservation

Afrejsedatoer

- (Udsolgt)
Flyv fra København
9.990 kr.
-
Flyv fra København
9.990 kr.

FDM medlemsrabat:

 • FDM medlemmer får rabat på 500 kr. per person på nævnte priser.
 • Er du ikke medlem, kan du tegne medlemskab på fordelagtige vilkår ved bestilling af rejsen.
   

Angivne priser er fratrukket rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort eller bankoverførsel.

Kontakt