10 dages kør-selv-cykelferie langs Loirefloden til Atlanterhavet

10 dages kør-selv-cykelferie fra OrlÉans til St. Nazaire ved atlanterhavet

Loiredalen er indbegrebet af fransk romantik, hvor egnens landlige charme på ingen måde står tilbage for byernes kulturelle rigdom. Men naturligvis er det de mange slotte langs Loirefloden, der mere end noget andet har gjort denne region så berømt. Konger, adelige og hoffolk havde her, forført af Loiredalens smukke natur, hundredevis af slotte, palæer og smukke residencer. Villandry, Langeais, Ussé, Chinon, Azay-le-Rideau, Chenonceaux, Chaumont og Blois, blot for at nævne nogle af de vigtigste. 

Den romantiske Loireflod, en af Europas sidste uregulerede floder, løber gennem et blidt bølgende terræn ud mod Atlanterhavet. Følger I Loire-cykelvejen fra Orleans til St. Nazaire, kommer I forbi imponerede paladser og blomstrede haver der tager jer tilbage til Frankrigs glorværdige fortid - det rene mekka for kulturelskende cykelentusiaster.

 

Fra 7.300 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 9 nætter inkl. morgenmad

Rejseperiode: 
27. maj - 9. oktober 2021

Sværhedsgrad.
O O
O O

Startdag:
Torsdag 

Varighed:
10 dage/9 nætter

Cykelturens længde:
ca. 500 km

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- Vi sidder klar til at hjælpe dig:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Orléans

Velkommen til Orléans, hvor I kan bruge dagen på at nyde byens imponerende domkirke, Notre-Dame de Chartres, der næsten er på størrelse med Notre-Dame i Paris. Et interessant indblik i byens historie får I på Jeanne d’Arc museet, der fortæller om den heroiske franske hærfører og senere helgeninde, der befriede Orléans fra englænderne i 1429.

Nyd også en tur igennem den gamle bydel, Centre-Ville, hvor de charmerende gader er fulde af renæssancebygninger. Gå en romantisk og naturskøn tur igennem Parc Floral de la Source, inden I spenderer aftenen med lækker fransk cuisine og loirevin på én af de hyggelige restauranter.

Overnatning i Orléans

Orléans - Blois (80 km på cykel)

Kort efter Beaugency skal I beslutte, om I vælger den kortere cykelrute og kører langs den nordlige flodbred på den officielle Loire-cykelsti, eller den længere version langs den sydlige bred med en omvej til det fantastiske Château Chambord.

Så langs øjet rækker er I i "Domaine de Chambord", og allerede langvejsfra kan I se det største og mest storslåede slot i Loire skinne mellem træerne. Château de Chambord er nok det mest imponerende af Loiredalens renæssanceslotte, og de ornamenterede hvide tårne er et smukt syn.

Overnatning i Blois

Blois - Tours (70 km på cykel)

I dag er en fantastisk dag med cykling med fascinerende udsigt til Loires gyldne, flimrende sandbanker og med områdets karakteristiske klippeboliger længere fremme. Halvvejs langs ruten mest vente et af de meste kongeligt slotte i hele Loire, Château Amboise

Château d'Amboise har en vigtig rolle i Frankrings historie; Jeanne d'Arc kom igennem Amboise på vej til Orléans og slaget ved Patay. Hugenotternes Amboise-komplot mod Francis II, Catherine de' Medici og de Guise (måske har I læst Ken Follets bog "den Evige Ild") og Amboise-dekretet fra 1563, der forbød protestantisme. Slottet var også Mary Stewart, Queen of Scots, hjem i hendes tidlige år.

I Tours kan I nyde den gamle bydel med de smukke bindingsværkshuse og Place Plumereau i hjertet af det gamle Tours. Denne del af byen er et af de største fredede byområder i Europa med caféer og restauranter under gamle palæer og bindingsværkshuse fra det 15. århundrede.

Overnatning i Tours

Tour - Chinon (60 km på cykel)

Floden Cher fører jer direkte til slottet Villandry med fransk "art de vivre" (art of living) og smukke haver anlagt i terrasser. Her bliver I overrasket over de skyggefulde stier, blomsterdækkede bede, springvand og de kunstnerisk anlagte urtehaver.

Længere fremme skifter i bredden af floden Cher ud med bredden af den berømte Loire-flod. Og igen fristes I af det næste slot, Langeais, hvor I fra toppen af fæstningstårnet vil se Loire-floden og omgivelserne ligge foran jer (Langeais og dets 1400-tals slot blev bygget som fæstning).

Derfra videre mod Château de Ussé, hvis mange tårne, spir og kvistvinduer inspirerede Perrault til at skrive det berømte eventyr "Tornerose". Kig indenfor i det smukke slot og lad eventyrets "Der var engang...." blive til virkelighed. Og via små landsbyer og stille sideveje kommer I frem til dagens mål Chinon.

Chinon ligger ved floden Vienne, og byen er kendt for sit slot, sine fremragende vine og sin historiske bykerne. Her har både franske og engelske konger slået deres folder - på godt og ondt. I 1429 som 17-årig kom Jeanne d'Arc til til Chinon for at erklære Le Dauphin (senere Kong Charles VII) som Frankrigs retmæssige konge.

