Charmerende Sydengland

7 dages rundrejse med dansk rejseleder i Sydengland

At køre rundt i det sydlige England er som at rejse tilbage i tiden, til før verden gik af lave. Tilbage til det victorianske England, hvor imperiet stadig var World Wide Working, hvor mændene gik i habitter i bedste tweet, og hvor damerne gik i spadseredragt. Tilbage til den gang hvor der virkelig var forskel på herskab og tjenestefolk. Kender du dine engelske forfattere, vil du nikke genkendende til mangt og meget, som vi skal opleve på denne indholdsrige rundrejse i Englands lune hjørne. Men Sydengland er også pittoreske landsbyer drysset ud i blide bakker, grønne marker med levende hegn i skønne Cotswolds og historiske sværvægtere som Stonehenge og de romerske bade i Bath. Vi elsker englænderne for deres traditioner som publunch og cream tea. Vi skal prøve begge dele, og der bliver helt sikkert også tid til en pint på en god, engelsk pub. Vi afrunder rejsen i royal stil med et besøg på Windsor Castle. 

Fra 9.990 kr.
pr. person i delt dobbeltværelse inklusiv fly, hotel, transport, dansk rejseleder, nævnte måltider samt udflugter jf. program

FDM medlemsrabat på 500 kr. pr. person fratrækkes nævnte pris.

Varighed:
7 dage

Deltagerantal:
Max 30 deltagere  

Om rejsen:
Behageligt rejsetempo med gode flytider og to nætter på hvert hotel.
Inklusiv alle entréer til bl.a. Stonehenge, katedralen i Salisbury og de romerske bade i Bath. 

Reserver din rundrejse hos din rundrejsespecialist: 

Reserver

 

Dagsprogram

Dag for dag

Rejseprogram: Portsmouth/Winchester - Stonehenge - Torquay - Plymouth - Bath - Windsor

 • Dag 1: Portsmouth/Winchester
 • Dag 2: Stonehenge og katedralen i Salisbury
 • Dag 3: Lyme Regis, Exeter og Cream Tea
 • Dag 4: Torquay, Plymouth, ginsmagning og Dartmoor Hede
 • Dag 5: Glastonbury og de romerske bade i Bath
 • Dag 6: Cotswolds
 • Dag 7: Windsor Castle og hjemrejse

Portsmouth eller Winchester

Rejser med afrejse den 20. juli, 27. juli og 21. september:
Sidst på formiddagen lander vi i London-Heathrow, hvorfra vi kører mod Portsmouth. Byen huser Englands største flådestation, og har du lyst, kan du besøge Lord Nelsons krigsskib HMS Warrior, som var i aktion i Slaget ved Trafalgar. Ved havnefronten er der også mange indkøbs- og spisemuligheder, så Portsmouth byder på noget for alle. Læsehestene kan se efter minder fra de berømte bysbørn Charles Dickens, Arthur Conan Doyle og Rudyard Kipling, der alle har tilbragt perioder af deres liv i Portsmouth.

Sidst på eftermiddagen kører vi til vores hotel i Bournemouth, hvor vi tjekker ind og spiser aftensmad sammen.

Rejser med afrejse den 04. maj, 01. juni, 17. august og 07. september:
Lidt over middag lander vi i London-Stansted, hvorfra vi kører mod Winchester. Byen er en af Englands ældste og var engang landets hovedstad. Byen domineres af den store katedral fra 1067, og her finder man bl.a. forfatteren Jane Austins grav. Wilhelm Erobreren grundlagde byens slot, hvoraf The Great Hall er den eneste tilbageværende del. I hallen findes det runde bord, der efter sigende blev brugt af Kong Arthurs riddere, når de holdt samling med kongen. Historien er nu ældre end bordet..
Midt i byen kan vi beundre en statue af sagnkongen Arthur.

Vi ankommer til Bournemouth først på aftenen og spiser en lidt sen aftensmad sammen i hotellets restaurant.

