Tour de France 2022 i en autocamper

7, 14 eller 21 dages kør-selv-forslag i autocamper til verdens største cykelløb

Er du fan af cykelløbet Tour de France, så bør du mindst én gang i livet leje en autocamper og tage til Frankrig for at følge verdens største cykelløb live fra vejsiden.

Vi har gjort det nemt for dig; Du skal blot køre til Nordtyskland i egen bil og bytte over til en autocamper, hvorefter du er på din helt egen Tour. Udvælg dine favorit-etaper i Frankrig og deltag i festlighederne, hvad enten de foregår i de små hyggelige landsbyer, på drabelige stigninger i bjergene eller langs landevejen eller i start- og målbyerne. 

At følge Tour de France i en autocamper betyder ikke at du skal se alle etaper - tværtimod. Det handler nemlig om at balancere cykelløbet med kvalitetsoplevelser i Frankrig - både som livsnyder, børnefamilie eller dig der selv ønsker at være aktiv undervejs - fx. på din egen racercykel eller MTB.

1 uges leje fra 3.057 kr.
Pris pr. person pr. uge ved 4 personer i autocamper

Vælg selv hvor mange uger du ønsker at leje autocamper.

Rejseperiode: 
Juli 2022

Startdag:
Daglig, afhængig af hvor lang tid du vil følge Tour de France

Varighed:
1 uge / 2 uger / 3 uger

Længde:
3.500 - 5.500 km, afhængig af rutevalg

 

 

Du vælger selv turens længde og antal autocamper-lejedage. Vælg også selv hvor mange etaper du vil se og hvor mange hviledage du ønsker.

Lej autocamper til tour de france

 

 

 

Sådan er turen skruet sammen

Vi har beskrevet kør-selv-forslaget, så du kan følge hver eneste etape i den franske del af 2022-udgaven af Tour det France. Vi anbefaler, at du nøjes med at se 1-3 etaper i træk ,hvorefter du tager en eller flere hviledage. På den måde undgår du "Tour-træthed" og oplever også andre ting på din vej rundt i det skønne rejseland Frankrig. Under hver dag omtaler vi selve etapen samt forslag til hvor du skal køre hen og overnatte, hvis du også vil se næste dags etape. Vil du hellere springe en etape over, så har vi også forslag til hvor du så skal køre hen.

Rutevalget er dit og du bestemmer selv hvilke etaper du vil se og i hvilket tempo du vil følge Tour de France. Har du børn med i autocamper, så bør du maksimalt se 2 tour-etaper i træk og veksle mellem Touren og børnevenlige dage uden for meget kørsel.

Dagsprogram

dag til dag

Du skal selv finde overnatning undervejs, fx. på campingpladser eller stellpladser til autocampere.

Danmark - Hamburg - Essen

Turen her begynder ved Hamburg. Da vi har forskellige leverandører af autocampere, anvises det præcise afhentningssted ved bestilling. Det er også muligt at afhente autocamper andre steder i Tyskland - fx. i Berlin, Bremen, Hannover og flere steder i Ruhr-området. Kontakt os for at høre mere om mulighederne eller søg og book online.

Selvom I sagtens kan køre til Hamburg eller Bremen samme dag, som I skal afhente autocamperen, kan det være en fordel at tage af sted dagen før, og tage en enkelt overnatning på hotel i Nordtyskland. Fordelen er at rejsen bliver en pakkerejse, når I kombinerer 2 rejseprodukter på samme ordre (fx. hotel + autocamper), og dels at I får god tid til afhentningen, da det tager lidt tid at sætte sig ind i alle detaljer om kørsel med autocamper. Herudover har I tid til at proviantere til de første dage på farten.

Feriens første køretur fører jer mod sydvest i retning af Ruhr-området ved Dortmund, Essen og Duisburg. Her kan I overnatte på en campingplads eller en tysk stellplads, der kun er til autocampere.

Overnatning på en campingplads eller stellplads for autocampere i nærheden af Essen og Ruhr området.

Essen - Dunkirk

I dag holder Tour de France feltet ekstraordinært hviledag og skal fra Danmark til Frankrig. Det samme gælder jer, da I skal ud på en længere køretur gennem Tyskland, Holland og Belgien. Sørg for at komme tidligt afsted så I ankommer i det nordvestlige Frankrig hen under eftermiddagen.

