Tour de France 2023 i autocamper - Auvergne, Rhone og Alperne

15 dages kør-selv-forslag i autocamper til verdens største cykelløb (ANDEN uge i Touren)

Er du fan af cykelløbet Tour de France, så bør du mindst én gang i livet leje en autocamper og tage til Frankrig for at følge verdens største cykelløb live fra vejsiden.

Vi har gjort det nemt for dig; Du skal tage din egen bil til Tyskland, hoppe over i en autocamper, hvorefter du er på din helt egen Tour ned gennem Frankrig. Udvælg dine favorit-etaper i Auvergnes højland, i Rhone-dalen og de høje Alper, hvor der altid er garanti for drama når Tour de France kigger forbi. Du vælger selv om du vil se cykelløbet i de små hyggelige landsbyer, på drabelige stigninger eller langs landevejen eller i start- og målbyerne.

At følge Tour de France i en autocamper betyder ikke at du skal se alle etaper - tværtimod. Det handler nemlig om at balancere cykelløbet med kvalitetsoplevelser i Frankrig - både som livsnyder, børnefamilie eller dig der selv ønsker at være aktiv undervejs - fx. på din egen racercykel eller MTB.

2 ugers leje fra 5.532 kr.
Pris pr. person ved 4 personer der rejser sammen i autocamper

Rejseperiode:
Juli 2023

Startdag:
Daglig, afhængig af hvor lang tid du vil følge Tour de France

Varighed:
15 dage - flere dage kan tilvælges

Længde:
3.000 - 3.500 km, afhængig af rutevalg

1.155 kg CO2 samlet for 4 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

 

Du vælger selv turens længde og antal autocamper-lejedage. Vælg også selv hvor mange Tour-etaper du vil se og hvor mange hviledage du ønsker.

Lej autocamper til tour de france

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type autocamper og størrelse
 • rejserute
 • antal dage
 • campingpladser
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Sådan har vi skruet din autocamper-tour sammen

Vi har beskrevet kør-selv-forslaget, så du kan følge hver eneste etape i den anden uge i 2023-udgaven af Tour det France. Du kører i egen bil til Tyskland eller Frankrig, hvorefter du bytter over til en lejet autocamper, som du fortsætter i til Tour de France.

Vi anbefaler, at du nøjes med at se 1-2 etaper i træk, hvorefter du tager en eller flere hviledage. På den måde undgår du "Tour-træthed" og oplever også andre ting på din vej rundt i det skønne rejseland Frankrig. Under hver dag omtaler vi selve etapen samt forslag til hvor du skal køre hen og overnatte, hvis du også vil se næste dags etape. Vil du hellere springe en etape over, så har vi også forslag til hvor du så skal køre hen.

Rutevalget er dit og du bestemmer selv hvilke etaper du vil se og i hvilket tempo du vil følge Tour de France. Har du børn med i autocamperen, så bør du maksimalt se 2 tour-etaper i træk og veksle mellem Touren og børnevenlige dage uden for meget kørsel.

OVERBLIKKET: den ANDEN uge i Tour de France

Efter en hård første uge og en velfortjent hviledag i storbyen Clermont Ferrand, begiver Touren sig rundt i Auvergne-området med to afslutninger ved Allier-floden, først mod syd og den lille by Issoire og derefter nordpå til Moulins. Feltet fortsætter derefter østover i retning af Rhone-dalen og Alperne og undervejs besøges bl.a. vinmarkerne i Beaujolais. På den franske nationaldag, Bastilledagen d. 14. juli og den efterfølgende weekend, bliver det for alvor spændende, når rytterne tager kampen op i de høje Alper - heriblandt kendte stigninger som Grand Colombier, Morzine og Saint Gervais, hvor der også er hviledag.

Dagsprogram

Danmark - Hamburg - Midttyskland

Turen her begynder ved Hamburg. Da vi har forskellige leverandører af autocampere, anvises det præcise afhentningssted når du bestiller din autocamper. Det er også muligt at afhente autocamper andre steder i Tyskland - fx. i Berlin, Bremen, Hannover, Frankfurt og flere steder i Ruhr-området. Det er endda også muligt at køre hele vejen til Frankrig i egen bil og afhente autocamperen i Strasbourg, Valenciennes (nord for Paris) eller Lyon. Udvalgter er dog bedst i Tyskland. Søg og se alle mulighederne her: book autocamper online.

Selvom I sagtens kan køre fra Danmark til Hamburg eller andre tyske byer på samme dag som I skal afhente autocamperen, kan det være en fordel at tage afsted dagen før, og tage en overnatning på hotel i Tyskland. Fordelen er, at rejsen bliver en pakkerejse, når I kombinerer 2 rejseprodukter på samme ordre (fx. hotel + autocamper), og dels at I får god tid til afhentningen, da det normalt tager nogle timer at sætte sig ind i alle detaljer om autocamperen. Herudover har I tid til at proviantere til de første dage på farten.