Stonehenge og katedralen i Salisbury

Vi indtager den solide, engelske morgenmad inden vi begiver os afsted på en indholdsrig udflugt med højdepunkter i den absolut bedste ende.

Dagens første besøg gælder Stonehenge, denne mærkelig og mystiske stensætning, der blev rejst for ca. 5000 år siden. Stenene står oprejst i en cirkel, hvor aksen er orienteret mod solopgangen ved sommersolhverv, men formålet med monumentet diskuteres fortsat ivrigt og er ikke fastlagt med sikkerhed. De tonstunge sten er transporteret flere hundrede kilometer, og man kan kun blive imponeret over dette magiske bygningsværk, der selvsagt er på UNESCOs liste over verdenskulturarv.

Vi har god tid til at inspicere stedet og måske danne vores egne teorier om stenenes funktion, inden vi kører videre til Salisbury. På en pub i byens centrum spiser vi en god og traditonel frokost, en pub lunch, der fås i mange udgaver. De fleste hører til i den solide ende af madskalaen.

Salisburys gotiske katedral har Englands højeste spir og har desuden dannet baggrund for Ken Follets bog om et katedralbyggeri i Middelalderens England. Inde i kirken kan vi beundre ét af kun fire eksisterende eksemplarer af den såkaldte Magna Carta, som anses for at være grundstenen i den engelske grundlov. I dokumentet slås det blandt andet fast, at ingen mand kan fængsles uden dom.

Efter dagens historielektion vender vi tilbage til hotellet og spiser aftensmad sammen igen.

Lyme Regis, Exeter og Cream Tea

I dag begiver vi os mod vest og holder en formiddagspause i den lille, hyggelige by Lyme Regis med de kulørte huse i victoriansk stil. Byen ligger på den engelske riviera og er en populær badeby. På stranden står de små badehuse side om side. Det gode klima lokker hvert år masser af mennesker til byen, der også kaldes Dorsets perle. Der bliver tid til at strække benene blandt lokkende butikker og restauranter, inden vi fortsætter ind i nabogrevskabet Devon.

Her er naturen i højsædet, og overalt ser vi de karakteristiske levende hegn samt små klatter af skov. Landskabet vest for Lyme Regis er berømmet for sin særlige skønhed. Noget af eftermiddagen tilbringer vi i Exeter, der blev grundlagt af romerne. En del af den romerske bymur står intakt, men vi finder også rester af bygningsværker fra middelalderen samt ikke mindst katedralen. Byen har det i det hele taget en lang historie, flere gange har danske og norske vikinger således belejret den. I øvrigt forgæves.

Efter opholdet i Exeter er det tid til at stifte bekendtskab med en god, engelsk tradition – Cream Tea. Dette herlige kulinariske indslag dukkede op fra 1850’erne, da jernbanen gjorde det muligt at tage på landet i weekenden. Især Devon var et populært udflugtsmål, og traditionen med at servere te sammen med scones belagt med syltetøj og ”clotted cream” - smør blandet med fløde - stammer herfra.

Sidst på eftermiddagen tjekker vi ind på hotellet i udkanten af Torquay (bemærk ændring fra Exeter). Her spiser vi sammen om aftenen.

Torquay, Plymouth og Dartmoor Hede

Hører du til dem, der elsker engelske krimier og engelsk humor, så kan du se frem til formiddagens besøg i Torquay. Den engelske krimidronning Agatha Christie blev født her, og man kan næsten se scenerne fra krimi-universet for sig og fornemme det bedre borgerskabs arrogance og selvbevidsthed. 

Torquay er en populær badeby med mange hoteller, og Gleneagles Hotel og dets koleriske ejer Donald Sinclair inspirerede John Clees til serien Halløj på badehotellet. I dag er hotellet revet ned og erstattet af ældreboliger, men om ikke andet kan vi i hvert fald mindes serien og trække godt på smilebåndet over de mange gakkede indslag i serien.