Da I stadig er "nye" i autocamperlivet, bør i installere jer på en campingplads for at lære den rigtigt at kende, men da der kan være godt fyldt op pga. Touren, kan I også se jer om efter en plads i vejsiden til næste dags etape mellem Dunkirk (Dunkerque) og Calais. Husk at proviantere i god tid og tømme jeres spildevandstanke, da I måske ikke får mulighed for at flytte jer igen før etapen er overstået.

Overnatning på en campingplads eller stellplads for autocampere eller på Tour de France-ruten i området omkring Dunkirk og Calais.

Tour de France 4. etape (5. juli): Dunkirk – Calais (kuperet)

I dag er første dag med Tour det France. Feltet er ankommet efter 3 dage i Danmark og nu går det for alvor løs i det nordfranske. Find en god plads i vejsiden på den sidste tredjedel af etapen, så kan I nemmere komme østpå, når det hele er overstået. Etapen er let kuperet og der er ofte vind i området.

Læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com

 • Hvis du vil se næste dags etape: Kør østpå straks efter afslutningen og find en campingplads eller stellplads for autocampere eller på Tour de France-ruten i området mellem Cambrai og målet i Arenberg-skoven.
 • Hvis du vil springe næste dags etape over. Kør mod øst i ro og mag og undgå området omkring Lille, Cambrai og Arenberg. Find en  campingplads eller stellplads for autocampere i nærheden af de franske Ardennere, fx. ved Parc naturel régional des Ardennes. Her kan du slappe af og nyde naturen inden Tour eventyret går videre.

Tour de France 5. etape (6. juli): Lille – Arenberg (brosten)

I dag venter en lækkerbisken af en dramatisk etape. Feltet skal over toppede brosten, som er frygtet af mange ryttere. Selvom brostens-strækningerne ikke er helt så slemme som dem vi kender fra cykelløbet Paris-Roubaix, så bliver det med garanti en spændende dag at følge som tilskuer til verdens største cykelløb.

Regn med at rigtig mange franskmænd og belgiere vil følge netop denne etape fra vejsiden, så vil du være sikker på en god plads i første række, skal du ankomme i rigtig god tid eller vælge et andet sted på etapen end de afgørende strækninger. Bemærk at du ikke kan køre med autocamper på mange af de smalle nordfranske veje som ruten kører på. Du skal derfor regne med at parkere på en sidevej til ruten.

Læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com

 • Hvis du vil se næste dags etape: Kør østpå straks efter afslutningen og find en campingplads eller stellplads for autocampere eller på Tour de France-ruten i området nær målet i Longwy.
 • Hvis du vil springe næste dags etape over. Kør i retning mod Lorraine og Vogeserne. Find en campingplads eller stellplads for autocampere på vestsiden af Vogeserne. Her kan du slappe af og nyde naturen inden Tour eventyret fortsætter.

Tour de France 6. etape (7. juli): Binche – Longwy (kuperet)

Feltet skal i dag køre både i Belgien og Frankrig. Det kan tiltrække en masse cykelgale tilskuere fra begge lande, så der vil være god stemning uanset hvor på ruten du vælger at se feltet og reklamekaravanen drøne forbi. Etapen slutter i Longwy med en rampe på ca 800 meter. Kan du komme helt til målområdet i tide, så er det ikke et dårligt sted at se Tour de France og samtidig kan du mærke stemningen og festen i målbyen. 

Læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com

 • Hvis du vil se næste dags etape: Kør mod syd og find en campingplads eller stellplads for autocampere eller overnat på Tour de France-ruten i den vestlige del af Vogeserne.
 • Hvis du vil springe næste dags etape over. Kør til Jurabjergene og find en campingplads eller stellplads for autocampere på grænsen mellem Frankrig og Schweiz. Her kan du slappe af og nyde den flotte natur inden Tour eventyret går videre.

Tour de France 7. etape (8. juli): Tomblaine – La Planche des Belles Filles (bjergetape)

Årets første bjergetape venter, når feltet rammer de bløde bakker i Vogeserne. Selvom der ikke er tale om de samme højdemeter som i Alperne og Pyrenæerne, så er der stadig stejle stigninger, hvor der med sikkerhed vil opstå huller i feltet. Det bliver første lejlighed for de største favoritter til at vise hvad benene duer til.