Feriens første køretur fører jer mod syd, enten i retning af Ruhr-området ved Dortmund, Essen og Duisburg eller ned omkring Mosel, Rhinen eller Frankfurt. Her kan I overnatte på en campingplads eller en tysk stellplads, der kun er til autocampere.

Overnatning på en campingplads eller stellplads for autocampere.

Midttyskland til Alsace

I dag er målet Frankrig og i bestemmer selv ruten, alt afhængig af om i er til landeveje eller motorveje, med og uden betaling (i Frankrig). I kan både køre gennem Belgien og over Paris eller prøve vores favorit, skønne Alsace, som er et rigtig hyggeligt område med bindingsværksbyer og vinrute for foden af Vogesernes bløde bjerge.

Alternativt er der også den mere direkte, men knap så interessante vej via Luxembourg og Metz.

Vi anbefaler at I bruger 2 dage på strækningen fra Midttyskland til Frankrig, så der også er tid til oplevelser undervejs.

I skal selv finde overnatning på en campingplads eller stellplads for autocampere.

Alsace til Clermont-Ferrand via Bourgogne

Dagens mål er området omkring Clermont-Ferrand, hvor Touren venter. Der er et stykke vej, så alt afhængig af hvor langt du er nået på din tur i autocamper, bør du starten dagen tidligt.

Hvis tiden tillader det, bør du dog slå et smut forbi Bourgogne-området, der er berømt for sine vine med nogle af verdens mest prestigefyldte vinmarker. Derudover har Bourgogne mange historiske byer og landsbyer, der er velbevarede og med en charmerende atmosfære. Dijon, der er hovedstaden i Bourgogne, er kendt for sin middelalderlige arkitektur, smukke kirker og naturligvis sine berømte sennepsprodukter. Beaune er hjemsted for det velkendte Hospices de Beaune, et historisk hospital fra det 15. århundrede, der nu fungerer som museum og vin-auktionssal.

 

Tour de France 10. etape (tir 11. juli): Vulcania - Issoire (167 km, kuperet etape)

Endelig er I kommet frem til Tour de France og skal opleve en etape live. 10. etape - og den første efter feltets hviledag - foregår tirsdag den 11. juli med start i temaparken Vulcania nær Saint-Ours-les-Roches. Ruten bugter sig sydover gennem Massif Central og vulkanområdet Chaîne des Puys, hvorefter det går mod nordøst til målbyen Issoire, ved floderne Allier og Couze. Etapen er rigeligt kuperet og perfekt til ryttere der gerne vil i udbrud og forsøge at holde hele vejen til mål.

Der er flere steder undervejs hvor I kan køre hen med autocamperen, fx. den sidste bakke/stigning ved Cote de la Chapelle-Marcousse efter 139 km eller i selve målbyen Issoire.

Se rutekort, profil og læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com

 • Hvis du vil se næste dags etape: Kør tilbage til Clermont Ferrand, hvor 11. etape starter. Det er altid spændende at opleve en etape omkring startområdet, hvor feltet gør sig klar. Alternativt kan du køre videre nordpå langs etaperuten og finde en campingplads eller stellplads for autocampere - eller parkere på selve Tour de France-ruten, hvis det er muligt.
 • Hvis du vil springe næste dags etape over: Kør mod nordøst i retning af Roanne og Beaujolais-området. Find en campingplads eller stellplads for autocampere i området mellem Roanne og  Belleville en Beaujolais. Her kan du slappe af og nyde livet inden Tour eventyret fortsætter.

Tour de France 11. etape (ons 12. juli): Clermont-Ferrand - Moulins (180 km, flad etape)

11. etape med start i Clermont-Ferrand ligner i profil en kuperet etape, men ca. halvvejs flader den ud og en sprint kan forventes i den elegante målby Moulins. I alt 180 km skal tilbagelægges, primært i nordlig og østlig retning - men ellers ligner etapen ikke den mest spændende i årets tour - men alt kan ske!

Kør autocamperen til målbyen Moulins og se feltets ankomst ved målområdet og nyd den lokale feststemning. Straks efter etapens aflsutning bør I bevæge jer videre østpå mod næste dags etape, som finder sted midt i det berømte og meget smukke vinområde Beaujolais.

