Frankrig - Indrejsebestemmelser

Opdateret 16. maj 2022


Frankrig er åben for indrejse 

Nedenstående betingelser for det franske hovedland.
NB - Bemærk der er andre regler for de oversøiske territorier

Ved indrejse gælder følgende betingelser:

  • Du betragtes som færdigvaccineret tidligst 7 dage efter modtagelse af 2. vaccination (Moderna/Pfizer/AstraZeneca) og tidligst 28 dage efter Johnson & Johnson (eller 7 dage i tilfælde af tidligere smitte)..
    Vær opmærksom på de særlige regler omkring gyldighed af de forskellige vacciner som beskrevet her.

  • Hvis du er over 18 år og har modtaget sidste stik af de primære vaccinedoser for mere end 9 måneder siden, betragtes du kun som færdigvaccineret, hvis du har bevis for revaccination med en messenger RNA-vaccine..

  • Krydsvacciner accepteres.
  • Du betragtes som tidligere smittet, hvis du er smittet for mindst 11 dage og højst 6 måneder siden.

Det danske coronapas anerkendes som dokumentation for testresultat, vaccination og immunitet. Det kan være en fordel desuden at medbringe Covid-19-attest med QR kode (papirversion).

Både det europæiske coronapas og certifikat fra MinSundhed eller andre EU-lande anerkendes både digitalt og i papirform med og uden QR kode

Børn:

  • Børn under 12 år skal ikke fremvise test ved indrejse.
  • Der skal udfyldes Tro og love erklæring for børn, hvis der indrejses fra orange område.

Indrejseformular:
Hvis man indrejser fra et orange område, skal alle uanset alder skal udfylde og printe Tro og loveerklæring, som findes her .

Du kan læse nærmere angående kategorisering af lande og indrejseregler her.

Test:

  • Færdigvaccinerede/tidligere smittede: Test kræves ikke, hvis man har fast bopæl i EU land
  • Ikke vaccinerede: Negativ PCR test (max 72 timer gammel) eller antigentest (max. 24 timer gammel) (se under ”Transit” for skærpede regler fra enkelte lande)

Karantæne:
Der er ingen karantænekrav for personer, der kommer fra Danmark.

Transit:
Du kan transitere i Frankrig, hvis du opfylder de franske indrejserestriktioner.

Hvis du transiterer med fly i under 24 timer og bliver i den internationale lufthavnszone i Frankrig, er du ikke underlagt de franske indrejseregler men indrejsereglerne for dit destinationsland.

Hvis du transiterer med fly fra et tredjeland udenfor EU i over 24 timer, er der forskellige krav til vacciner og rejseattest afhængig af afrejselandets kategorisering. Læs mere på de franske myndigheders hjemmeside. 

Hvis du rejser i transit i lufthavnen i Paris (CDG) og har behov for en Covid-19 test i forbindelse med vidererejse,  kan du læse nærmere på hjemmesiden for lufthavnen i Paris.

Link til UM:
https://frankrig.um.dk/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19

 

HUSK
Check altid seneste indrejsebetingelser og bestemmelser fra officielle myndigheder, så du er fuldt opdateret inden din afrejse.