Færøerne for aktive

8-dages kør-selv-forslag og vandring med guide i Færøernes smukke natur

Færøernes natur er et paradis for naturelskere og velegnet til vandreture på fjeldet. Oplev den friske luft, græssende får, vind i håret, grønne fjelde, farverige bygder og se de nærliggende øer, der rejser sig majestætisk i horisonten. Dette aktive eventyr byder på vandring med guide ad gamle bygdestier, Færøernes højeste fjeld og mulighed for at nyde dele af turen på egen hånd med kør-selv-ferie.

Fra 16.307 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i Bed&Breakfast dobbeltværelse i 7 nætter med morgenmad, vandring med guide og 8 dages billeje

Rejseperiode: 
juni, juli og august

Startdag:
Fredag

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
ca. 470 km

Vandring:
ca. 50 km

Klimapåvirkning:
1.181 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Lørdag: Mykines, Streymoy, Eysturoy og Klaksvik (85 km)

I dag tager I færgen fra Vidoy til Svinoy. Her venter en guidet vandretur fra bygden i Svinoy. Med start i bygden vandre I ud til pynten Dragin, hvor englænderne havde en udpost under 2. verdenskrig. Ved Dragin findes også et fuglefangersæde, og et stort udvalg af havfugle som Gylden Hjejle, Arktisk Kjove, Arktisk Terne, edderfugle og grågæs.

Dagens vandretur med guide: Let til middel og 2–5 km i ujævnt terræn. Ca. 4 timer.

Overnatning: Nordøerne

Søndag: Den sydligste ø Suduroy - Basaltsøjler og udsigtspunkter (35 km)

I dag kører I til Tórshavn for at tage færgen, Smyril, til Suduroy om formiddagen. Efter ankomst og check in på hotellet foreslår vi en gåtur på egen hånd til bygden Frodba. Her kan I se flere imponerende basaltsøjler langs vejen. Ved skiltet til Kúluggjógv, skal I gå ned mod havet for at se de smukke klippeformationer i Atlanterhavet.

Over Frodba knejser Frobiarnipa. Ved at følge grusvejen kommer I op til toppen af forbjerget. Her står nogle gamle bygningerfra krigen og I får en smuk udsigt. Er der tid efter gåturen, så tag bilen til bygden Vágur for at opleve endnu et flot udsigtspunkt ved Eggjarnar. Fra Bygden kan I vælge enten at køre eller gå op til udsigtspunktet.  

Overnatning: Suduroy

Mandag: Vandretur til Hvannhagi (50 km)

Det smukkeste og mest særprægede naturområde på Suduroy, er uden tvivl Hvannhagi, og netop Hvannhagi er mål for dagens flotte vandretur. I starter ud fra den øverste vej i Tvøroyri, og i selskab med guiden vandre i langs fjeldsiden ad en gammel sti til østsiden af Suduroy, med en storslået udsigt til de to små øer Litla- og Stóra Dimun. For at komme ned til den fascinerende og smukke indsø I Hvannhagi, skl I ned af en ret stejl og smal sti. Retur ved bilen tager i med færgen tilbage til Tórshavn.

Dagens vandretur: Middel til tung, 6 km i ujævnt terræn. Ca. 4 timer.

Overnatning i Tórshavn.

Tirsdag: Færøernes centrum (115 km)

Tag bilen til Kaldbaksfjørdur hvor i møder guiden.  Her løber det den store å Tiggjara ud i havet. I vandre nu langs åen op i fjeldet ca. 350 m til Færøernes centrum. Her kan I nyde den smukke udsigt inden vandreturen fortsætter til de to indsøer Stóravatn og Brúnavatn. Herefter går turen videre til den gamle vikingebygd Kaldbak.

Dagens Vandretur: Middel til tung omkring 2–5 km i ujævnt terræn. Ca. 4-5 timer.

Overnatning i Tórshavn.

Onsdag: Mykines - Søpapegøjernes hjem (100 km)

I dag har vi inkluderet en heldagstur til øen Mykines i Atlanterhavet ud for Vágar. I bliver kørt med bus fra Tórshavn til havnebyen Sørvágur, hvorfra sejles mellem majestætiske bjergvægge og småøer til Mykines. Efter ankomst går I op ad den stejle vej tl øens lille bygd, og herfra sammen med guiden op på højderyggen til diverse udkigsposter. Under opholdet er der også godt med tid på egen hånd, og stor mulighed for at nyde synes af de mange sødt udseende Lunder, den imponerende Sule og andre havfugle, som bruger øen som ynglested. Sidst på eftermiddag tages båden tilbage til Sørvágur hvorefter I returnerer til Tórshavn.

Dagens vandretur med guide: Middel til tungt terræn.  Ca. 5 timer på øen

Overnatning i Tòrshavn.

Torsdag: På egen hånd

Dagen kan I bruge til at gå på opdagelse i Tórshavn. Oplev denne hyggelige hovedstad som de seneste år har været gennem en rivende udvikling. Udover en gåtur i det centrale Tórshavn kan vi anbefale flere spændende aktiviteter.

Sejltur til Vestmannabjergene. Oplev de enorme lodrette klipper og laguner, som er hjemsted for tusindvis af havfugle, og besøg Saga museet.

Vandretur på egen hånd ad den gamle bygdesti til Kirkjubøur, Færøernes kulturelle center. 7-14 kilometer i let ujævnt terræn.

Overnatning i Tòrshavn.

Fredag: Hjemrejse (47 km)

Feriens sidste køretur går fra Tòrshavn og vestpå tilbage til Vagar og lufthavnen. Her aflevere I lejebilen og begynder hjemrejsen til Danmark.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 16.307 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Vagar retur med SAS
 • 8 dages billeje gruppe A med CDW og fri km
 • 7 overnatninger på Bed&Breakfast i dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • Vandreture med lokalguide som nævnt
 • Bådtransport til Mykines t/r

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring
 • Tunnelafgifter
 • Færgetransport til/fra Svinoy og Kalsoy

tunnelafgifter

Der opkræves tunnelafgift for køretøjer som benytter tunnellen, Vágatunnilin, mellem øerne Vagar og Strymoy samt tunnellen. Nordoyatunnilin, mellem øerne Eysturoy og Bordoy. Prisen for en personbil er ca. 100 kr, for en returkørsel i nævnte tunneller.

 

 

hotel eller bed&breakfast

På dette kør-selv-eventyr kan I vælge mellem overnatning på lokale bed & breakfast steder eller hoteller. Vælger I bed & breakfast er der delt bad og toilet til værelset. 

Vandring

Går man på egen hånd, skal man
altid besøge det lokale turistkontor for mere information før vandretur påbegyndes. Medbring varmt og praktisk tøj samt madpakke og vand.

 

 

 

  ekstra oplevelser

  Vi hjælper gerne med at arrangere ekstra oplevelser rundt på øerne.

  Færøerne er et unikt naturrejsemål med mange muligheder for vandring, cykling, sejlads og nære oplevelser med det lokale fugle- og dyreliv.

  Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

  Få et tilbud

  Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

  X

  Gammel Havn 1
  9000 Aalborg
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Sønder Allé 6, 1. sal
  8000 Aarhus
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kgs. Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kongens Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Kongensgade 9, 1 etage
  5000 Odense
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Dæmningen 47
  7100 Vejle
  Danmark

  mail 70116011