Se rutekort, profil og læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com

 • Hvis du vil se næste dags etape: Kør straks i retning af vinområdet Beaujolais og find en campingplads eller stellplads for autocampere på selve ruten eller tæt på målbyen Belleville en Beaujolais.
 • Hvis du vil springe næste dags etape over: Kør mod øst i retning af Alperne. Find en campingplads eller stellplads for autocampere i området mellem Chatillon sur Chalaron og målbjerget Grand Colombier. Her kan du slappe af og nyde livet inden Tour eventyret fortsætter.

Tour de France 12. etape (tor 13. juli): Roanne - Belleville en Beaujolais (169 km, kuperet etape)

12. etape af Tour de France er på 169 km og går fra Roanne ved Loire-floden til Belleville-en-Beaujolais ved Rhone-floden. Som navnet antyder, så foregår det meste af etapen i det berømte vinområde Beaujolais. Ruten er kuperet og ret så krøllet med en del små stigninger, men slutter fladt ned mod Rhone-dalen.

Dette er indbegrebet af Frankrig og du bør gøre en indsats for at finde en skøn autocamper-plads langs ruten med vinmarkerne som baggrund. Kom i god tid, evt. aftenen forinden og husk at medbringe baguette, ost og naturligvis den lokale Beaujolais-vin - så er livet herligt.

Se rutekort, profil og læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com

 • Hvis du vil se næste dags etape: Kør mod Jura bjergene og stigningen Grand Colombier som er det interessante ved 13. etape. Overnatningen foregår på en campingplads eller stellplads for autocampere - eller du kan parkere på selve Tour de France-ruten, hvis det er muligt.
 • Hvis du vil springe næste dags etape over: Kør til Alperne og Haute-Savoie, dvs området syd for Geneve-søen, hvor der er masser af smukke bjerge og skønne dale. Find en campingplads eller stellplads for autocampere i området mellem Annemasse og Morzine. Her kan du slappe af og nyde livet inden Tour eventyret fortsætter.

Tour de France 13. etape (fre 14. juli): Chatillon sur Chalaron - Grand Colombier (138 km, bjergetape)

13. etape foregår på Bastilledagen d. 14. juli og Frankrigs nationaldag fejres naturligvis i hver en lille flække langs etapen med by- og tourfest. Som en gave til løbet og den betydningsfulde dag, slutter det hele med et stort opgør på Grand Colombier - men inden da, går starten i landsbyen Châtillon-sur-Chalaronne nord for Lyon. De første 75 km af etapen er stort set flade, men så køres der ind i Jura-bjergene, først med en stigning til 900 meters højde og dernæst afslutningen til det ensomme bjerg Grand Colombier, som stiger med 7,4% i gennemsnit over de 17 km fra dal til top. Grand Colombier-bjerget har allerede været med i Tour de France flere gange siden 2012 og toppen ligger i 1.500 meters højde, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Bjerget er specielt berømt blandt cykelmotionister for strækningen "Lacets du Grand Colombier" som indeholder 7 skarpe hårnålssving over en strækning på bare 400 meter.

Det er en oplevelse at se Tour de France på Grand Colombier, men bjerget er ikke tilgængeligt for autocampere på dagen og du bør derfor overveje om du vil holde i dalen og komme op på anden vis eller om du vil se feltet et andet sted på sidste halvdel af etapen.

Se rutekort, profil og læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com

 • Hvis du vil se næste dags etape: Kør mod Alperne syd for Geneve-søen og finde en campingplads eller stellplads for autocampere - eller du kan parkere på selve Tour de France-ruten, hvis det er muligt.
 • Hvis du vil springe næste dags etape over: Kør et retning af Chamonix og Mont Blanc. Find en campingplads eller stellplads for autocampere i området nær Sallanches og Chamonix. Her kan du slappe af og nyde livet inden Tour eventyret fortsætter.

Tour de France 14. etape (lør 15. juli): Annemasse - Morzine (152 km, bjergetape)

14. etape er dagen hvor Tour de France for alvor rammer Alperne. Starten går i Annemasse lige ved siden af Geneve i Schweiz og søen af samme navn. Etapen har 5 kategoriserede stigninger i Haute-Savoie regionen, men det er de sidste to op til Col de la Ramaz og Col de Joux Plane der for alvor trækker søm ud. Efter den sidste top, går med rasende fart ned til målet i skibyen Morzine, som er målby for 16. gang.

Nu hvor du er Alperne, kan du forvente bjergkørsel og når du kører i autocamper, går det hele lidt langsommere. Samtidig er der færre og smalle veje og interessen for Tour de France gør, at du skal væbne dig med tålmodig. Det gælder både når du skal frem til ruten og når du bagefter skal videre - ofte af de samme veje som hele Tour-cirkusset. Skal du højt op i bjergene med autocamperen, så husk at læse vores store guide til Tour de France som tilskuer.