Overnatning i Chinon

Chinon - Saumur (50 km på cykel)

I forlader Chinon med dens middelalderlige gyder og følger floden Vienne til Candes-St. Martin. Tag en gåtur gennem den charmerende landsby op til bakkens højeste punkt, hvorfra I har en imponerende udsigt over floderne Vienne og Loires sammenløb. Vi anbefaler også en anden vidunderlige panoramisk udsigt over den store Loire-dal oppe fra Château de Saumur.

Overnatning i Saumur

Saumur - Angers (55 km på cykel)

Få km efter dagens start møder i de første af mange vinmarker på den sydlige bred af Loire. Cyklerne tager jeg gennem bløde bakker lige gennem et utal af vingårde. Området er Loiredalens vincentrum og produktionen kan trækkes langt tilbage i historien.  Området er kendt for sine  Cabernet Franc, Pineau d´Aunis, Chenin Blanc og Chardonay. Tilbage langs flodbredden cykler i gennem små middelalderlandsbyer mod dagens mål i  universitetsbyen Angers ved bredden af floden Maine.

Overnatning: Angers

Anger - Saint-Florent-le-Vieil/område (55 km på cykel)

Tag jer evt. lidt tid til at opleve den lille, livlige universitetsby Angers. Især slottet med et stykke monumentalt vægtæppe: det verdensberømte "l'Apocalypse d'Angers", der stammer helt tilbage fra det 14. århundrede og også ses i et specielt bygget galleri.

Angers ligger ved floden Maine - den sidste vigtige biflod til Loire før Atlanterhavet. I følger Maine til den løber sammen med Loire ved La Pointe-Bouchemaine. I fortsætter langs foden af ​​et skifer/granitmassiv frem til Savennières, der har regionens ældste kirke. Nogle af de Loire-dalens bedste vine vokser her, frugtagtige, tørre hvidvine, og vi anbefaler et besøg hos en af ​​vinbønderne.

Vi anbefaler også stærkt en omvej til Béhuard, bogstaveligt talt den eneste landsby ‚i‘ Loire. Béhuard ligger på en af ​​de mange øer, skabt af Loire-floden. Fra La Poissonnière fører ruten jer via diger med vidunderlige udsigter over floden ind i den velplejede lille by Saint-Florent-le-Vieil.

Overnatning ved Saint-Florent-le-Vieil

Saint-Florent-le-Vieil/område - Nantes (55 km på cykel)

I dag venter endnu en dag langs Loirefloden gennem konstant skiftende natur. Loire løber nu endelig ind i Bretagne og skærer sig gennem skifer- og granitklipper hele vejen til Nantes. Cykelstien skifter side af floden flere gange, hvilket også indebærer nogle få stigninger, der til gengæld belønner jer med skønne udsigter.

Ruten fører jer forbi haver, der producerer feltsalat (majssalat), gulerødder og liljenkonvaller i store mængder. Loire eskorterer jer videre ind til centrum af Bretagnes historiske hovedstad Nantes. Og selvom Loires flodmunding ud i Atlanterhavet stadig er 70 km borte, gør havets indflydelse sig allerede gældende her.

Overnatning i Nantes

Nantes - Saint Nazaire (65 km på cykel)

Nu bliver floden stadig bredere og landskabet stadig roligere. I fortsætter gennem små landsbyer, altid med strømmen, til feriebyen Saint-Brevin-les-Pins, der ligger mellem Loireflodens udmunding og Atlanterhavet. 

Kun den imponerende bro over Loire adskiller jer fra byen St. Nazaire, hvor I skal overnatte i dag. St. Nazaire er én af de mest imponerende byer ved flodmundingens delta. Her kan I fx besøge skibsværftet Chantiers de l'Atlantiquet, der er et af de største skibsværfter i verden, eller opleve ubåds-bunkeren Base Sous-Marine de Saint-Nazaire, der også er tilgængelig på cykel. 

Overnatning i Saint Nazaire

Afrejse

Efter morgenmaden er det tid til afrejse. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 7.300 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 9 x overnatning på 2/3* hoteller
 • 9 x morgenmad
 • 7 x bagagetransfer
 • Velkomstbriefing (engelsk/tysk)
 • Udførlig rutebeskrivelse (engelsk/tysk) og rejsedokumenter (1 stk. pr. værelse)
 • GPS-data tilgængelig
 • Syv dages servicetelefon
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Cykelleje
 • Parkering
 • Turistskat

 

FLERE PRISER 2021

Tillæg for enkeltværelse 3.400 kr.
 

Cykler 

Cykelleje (pr.uge), inkl. forsikring:
21-gear    800 kr.
Elcykel  1.600 kr.
 

PARKERING I Orléans

Kør til "Le Point Accueil Stationnement" (Parking Reception Centre),  27 rue Charles Sanglier, 45000 Orléans. Her kan de henvise til et ledig/passende p-hus, fx Parking Cathedrale, pris fra 36 € pr. uge.

OBS: Totalbeløbet for parkering skal betales på forhånd i Parking Reception Centre.

Reservation  ikke nødvendig/mulig.

Retur tIl Orleans

Returtransfer til Orléans via Tours med minibus hver lørdag morgen koster ca. 100 € pr. person inkl. bagage og cykel, Forudbestilling nødvendig. Betales direkte.

I weekenden kan cykler medtages gratis med tog. Der er direkte forbindelse. Pris ca. 40 € pr. person
 

EKSTRA OPLEVELSER

Cykelturen ligger fast, men vi kan tilpasse dagene før og efter turen helt efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

I kan også forlænge rejsen med nogle ekstra dage f.eks. i St. Nazaire, Tours, Orleans eller Paris.

 

 

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011