Fra Torquay kører vi til havnebyen Plymouth, hvor især havneområdet The Barbican and Sutton Harbour byder på et væld af gode spisesteder og interessante historiske lokaliteter. Til de sidste tæller blandt andet The Mayflower Stone, der nogenlunde markerer det sted, hvorfra skibet Mayflower for næsten 400 år siden forlod den gamle verden for at kolonisere den nye – Amerika! I Plymouth skal vi også hilse på et andet kendt engelsk fænomen – gin. I gaderne ved havnen finder vi Plymouth Gin Distillery, hvor vi først får en guidet rundvisning, dernæst får mulighed for at smage gin i forskellige udgaver. Du kan slappe af i destilleriets lounge eller udforske Plymouths butiks- og restaurantliv, inden vi igen vender næsen mod nord.

Få kilometer uden for byen ligger den store nationalpark Dartmoor. Den næsten 1000 km2 store park består i høj grad af heder og moser, og er et både geologisk, botanisk og historisk interessant område. Dartmoor er ofte hyllet ind i tåge, som gennem tiden har kastet mange myter og overtroiske historier af sig. Sir Arthur Conan Doyle udnyttede historien om en stor, sort hund i Sherlock Holmes-historien om Baskervilles Hund. Vi krydser den store nationalpark og holder en kort pause et passende sted, mens vi holder udkig efter hovedløse heste og sorte hunde.

Tilbage på hotellet hygger vi sammen om aftensmaden.

De romerske bade i Bath

Med en solid engelsk morgenmad i maven forlader vi Devon for at køre til grevskabet Somerset. Vi holder en formiddagspause ved Glastonbury Tor, en bakketop lidt uden for Glastonbury, hvorfra der er en formidabel udsigt over Glastonbury by og store dele af Somerset.

Bath ligger ved det eneste sted i England med varme kilder, og det forstod allerede romerne at udnytte i det 1. århundrede e. K. Det kæmpe store kompleks af bygninger og bade er blandt de bedst bevarede romerske ruiner i verden og er selvsagt på UNESCOs verdenskulturarvsliste. Hver dag modtager badene ca. 1 mio. liter 40-50 grader varmt vand, som bliver fordelt i både bassiner, saunaer og andre opvarmede rum. Ved hjælp af film og andre moderne virkemidler bliver badene vakt til live, så vi får en god ide om, hvordan dagliglivet for de romerske badegæster så ud. Vandet indeholder 42 forskellige mineraler og kan drikkes. Hvis du vil have noget mere velsmagende, kan vi anbefale en kop te eller kaffe i caféen i det gamle pumpehus.

Efter romere og kelter har mange andre været draget af de varme og helbredende kilder. Den første engelske konge, Edgar, blev kronet i byen i 973, og i det 18. århundrede blev byen populær som kurby. Forfatteren Jane Austin boede i en periode i byen og skildrede high society livet omkring år 1800. Bath er fyldt af fantastiske klassicistiske sandstensbygninger fra Jane Austin perioden, og der er al mulig god grund til at gå en tur i byen efter besøget i de romerske bade.

Fra Bath kører vi få kilometer til Bristol, hvor vi bor meget centralt i byen. Der er masser af gode og spændende spisemuligheder i nærheden af hotellet, så vi har valgt ikke at inkludere middag i dag og i morgen.

Cotswolds

Dagen i dag står helt og aldeles i romantikkens og naturens tegn. Bølgende landskaber med tilfældigt spredte landsbyer, spækket med små, pittoreske kalkstenshuse i varme honningfarver. Alle med hver sin velplejede og parklignende have fulde af rododendroner og hække, der hænger ud over vejen. Mange steder er hækkene nærmest vokset sammen og danner hele tunneller af grønt løv. Vejene følger landskabets kurver, og de mange små sving kræver chaufførens fulde opmærksomhed. Vi gør opmærksom på, at bussen ikke kan køre alle steder. 