Se rutekort, profil og læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com

 • Hvis du vil se næste dags etape: Kør til området ved Chamonix og Saint-Gervais Mont Blanc og find en campingplads eller stellplads for autocampere - eller parker på selve Tour de France-ruten, hvis det er muligt.

Tour de France 15. etape (søn 16. juli): Les Gets Portes du Soleil - Saint Gervais-Mont-Blanc (180 km, bjergetape)

16. etape er også en bjergetape i Alperne. Starten går i Les Gets i Portes du Soleil skiområdet og slutter 180 km senere i nærheden af Europas højeste bjerg i den lille skisportsby Saint-Gervais Mont Blanc. Det går naturligvis op og ned hele dagen, men målstigningen er en led en af slagsen, da den på enkelte passager stiger med hele 17%. Det bliver en spændende bjergetape med mulighed for udbrud, men også kamp i klassementet. Hvis vejret er godt kan du forvente rigtig god stemning i og omkring målbyen og på målbjerget.

Du er efterhånden så langt inde i Alperne at du ikke altid selv kan bestemme hvor du vil holde med din autocamper og se Tour de France. Ofte er der vejlukninger og begrænsninger for autocampere på de små Alpeveje, derfor må du nogle gange holde dig til vejene i dalene. På dagens etape vil det være spændende at se feltet næsten hvor som helst, men målstigningen er at foretrække, hvis du orker at gå op eller finde alternativ transport op ad bjerget.

Se rutekort, profil og læs mere om dagens etape hos cyclingstages.com

Afslapning i de franske Alper

Du har nu fulgt Tour de France i den anden uge og du er måske ved at være mør af at være på farten hele tiden. I dag holder Tour de France hviledag ved Saint-Gervais Mont Blanc og du kan passende gøre det samme, ved at besøge nogle af de hyggelige byer i bjergene nær Chamonix eller blot nyde den friske Alpeluft. Er du den aktive type, så brug dagen på at vandre i bjergene, hvor der er rigtig mange ruter nær Mont Blanc. Du kan endda tage flere lifte/gondoler op og vandre videre derfra.

Overnatning på en campingplads eller stellplads for autocampere.

Alperne - Schwarzwald

Det er nu tid til at vende snuden mod nord og din hjemtur kan følge flere ruter. Vil du opleve flere høje bjerge, så kør gennem den centrale del af Schweiz og udforsk derefter Schwarzwald i Sydtyskland, som byder på store skovområder, smukke søer og hyggelige byer. Du kan også køre hjemad via Alsace i Nordøstfrankrig (som du måske fik et glimt af på udturen).

Overnatning undervejs på på en campingplads eller stellplads for autocampere.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 5.532 kr. pr. person pr. uge ved 4 personer i autocamper

Prisen inkluderer

 • 14 dages autocamperleje
 • Ubegrænset kørsel
 • Skatter
 • Klargøringsgebyr
 • Standardforsikring af autocamper

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring
 • Selvrisiko reduktion
 • Sengelinned og håndklæder
 • Køkkenudstyr (kan lejes)
 • Bord og stole (kan lejes)
 • Babysæde/børnesæde (kan lejes)
 • Overnatninger på campingpladser
 • Camping gas
 • Brændstof
 • Vejafgifter, broer og og færger
 • Udflugter og entrébilletter

 

Om autocamperrejsen

Du vælger selv det samlede antal lejedage (14 dage i dette eksempel) samt hvor du afhenter autocamperen og hvor du overnatter undervejs.

Vi anbefaler at du kombinerer campingpladser, med "stellpladser" specielt for autocampere samt vejsidepladser på selve Tour de France ruten.

Bemærk, du skal selv finde overnatningssteder, dvs. campingpladser eller stellpladser undervejs.

ANDRE TOUR DE FRANCE KØR-SELV-FORSLAG

Vi har også lavet et kør-selv-forslag til dig der vil følge Touren i den første uge med Grand Depart i Bilbao i Baskerlandet.

Andre oplevelser

I en autocamper er ruten fleksibel og I kan derfor også køre en helt anden vej end hvad vi foreslår her.

Bliver i fx. trætte af at følge Touren eller er vejret dårligt, så kører i bare et andet sted hen og holder en afslappende ferie.

Husk at kombinere med andre oplevelser og aktiviteter i Frankrig, herunder de kulinariske.

Tip: Du kan også følge kvindernes Tour de France som køres i ugen efter herrernes afslutning, 23.-30. juli 2023. Se rute og info på www.letourfemmes.fr/en/overall-route

Se modeller og priser og book din autocamper til Tour de France

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011