Færøernes fascinerende kontraster

6-dages kør-selv-forslag
mellem fjeld og hav

Færøerne er landet mellem fjeld og hav. I det lille ø-rige er både fjeldet og havet omkring en meget stor del af dagligdagen for alle indbyggere. Oplev de grønne fjeldsider med græssende får og geder, i skøn kombination hyggelige små bygder hvoraf mange storset hænger på kanten af Atlanterhavet.

Fra 7.771 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 5 nætter med morgenmad og inkl. 6 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året, vi anbefaler
maj - august

Startdag:
daglig

Varighed:
6 dage/5 nætter

Længde:
Ca. 350 km


 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Vágar til Gjogv: Bøur, Gàsadalur og Mulafossur (94 km)

Efter afhentning af lejebilen i lufthavnen kan I begynde eventyret begynde. Start ferie med oplevelser på øen Vágar. Vi anbefaler en tur til Gásadalur, en lille smukt beliggende bygd på den nordvestlige spids af øen. Gàsadalur var den sidste bygd på Færøerne, der fik vejforbindelse. Den lille samling huse ligger smukt ud mod havet, og lige før I ankommer, kan I gøre stop og nyde det smukke Mularfossur vandfald, et af landets smukkeste.

Fra Gàsadalur er der mulighed for en vandretur til et imponerende udsigtspunkt over Tindholmur, og Mykines øerne mod vest. Nyd også en kop kaffe og gulerodkage i bygdens lille moderne café. På vejen tilbage fra Gásadalur anbefaler vi et stop, og en lille slentretur i den endnu mindre bygd, Bøur, med græsklædte tage på husene og udsigt over havet.

Tag nu vejen mod øst og tunellen til Færøernes største ø, Streymoy, og fortsæt over land til øen Eysturoy og den smukt placerede lille bygd, Gjogv helt oppe på nordkysten af øen.  

Overnatning: Gjogv

Gjogv

Start dagen med en lille gåtur til bygdens lille naturhavn skærmet af klipperne. Fra Gjógv er der mulighed for en vandretur med flot udsigt over fuglefjelde og ikke mindst den smukke dal Ambasadalur. Ikke langt fra bygden ligger også Færøernes højeste fjeld, Slættaratindur, som med sine 882 m rejser sig over Eysturoy. Vandreturen fra Gjógv til Slættaratindur er en heldagstur, vi kun vil anbefale til trænede vandrere. Tag evt. i stedet bilen til fjeldpasset Eiðis Skarð, her er det muligt at tage turen de sidste 500 m til toppen, stadig lidt krævende men forude venter en ubeskrivelig udsigt over øerne. 

Overnatning: Gjogv

Gjogv - Viðareiði (63 km)

I dag fortsætter turen videre mod nordøst til Færøernes nordligste øer. Fra bygden Leirvík midt på Eyturoys østkyst kører I gennem den undersøiske tunnel til byen Klaksvík, landets andenstørste by. Tunnelen er dekoreret med lyskunst af den færøske kunstner Tróndur Patursson. Fra Klaksvík er der gode muligheder for at udforske de andre Nordøer, som hver især byder på dramatiske landskaber. På øen Viðoy, dagens mål ligger Færøernes nordligste bygd, Viðareiði, som absolut er et besøg værd.

Overnatning: Viðareiði

Viðareiði - Tórshavn (59 km)

Det er nu blevet tid til at tage sydpå igen. Brug evt. formiddagen på yderligere at udforske flere af de nordlige øer som Kunoy og Kalsoy, før I kører via Klaksvik tilbage mod Tórshavn. Turen mod hovedstaden kan nu køres på af flere forskellige ruter. Den klassiske rute er via tunnelen fra Bordoy og Klaksvik tilbage til Eysturoy. Derfra kan I vælge at tage den gamle rute over midt af øen for derefter at køre sydpå mod hovedstad, eller I kan tage den mere direkte tur ned til den sydlige del af Eysturoy hvorfra den nye og næsten 12 km lange undersøiske, Eysturoyartunnilin, tager jer direkte til Tórshavns forstæder. Uanset hvilken vej I vælger, er afstandene ganske korte og der er masser af tid til stop og oplevelser undervejs. 

Overnatning: Tòrshavn.

Tórshavn

I er nu i landet største by, som måske er verdens mindst hovedstad. Nyd dagen i Tórshavn på egen hånd med alt hvad byen tilbyder af stadig flere butikker med design og kunst, og ikke mindst hyggelige kaffehuse, og havnen hvor et must, er en gåtur gennem Tinganes, den gamle bydel som huser  Lagtinget. Glem ikke at besøge bygden Kirkjubøur, som er Færøernes historiske og kulturelle& centrum. De gamle huse ligger nogle km syd for hovedstaden, og her finder I den maleriske Kongsgård, hvor den nuværende kongsbonde er 17. generation i rækken. Se den ufuldendte Sankt Magnus Katedral samt den lille Olavskirke fra middelalderen.

I kan også bruge dagen på en heldagstur til Vestmanna fuglefjelde, fugleøen Mykines eller måske en sejltur i farvandet omkring Tórshavn.

Overnatning: Tórshavn

Tórshavn - Vágar (46 km)

Oplevelserne i nord er ved at være slut, og I kan tage bilen tilbage mod Vágar og lufthavnen. Gør evt. et stop i starten af Vágar og nyd den smukke vandretur ud til troldkonens finger, eller Trøllkonufingur, som det hedder lokalt. Ved ankomst til lufthavnen afleverer I lejebilen og er klar til hjemrejsen.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 7.771 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Vagar tur/retur 
 • 6 dages billeje gruppe A med CDW og fri km
 • 5 overnatninger i dobbeltværelse inkl. morgenmad

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings - og rejseforsikring
 • Tunnelafgifter
 • Færgetransport
 • Ekstra oplevelser

 

TUNNELAFGIFTER

Der opkræves tunnelafgift for køretøjer som benytter tunnellen, Vágatunnilin, mellem øerne Vagar og Strymoy samt tunnellen Nordoyatunnilin, mellem øerne Eysturoy og Bordoy. Prisen for en personbil er ca. 100 kr. for en returkørsel i nævnte tunneller.

færgebilletter 

Færgebilletter købes ved ankomst til diverse færger eller online på ssl.fo

 

 

 

  ekstra oplevelser

  Vi hjælper gerne med at arrangere ekstra oplevelser rundt på Færøerne. På denne tur f.eks:

  Mykines: Bådtransport og guidet vandring

  Tòrshavn: Byvandring med guide

  Gourmetoplevelser: Bordbestilling til gourmetoplevelser i Tòrshavn

  Suduoy: Guidet geologitur

  Vestmanna: Bådtur til Vestmanna fuglefjeld

  Få et tilbud

  Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

  X

  Gammel Havn 1
  9000 Aalborg
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kgs. Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kongens Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Kongensgade 9, 1 etage
  5000 Odense
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Dæmningen 47
  7100 Vejle
  Danmark

  mail 70116011