Den første halvdel af etapen er flad og bygger op til finaleslaget på grænsen mellem Lorraine og Alsace. Vil du have en god autocamperplads på en af etapens 2 regulære stigninger, så bør du overveje at indfinde dig nogle dage i forvejen, da de gode pladser hurtigt bliver taget. Samtidig er der ofte tidlige vejspærringer i Vogeserne. Kommer du i sidste øjeblik, skal du regne med trafikkaos og en plads i dalen - dog stadig med god stemning, Alsace er et knudepunkt for mange fans fra hele Europa.

Læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com

 • Hvis du vil se næste dags etape: Kør direkte mod syd og find en campingplads eller stellplads for autocampere eller overnat på Tour de France-ruten i Jurabjergene på grænsen mellem Frankrig og Schweiz. Alternativt kan du køre videre ind i Schweiz hvis du vil se næste dags etapeafslutning i Lausanne.
 • Hvis du vil springe næste dags etape over. Kør over Jurabjergene og videre til Genevesøens østlige ende, hvor du kan finde en campingplads eller stellplads for autocampere. Her kan du slappe af og nyde de høje Alper i Schweiz.

Tour de France 8. etape (9. juli): Dole – Lausanne (kuperet)

Endnu en etape hvor feltet skal gennem flere lande og krydse en bjergkæde. Selvom etapen ikke er klassificeret som en bjergetape, så er Jurabjergene en ordentlig mundfuld og sprinterne skal virkelig stramme sig an, hvis de skal nå helt til målstregen med de store favoritter.

Tag opstilling med din autocamper på den flade del på toppen af Jurabjergene, men undgå for alt i verden den lange nedkørsel, der starter ca. 50 km før mål, da der ikke er meget ved at se feltet køre forbi med 60-70 km/t. Kan du parkere din autocamper i udkanten af Lausanne og komme helt ind til finalestigningen i byen, så er det ikke et dårligt sted at se en Tour de France afslutning.

Læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com

 • Hvis du vil se næste dags etape: Kør videre til den østlige ende af Geneve-søen og find en campingplads eller stellplads for autocampere i Rhone-dalen eller overnat på Tour de France-ruten i Alperne ved Les Diablerets eller den sidste stigning ved Portes du Soleil i Chatel.
 • Hvis du vil springe næste dags etape over. Kør rundt om Geneve-søen i vestlig retning via Geneve, Annemasse og Bonneville hvor du kan finde en campingplads eller stellplads for autocampere. Her kan du slappe af og nyde de høje franske Alper inden Tour-eventyret går videre.

Tour de France 9. etape (10. juli): Aigle – Châtel (bjergetape)

De Schweiziske Alper lægger asfalt til dagens store slag, hvor feltet skal op over flere bjergtoppe i Vaud, Valais og endelig Haute Savoie i Frankrig. I første omgang køres langs Geneve-søen, hvorefter det går løs over flere bjergpas, videre ned til Aigle, hvor UCI holder til. Den sidste lange stigning går op til Pas de Morgins og endelig en lille sidste bakke op til målet ved Chatel i 1.297 meters højde. Kommer du i god tid, kan du måske finde en fin plads til autocamperen i vejsiden eller alternativt holde på en af de marker eller sæter-områder, der ofte bliver udlagt til autocamper parkering i Alperne.

Læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com

 • Hvis du vil se næste dags etape: Bemærk, dagen efter denne etape er der hviledag i Tour de France. Vil du følge 10. etape skal du køre ad de små franske bjergveje videre til Mont Blanc-massivet syd for Geneve-søen, nærmere bestemt Morzine som er startby og Megève som er målby.
 • Hvis du vil springe næste dags etape over. Kør til Annecy-søen hvor du kan finde en campingplads eller stellplads for autocampere. Her kan du slappe af og nyde det gode liv inden Tour-eventyret går videre mod syd.

HVILEDAG (11. juli): Afslapning i de franske Alper

I dag er det hviledag i Touren, hvilket giver dig flere spændende valgmuligheder. For det første kan du bruge tiden i hviledagsbyen Morzine, højt oppe i de franske alper. Har du ikke haft lejlighed til at vandre eller cykle i bjergene, så har du nu en god mulighed. Bliver du i byen, kan du være heldig at spotte nogle af rytterne og cykelholdene, som bruger dagen meget forskelligt. Nogle hold tager ud på en social cykeltur, andre kører hver for sig eller bruger dagen til at restituere så meget som muligt inden de videre bjergetaper. En anden mulighed er at tage en tur til Chamonix, hvor der for alvor er mulighed for udflugter og aktiviteter, fx. en tur til den den berømte gletscher Mer de Glace, som er tilgængelig via en bjergbane. Eller tag på vandretur til Lac Blanc og andre smukke steder.