Området hedder Cotswolds og er et paradis for haveelskere. De fleste haver er plejet og passet med vanlig engelsk sirlighed. I den nordlige del af Cotswolds besøger vi en af områdets smukkeste haver, Hidcote Manor Garden. Haven er inddelt i "udendørsrum" med hvert sit karakteristika.

Den gamle uldby Chipping Campden er er klassisk Cotswolds-by med sine gule kalkstenshuse og små butikker med sprossede udstillingsvinduer. Der findes et hav af andre små, hyggelig byer, lige som området er rigt på kulinariske specialiteter som ost, sennep og - mere - gin. Rejselederen har sine egne favoritter og viser dem gerne frem på en rundtur i Cotwolds.

Vejen tilbage går gennem det skønne landskab, der er en fryd for øjet. ”Hjemme” i Bristol kan du igen undersøge restaurantlivet på egen hånd for at finde et passende aftensmåltid.

Windsor Castle

Selv om det er rejsens sidste dag, skal vi stadig opleve en masse. Fra Bristol kører vi mod øst, hvor vi i løbet af formiddagen når frem til Windsor lidt uden for London. Byens verdensberømte slot tilhører den engelske kongefamilie, der ofte er på besøg fra deres residens i London.

Den første udgave af slottet blev bygget for 900 år af siden af Wilhelm Erobreren, efter han havde sejret i slaget ved Hastings i 1066. Siden har slottet været hjem for over 40 britiske konger og dronninger og er i dag et meget levende slot med en lang række statsbesøg hvert eneste år. På en rundtur gennem slottet kan vi se en lang række imponerende rum og sale fyldt med noget af det ypperste inden for møbler og billedkunst.

Efter besøget kan vi krydse Themsen og på hverdage møde en masse drenge i skoleuniform fra det berømte Eton College. Fra Windsor kører vi mod lufthavnen og flyver hjem efter syv dages samvær fulde af oplevelser og indtryk.

Kort

Vis på kort

Galleri

Om priser

Prisen inkluderer

 • Dansk rejseleder
 • Fly København-London t/r
 • Gode 3- eller 4-stjernede hoteller med ophold i delt dobbeltværelse
 • 6 x morgenmad
 • 1 x publunch (dag 2)
 • 4 x aftensmad (dag 1-4)
 • Transport i England
 • Byvandring i Portsmouth
 • Entré til katedralen i Salisbury 
 • Pause i Lyme Regis
 • Besøg i Exeter
 • Cream Tea (dag 3)
 • Byvandring i Torquay
 • Rundvisning og ginsmagning på Plymouth Gin Destilleri
 • Pause på Dartmoor Hede
 • Stop ved Glastonbury Tor
 • Entré til de romerske bade i Bath
 • Besøg i Chipping Campden
 • Entré til Hidcore Manor Garden
 • Besøg på Windsor Castle

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Ekspeditionsgebyr 125 kr. pr. bestilling
 • Tillæg for eneværelse 2.000 kr.
 • Måltider ud over de nævnte
 • Drikkevarer ud over nævnte
 • Afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Rejseforsikringer - kontakt FDM travel
 • Drikkepenge og personlige udgifter
 • Øvrigt der ikke nævnt under ”Rundrejsen inkluderer” 
 • Fast plads forrest i bussen (række 1-3) 250 kr. pr. person

Om rejsen

Antal deltagere:
Rejsen gennemføres ved minimum 20 deltagere (maksimum 30).

Sprog
På udvalgte seværdigheder vil lokalguiden være engelsktalende. Vores danske rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med oversættelse.

Transport
Rejsen gennemføres i gode 3-4 stjernede busser.