Du kan også vælge at køre foran Tour de France og finde en god plads i vejsiden til 10. 11. eller 12. etape, som alle foregår i de franske Alper - den ene etape mere spektakulær end den anden. Vil du fx. opleve legendariske Alpe d'Huez på 12. etape, så har du travlt, da bjerget traditionelt "fyldes op" mange dage i forvejen. Er det helt umuligt at komme til på Alpe d'Huez, så forsøg dig med en plads på en af de foregående stigninger; Col du Galibier eller Col de la Criox de Fer.

Vil du bare helt væk fra Alperne og ned i fladlandet, skal du køre mod sydvest i retning af Saint-Étienne og Loire departementet, hvor 13. etape må forventes at blive afgjort i et sprintopgør.

 • Hvis du vil se næste dags etape: Kør i retning af Chamonix og drej fra og find en god plads på den sidste stigning op til Megève. Er bjerget allerede fyldt op med autocampere, så må du nøjes med en plads i dalen eller evt. blot køre videre til næste etape. Når løbet afvikles i Alperne, kan du risikere at skulle ud i nogle omveje pga. omlægning af trafikken ifm. Tour de France. Overnat på en campingplads eller stellplads for autocampere hvor som helst i nærheden af ruten.
 • Hvis du vil springe næste dags etape over. Kør sydpå gennem de høje Alper og drej fra i den lille by Saint-Martin-d'Arc. Herfra kører du ind på en af de mest ikoniske stigninger i Tourens historie, nemlig Col de Telegraphe efterfulgt af Col de Galibier. Find en god plads langs ruten. Der er kun få campingpladser eller stellplads for autocampere i området, så du skal forvente at klare dig uden strøm og adgang til frisk vand.

Tour de France 10. etape (12. juli): Morzine – Megève (kuperet)

Etapen fra Morzine til Megève er officielt kategoriseret som en kuperet etape, men for danskere er der tale om vaskeægte bjergetape. Etapen er kort, men hård og den sidste stigning op mod målet er en 19 km lang bakke op til Megève! Prøv den selv! 

Hvis du vil se dagens cykelløb, så skal du bare vælge en af de 3 stigninger. Du bør være lidt strategisk i dit valg, da du vil hurtigt videre for at få en god plads til 11. og 12. etape, som indeholder de helt store bjerge i Alperne.

Læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com

 • Hvis du vil se næste dags etape: Kør til Albertville og ad Tour-ruten til den frygtindgydende kombination af Col de Telegraphe og Col de Galibier. Her skal du forsøge at finde en god holdeplads i siden af vejen eller måske endda helt på toppen - men vær opmærksom på at du kan risikere at køre forgæves, hvis du kommer sent, da da mange fans i autocamper foretrækker disse stigninger. Endelig er der også finalestigningen op til Col du Granon i 2.413 meters højde.
 • Hvis du vil springe næste dags etape over. Kør i retning af Grenoble hvor du kan overnatte på en campingplads eller stellplads for autocampere i de franske Alpers største by. Har du mod på flere etaper i Alperne, så skal du i retning af Alpe d'Huez og vil du videre til de flade etaper, så kør længere vestpå til Rhone-dalen, Lyon og Saint-Etienne.

Tour de France 11. etape (13. juli): Albertville – Col du Granon (bjergetape)

For kun anden gang i Tourens historie er der mål på toppen af Col du Granon. Vejen dertil går via Col du Télégraphe og Col du Galibier - stigninger som kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen - selv på danske supermotionister. Uanset hvor du stiller dig på en af dagens stigninger, så vil du se lidende ryttere som enten jagter etapesejren i et udbrud eller som kæmper allerbagerst i gruppettoen, for at nå tidsgrænsen og dermed undgå diskvalifikation. Er vejret godt, så er det helt fantastisk at bevæge sig op i passet på Galibier, 2.642 m.o.h. Vær opmærksom på at feltet kommer tilbage til Galibier og Telegraphe dagen efter - måske vil du blive på samme sted!

Læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com

 • Hvis du vil se næste dags etape: Feltet skal retur over Galibier og Telegraphe, så du kan evt. blive i vejsiden på bjerget, hvis du har fundet en egnet plads. Alternativt skal du i retning mod Alpe d'Huez, men som tidligere nævnt, så får du kun plads på det kendte bjerg, hvis du ankommer i virkelig god tid. Alpe d'Huez er kendt for at lukke for autocampere allerede mange dage før selve etapen, da der eller ikke er plads til at feltet kan passere.
 • Hvis du vil springe næste dags etape over. Kør væk fra Alperne og videre til Saint-Etienne og se afslutningen i målbyen. Overnat på en campingplads eller stellplads for autocampere.

 

Tour de France 12. etape (14. juli): Briançon – Alpe d’Huez (bjergetape)

Festdagen over alle festdage i Frankrig! 14. juli er både bastilledag (Frankrigs nationaldag) og den foreløbige kulmination på årets Tour de France med etapeafslutning på Alpe d'huez. Først venter Col du Galibier og Col de la Croix de Fer inden de 21 klassiske hårnålesving, hvor massive menneskemængder nærmest bærer rytterne op til det kendte skisportssted. Ægte fans er altid til stede når Touren kigger forbi Alpe d'Huez.

Der er kun plads til få biler og autocampere på selve stigningen op til Alpe d'Huez, derfor skal du ankomme mange dage i forvejen for at få en plads i vejsiden - og så kan du ikke engang være sikker på at beholde den - myndighederne i området er skrappe og ikke altid lige konsistente i deres beslutninger om, hvor man må holde og ikke holde. Hav altid en plan-B i baghånden, dvs. overnatning i dalen i området omkring Bourg d'Oisans.

Læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com

 • Hvis du vil se næste dags etape: Holder du allerede på Alpe d'Huez med din autocamper, så skal du ikke regne med at komme derfra før om aftenen, da vejen ned er spærret og kørsel kun er tilladt for officielle køretøjer og holdbiler mv. Holder du parkeret i dalen, er det bare om at komme videre i retning af Saint-Etienne. Overnat på en campingplads eller stellplads for autocampere hvor som helst på ruten.
 • Hvis du vil springe næste dags etape over. Kør videre til det smukke område i nærheden af Ardèche-floden eller længere vestpå nær den øde Parc naturel régional des Monts d'Ardèche. Her kan du overnatte på en campingplads eller stellplads for autocampere.

Tour de France 13. etape (15. juli): Bourg d’Oissans – Saint-Étienne (flad)

Dagens etape fører væk fra Alperne og ind i departementet Loire. Etapeprofilen er ikke helt flad men alligevel forventes en sprintafgørelse i målbyen Saint-Étienne.

Du får mest ud af etapen, hvis du tager opstilling på den lille stigning midt på etapen Col de Parménie eller i selve målbyen Saint-Étienne.

Læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com

 • Hvis du vil se næste dags etape: Kør i retning af Mende og find et godt sted på anden halvdel af etapen. Målbyen Mende er også interessant ift. den lille bakke der venter i finalen.
 • Hvis du vil springe næste dags etape over. Har du allerede haft masser af gode oplevelse med bjergetaperne i Alperne, og har du brug for en lille pause fra Tour de France, så brug dagen på at køre videre mod sydvest eller slap af i området omkring Loire, som er ganske interessant. Det samme kan siges om hele Massif Centrale og Auvergne lidt længere mod vest, hvor du kan vandre på vulkaner. Leder du efter dejlige floder hvor du kan bade og nyde den franske sommer, så kan du også køre mod syd og slå dig ned ved Ardeche og Ceze-floderne. Overnat på en campingplads eller stellplads for autocampere.

Tour de France 14. etape (16. juli): Saint-Étienne – Mende (kuperet)

I dag venter en relativ lang etape i hårdt og kuperet terræn. 14. etape indbyder til et udbrud som evt. kan holde helt til mål. I målbyen Mende venter en hidsig bakke på 3 km, som sagtens kan blive afgørende, både for udbryderne og de store klassementshåb i feltet.

Skal du se dagens etape fra vejsiden, så vælg fx. strækningen mellem St. Bonnet-Laval og Grandrieu eller den sidste stigning i målbyen Mende.

Læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com

 • Hvis du vil se næste dags etape: Du skal tilbagelægge en del kilometer, hvis du vil helt frem til næste dags målby i Carcassonne - men det giver faktisk god mening, da Touren har base i byen over 3 dage. Her kan du virkelig få meget Tour for pengene! Overnat på en campingplads eller stellplads for autocampere. Book evt. i forvejen.
 • Hvis du vil springe næste dags etape over. Den efterfølgende dag (18. juli) er hviledag for rytterne og foregår i Carcassonne. Her kan du også tage en hviledag, men vil du hellere videre for at finde en god plads i bjergene, så kør ind i Pyrenæerne og lad op til de store slag på 17. og 18. etape.

 

Tour de France 15. etape (17. juli): Rodez – Carcassonne (flad)

Nu kommer sprinterne for alvor i fokus, da 15. etape er skræddersyet til feltets hurtigste ryttere. Ruten fra Rodez til fæstningsbyen Carcassonne kan også betegnes som en transportetape og er på hele 200 km.

Vil du have mest ud af dagen, så parkér autocamperen uden for Carcassonne og nyd stemingen og afslutningen i byen, som har været vært for Tour de France intet mindre end 12 gange. Næste dags etape starter også i Carcassonne, så bliv endelig hængende i området.

Læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com

 • Hvis du vil se næste dags etape: 16. etape byder på 2 bjerge i Pyrenæerne. Køre frem i god tid, dvs 1-2 dage før og vælg mellem Port de Lers eller Mur de Péguère. Afslutningen i Foix er også en mulighed hvis du ikke vil ind i bjergene.
 • Hvis du vil springe næste dags etape over. Kør videre så du kan opleve enten 17. eller 18. etape, som også er bjergetaper i Pyrenæerne. FInd en plads på en af stigningerne og nyd den friske bjergluft og muligheden for at vandre indtil feltet kommer forbi nogle dage senere. Vil du helt væk fra Pyrenæerne, så slå dig ned i området omkring Cahors i departementet Lot.

HVILEDAG (18. juli): Afslapning i Carcassonne

Carcassonne er perfekt til Tourens 3. og sidste hviledag. Selve byen vil helt sikkert være godt proppet med turister, men fæstningen er virkelig et besøg værd, hvis du er indstillet på at dele oplevelsen med mange andre. Kig kun ind i torturmuseet, hvis du har gode nerver! Om sommeren, og især her i juli måned hvor der er musikfestival, emmer byen af musik, dans, teater og middelalderspil.

En anden mulighed for hviledagen er at køre til Pyrenæerne og nyde den svale luft i højderne. Samtidig kan du finde en god plads til en af de kommende etaper i bjergene.

 • Hvis du vil se næste dags etape: 16. etape byder på 2 bjerge i Pyrenæerne. Køre frem i god tid, dvs 1-2 dage før og vælg mellem Port de Lers eller Mur de Péguère. Afslutningen i Foix er også en mulighed hvis du ikke vil ind i bjergene.
 • Hvis du vil springe næste dags etape over. Kør videre så du kan opleve enten 17. eller 18. etape, som også er bjergetaper i Pyrenæerne. Find en plads på en af stigningerne og nyd den friske bjergluft og muligheden for at vandre, indtil feltet kommer forbi nogle dage senere. Vil du helt væk fra Pyrenæerne, så slå dig ned i området omkring Cahors i departementet Lot.

Tour de France 16. etape (19. juli): Carcassonne – Foix (kuperet)

I dag går vi ind i Tourens 3. uge med både start og mål for foden af Pyrenæerne. Feltet skal krydse 2 bjerge undervejs, Port de Lers og Mur de Péguère inden målet i Foix. Etapen egner sig til et udbrud.

Vil du have en god oplevelse i vejsiden, så tag opstilling på en af de sidste 2 stigninger på vej tilbage til målbyen i Foix.

Læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com

 • Hvis du vil se næste dags etape: 17. etape bliver en hård bjergetape for feltet, som skal over 4 store stigninger. Vælg hvilken som helst af bjergene, men kom i rigtig god tid!
 • Hvis du vil springe næste dags etape over. Kør videre så du kan opleve 19. etape og slaget om Hautacam, hvor Bjarne Riis vand i 1996. Vil du væk fra bjergene så kør i retning af Cahors.

Tour de France 17. etape (20. juli): Saint-Gaudens – Peyragudes (bjergetape)

Nu går det endnu engang løs med de hårde bjergetaper. Dagens strabadser inkluderer 4 stigninger; Col d’Aspin, Hourquette d’Ancizan, Col d’Azet og endelig finalebjerget med mål på toppen i Peyragudes Altiport - i øvrigt den 3. landingsbane som feltet skal køre på i år! Er vejret godt, så venter et fantastisk skue i de smukke Pyrenæer.

Du vil helt sikkert få en god tilskuer-oplevelser på alle stigningerne, men som altid skal du ankomme i rigtig god tid, dvs. 1-3 dage før, når du skal parkere din autocamper i vejsiden på et bjerg i denne del af Frankrig.

Læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com

 • Hvis du vil se næste dags etape: 18. etape bliver endnu en hård bjergetape. Kør frem til bjerget Col d'Aubisque, Col de Spandelle eller måske endda Hautacam, hvor der vil være mange mennesker. Kom i rigtig god tid.
 • Hvis du vil springe næste dags etape over. Kør videre så du kan opleve 19. etape i det smukke område omkring Cahors. Vil du længere nordpå, så indstil GPS'en til Rocamadour, hvor der på 20. etape venter en enkeltstart med mål i den smukke by på klippesiden.

Tour de France 18. etape (21. juli): Lourdes – Hautacam (bjergetape)

Dagens startby Lourdes deler vandende blandt rytterne i feltet og andre rejsende. Enten elsker eller hader man stedet, hvilket har noget at gøre med byens religiøse betydning og de mange pilgrimme som kommer hertil for at opleve mirakler. Mange danskere husker det nærliggende bjerg Hautacam som stedet hvor Bjarne Riis vandt i 1996. Her i 2022 udgaven er der også mål på toppen af Hautacam, og det forventes at stigningen vil være afgørende for de store favoritter til den endelige sejr. Inden da skal de passere legendariske Col d'Aubisque samt den helt nye stigning i Tour-sammenhæng, Col de Spandelles.

Ingen tvivl om at der vil være masser af mennesker og god stemning på finalestigningen, og heldigvis er der også plads til en del autocampere - men kun hvis man kommer nogle dage i forvejen. Ellers må du nøjes med en plads på et af de andre bjerge eller blive nede i dalen og vandre/cykle op.

Læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com

 • Hvis du vil se næste dags etape: På 19. etape er det slut med bjergene og nu går det for alvor mod nord. Kør til området omkring Cahor og se etapeafslutningen mellem vinmarker og floden Lot.
 • Hvis du vil springe næste dags etape over. Kør videre i retningen af Lacapelle-Marival eller Rocamadour, hvor der på 20. etape skal køres en 40 km lang enkeltstart.

Tour de France 19. etape (22. juli): Castelnau-Magnoac – Cahors (flad)

Måske den fladeste etape i årets Tour, hvis man ser bort fra de 3 dage i Danmark. En flad rute favoriserer naturligvis sprinterne. Som dansker er det interessant at ruten går lige forbi Chateau Cayx, vinslottet som tilhører den danske kongefamilie.

Er du tilskuer til netop denne etape på 189 km, så er de sidste 25 km de mest interessante og målbyen Cahors emmer af charme og Sydfrankrig når det er bedst. Bliver du et par dage, så tag et smut på markedet - ligesom Dronningen - eller kør rundt i det smukke landskab omkring floden Lot.

Læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com

 • Hvis du vil se næste dags etape: Den næstsidste etape i årets Tour de France bør du opleve, da der er tale om en enkeltstart. Kør frem til ruten mellem Lacapelle-Marival og Rocamadour og find et egnet sted til autocamperen. Både startbyen, ruten og målbyen er interessante steder at se rytterne drøne forbi en efter en.
 • Hvis du vil springe næste dags etape over. Der er ikke flere etaper at springe over, da det hele slutter i Paris med 21. og sidste etape. På vej hjem kører du alligevel forbi Paris, så tag lige Champs-Élysées med og nyd opløbet på den berømte Avenue midt i Paris.

Tour de France 20. etape (23. juli): Lacapelle-Marival – Rocamadour (enkeltstart)

Nu skal det afgøres - hvem vinder Tour de France! 20. etape er en enkeltstart på 40 km, hvilket betyder at der kan være store tidsforskelle blandt favoritterne. Denne type etape er en lidt anderledes oplevelse, da man ser alle feltets ryttere én for én. En heldagsoplevelse hvor toprytterne giver den alt hvad de kan for at vinde placeringer og vigtige sekunder.