Hoteller
Hotellerne uden for de store byer i England er ofte små, privatejede hoteller, som har deres egen charme. Blomstrede tapeter, krinkelkroge og alternative løsninger ses ofte. Værelserne kan være små, med tunge gardiner og dobbeltsenge med en smallere madras end vi er vant til. Tag det som en oplevelse og en del af den britiske kultur. 

ekstra oplevelser

 

Datoer & reservation

Afrejsedatoer

-
9.990 kr.
-
9.990 kr.
-
9.990 kr.
-
9.990 kr.
-
9.990 kr.
-
9.990 kr.
-
9.990 kr.

FDM medlemsrabat:

 • FDM medlemmer får rabat på 500 kr. per person på nævnte priser.
 • Er du ikke medlem, kan du tegne medlemskab på fordelagtige vilkår ved bestilling af rejsen.

 

Prisen er pr. person i dobbeltværelse.

Angivne priser er fratrukket rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort eller bankoverførsel.

Praktisk information

Visum og pas
England er visumfrit indtil 180 dage, og passet skal være gyldigt under opholdets varighed.
 

Vaccination
Vi anbefaler at du taler med din læge eller Danske Lægers Vaccinationsservice angående eventuelle vaccinationer til denne rejse. 


Tidsforskel
England har en anden tidszone end Danmark og er én time bagud. Sommertid og vintertid følger hinanden i begge lande.
 

Elektricitet
Der bruges ligesom i Danmark 220 volt, og der er 2-3 forskellige stiktyper. Medbring en adapter. 
 

Valuta
Englænderne bruger engelske Pund (GBP). Desuden anbefales et visakort /Mastercard som ekstra sikkerhed som betalingskort. De fleste kreditkort, fx Visa og MasterCard vil kunne bruges som betalingsmiddel i større butikker, mange restauranter og på de fleste hoteller. Bemærk dog at nogle mindre steder, fx mange taxaer, barer og cafeer kun tager kontanter.
 

Drikkepenge
Drikkepenge på restauranter, barer og i taxier er ikke påkrævet, men er man tilfreds med servicen er det almindeligt at runde betalingen op med fx 5-10% til et helt beløb. På pubberne er det imidlertid usædvanligt at give drikkepenge. Drikkepenge inden for turismen er som i mange andre lande også normalt. På vores rejser har vi lokale guider og chauffører, der følger gruppen og hjælper rejselederen med at få hele arrangementet til at fungere. Som tommelfingerregel hertil kan hver deltager beregne drikkepenge i størrelsesorden svarende til ca. 2 GBP/dag, der fordeles mellem lokale guider og chauffører. Betaling af drikkepenge er naturligvis frivilligt og følger ens egen tilfredshed med arrangementet. 


Mad og drikke
Det engelske køkken er relativt enkelt og med udgangspunkt især i de grøntsager, der bliver og har været dyrket i hele landet. Det vil sige kartofler, kål, porrer og andre rodfrugter, ofte kombineret med svine-, okse- og fårekød. Der er en lang tradition for stuvninger og kød indbagt i pies og tærter, mens det engelske morgenbord ofte er en tung sag med bagte bønner, æg og bacon, ristet toast, pølser, kippers m.m. Mindst lige så berømt som full english breakfast er den engelske te-tradition. Hertil serveres et udvalg af kager, sandwiches og scones. Endelig skal nævnes at englænderne også producerer en lang række gode oste og generelt er glade for desserter baseret på frugt og fløde.
 

Klima
Klimaet i Sydengland er generelt mildt på grund af den lune Golfstrøm, der i sommermånederne sørger for et nærmest subtropisk klima i de allersydligste dele af England. Temperaturerne ligger normalt et par grader over en dansk sommerdag. Vinden kommer oftest fra sydvest og bringer fugt og ustabilt vejr ind over land. Det giver mange dage med regn og byger og mange dage med skyer.
 

 JAN   FEB  MAR  APR  MAJ  JUN  JUL  AUG  SEP  OKT  NOV  DEC  
Bournemouth            
Dagtemperatur881013161921211915119
Nattemperatur112471011119732
Nedbør (mm)8961664855544056661107657


 

Kontakt