Enkeltstartsruter i Touren har det med at være bedre afspærret og kontrolleret end de almindelige etaper, specielt på den sidste halvdel, så måske er det en god idé at parkere autocamperen på en sidevej i stedet for på selve ruten.

Den billedskønne målby, Rocamadour er en smuk middelalderby, der klamrer sig til klippesiden i Alzou-dalen. Her vil helt sikkert være mange mennesker på dagen, men ellers bør du kigge forbi dagen før eller efter etapen.

Læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com

 • Hvis du vil se den sidste etape i Paris: Sidste etape foregår som altid i Paris med afslutning på Champs-Élysées. Du skal derfor ud på en lang køretur for at nå frem til Paris i tide. Vi anbefaler kraftigt, at du tager denne sidste etape med hvis det kan lade sig gøre, da du bliver belønnet med hele 2 cykelløb på dagen! For første gang køres kvindernes første etape af Tour de France samtidig med mændenes afslutning - en historiske begivenhed der er værd at opleve. Bliv evt. et par dage og oplev Paris.

Tour de France 21. etape (24. juli): Thoiry – Paris (flad)

Hvis du i lighed med hele Tour de France feltet er kørt den lange vej til Paris, så bliver du belønnet med den mest ikoniske finale i hele cykelverdenen. Som traditionen byder, så skåles der i champagne på den første del af ruten, inden farten sættes op på Avenue des Champs-Élysées og det hele ender i et spurt-opgør mellem de helt store sprintere.

Som tilskuer til den sidste og 21. etape bliver du i år forkælet med en lækkerbisken af en dobbeltoplevelse, hvor også kvindernes Tour de France skydes i gang på samme rute. Lad endelig autocamperen holde uden for byen og tag i stedet offentlig transport til området omkring Triumfbuen, Place de la Concorde, Louvre og Champs-Élysées, hvor det hele afgøres.

Læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com
Læs mere om kvindernes Tour de France (24. juli - 31. juli 2022)

 

 

Hjemrejse: Paris - Hamburg

Tour de France er overstået og alt afhængig af hvor mange dage du har fulgt feltet rundt i Frankrig, er du nok ved at være mør af at være på farten hele tiden. Du skal dog lige klare en enkelt etape mere, nemlig din egen køretur tilbage til udgangspunktet og aflevere autocamperen. Turen fra Paris til Nordtyskland er lang, så planlæg med 1-2 overnatninger undervejs, fx. i Belgien og i Ruhr-distriktet i Tyskland.

Husk at sætte tid af til rengøring og udpakning af alt dit grej inden du afleverer autocamperen og kører hjem til Danmark i din egen bil.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 3.057 kr. pr. person pr. uge ved 4 personer i autocamper

Prisen inkluderer

 • 7 dages leje
 • Ubegrænset kørsel
 • Skatter
 • Klargøringsgebyr
 • Standardforsikring af autocamper

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring
 • Selvrisiko reduktion
 • Sengelinned og håndklæder
 • Køkkenudstyr
 • Babysæde/børnesæde
 • Overnatninger på campingpladser
 • Camping gas
 • Brændstof
 • Vejafgifter, broer og og færger
 • Udflugter og entrébilletter

 

Om rejsen

Du vælger selv antal lejedage og hvor du overnatter undervejs.

Vi anbefaler at du kombinerer campingpladser, stellpladser for autocampere samt vejsidepladser på selve Tour de France ruten.

Bemærk, du skal selv finde campingpladser eller stellpladser undervejs.

 

Andre oplevelser

I en autocamper er ruten fleksibel og I kan derfor også køre en helt anden vej end hvad vi foreslår her.

Bliver i fx. trætte af at følge Touren eller er vejret dårligt, så kører i bare et andet sted hen og holder en afslappende ferie.

Husk at kombinere med andre oplevelser og aktiviteter i Frankrig, herunder de kulinariske.

Tip: Du kan også følge den første kvindelige udgave af Tour de France som køres i ugen efter herrernes afslutning, 24.-31. juli 2022. Se rute og info på www.letourfemmes.fr/en/overall-route

Søg autocamper og se modeller og priser

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011