8 dages kør-selv-cykelferie langs Loire-floden til Atlanterhavet

8 dages kør-selv-cykelferie langs loire fra tours til St. Nazaire ved atlanterhavet

Loire-dalen er indbegrebet af fransk romantik, hvor egnens landlige charme på ingen måde ståpr tlbage for byernes kulturelle rigdom. Men naturligvis er det de mange slotte langs Loire-floden mere end noget andet, der har gjort denne region så berømt. Konger, adelige og hoffolk havde her, forført af Loire-dalens smukke natur, hundredevis af slotte, palæer og smukke residencer. Villandry, Langeais, Ussé, Chinon, Azay-le-Rideau, Chenonceaux, Chaumont og Blois, bare for at nævne de vigtigste. 

Den romantiske Loire-flod, en af Europas sidste uregulerede floder, løber gennem et blidt bølgende terræn ud mod Atlanterhavet. Floden akkompagnerer den kulturelskende cykelentusiast der følger flodens løb ad Loire-cykelvejen fra Tours til St. Nazaire, forbi imponerede slotte og blomstrede haver, der tager jer tilbage til Frankrigs glorværdige fortid. 

 

Fra 5.800 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 7 nætter inkl. morgenmad

Rejseperiode: 
3. april - 9. oktober 2021

Sværhedsgrad
O O 
O O

Startdag:
Lørdag

Varighed:
8 dage/7 nætter

Cykelturens længde:
ca. 340 km

 

Bestil på: 70 11 60 11

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Tours

I Tours kan I nyde den gamle  bydel med de smukke bindingsværkshuse og Place Plumereau i hjertet af det gamle Tours. Denne del af byen er et af de største fredede byområder i Europa, med caféer og restaurfanter under gamle palæer og bindingsværkshuse fra det 15. århundrede. 

Overnatning i Tours

Tour - Chinon (60 km på cykel)

Floden Cher fører jer direkte til slottet Villandry med fransk "art de vivre" og de smukke haver, anlagt i terrasser. Her bliver I overrasket over de skyggefulde stier, blomsterdækkede bede, springvandene og de kunstnerisk anlagte urtehaver.

Længere fremme skifter i bredde af floden Cher ud med den berømte Loire-flods bredder. Og igen fristes I af det næste slot Langeais, hvor I fra toppen af det fæstningstårnet vil se Loire-floden og omgivelserne ligge foran jer (Langeais og dets 1400-tals slot blev bygget som fæstning).

Derfra videre mod Château de Ussé, hvis mange tårne, spir og kvistvinduer inspirerede Perrault til at skrive det berømte eventyr "Tornerose". Kig indenfor i det smukke slot og lad eventyrets "Der var engang...." blive til virkelighed. Og via små landsbyer og stille sideveje kommer I frem til dagens mål Chinon.

Chinon ligger ved floden Vienne og byen er kendt for sit slot, sine fremragende vine og sin historiske bykerne. Her har både franske og engelske konger slået deres folder, på godt og ondt. I 1429 som 17-årig kom Jeanne d'Arc til til Chinon for at erklære Le Dauphin (senere Kong Charles VII) som Frankrigs retmæssige konge.

Overnatning i Chinon

Chinon - Saumur (50 km på cykel)

I forlader Chinon med dens middelalderlige gyder og følger floden Vienne til Candes-St. Martin. Tag en gåtur gennem den charmerende landsby op til bakkens højeste punkt, hvorfra I har en imponerende udsigt over floderne Vienne og Loires sammenløb. Vi anbefaler også en anden vidunderlige panoramisk udsigt over den store Loire-dal oppe fra Château de Saumur.

Overnatning i Saumur

Saumur - Angers (55 km på cykel)

Få km efter dagens start møder i de første af mange vinmarker på den sydlige bred af Loire. Cyklerne tager jeg gennem bløde bakker lige gennem et utal af vingårde. Området er Loiredalens vincentrum og produktionen kan trækkes langt tilbage i historien.  Området er kendt for sine  Cabernet Franc, Pineau d´Aunis, Chenin Blanc og Chardonay. Tilbage langs flodbredden cykler i gennem små middelalderlandsbyer mod dagens mål i  universitetsbyen Angers ved bredden af floden Maine.

Overnatning: Angers

Anger - Saint-Florent-le-Vieil/område (50 km på cykel)

Tag jer evt. lidt tid til at opleve den lille, livlige universitetsby Angers. Især til slottet med et stykke monumentalt vægtææppe, det verdensberømte "l'Apocalypse d'Angers", der stammer helt tilbage fra det 14. århundrede og ses i et specielt bygget galleri.

Angers ligger ved floden Maine, den sidste vigtige biflod til Loire før Atlanterhavet. I følger Maine til den løber sammen med Loire ved La Pointe-Bouchemaine. I fortsætter langs foden af ​​et skifer/granitmassiv frem til Savennières, der har regionens ældste kirke. Nogle af de Loire-dalens bedste vine vokser her, frugtagtige, tørre hvidvine og vi anbefaler et besøg hos en af ​​vinbønderne.

Vi anbefaler også stærkt en omvej til Béhuard, bogstaveligt talt den eneste landsby ‚i‘ Loire. Béhuard ligger på en af ​​de mange øer, skabt af Loire-floden. Fra La Poissonnière fører ruten jer via diger med vidunderlige udsigter over floden ind i den velplejede lille by Saint-Florent-le-Vieil.

Overnatning ved Saint-Florent-le-Vieil

Saint-Florent-le-Vieil/område - Nantes (60 km på cykel)

Idag venter endnu en dag langs Loire-floden, gennem konstant skiftende natur. Loire løber nu endelig ind i Bretagne og skærer sig gennem skifer- og granitklipper hele vejen til Nantes. Cykelstien skifter side af floden flere gange, hvilket også indebærer nogle få stigninger, som til gengæld belønner jer med skønne udsigter.

Ruten fører jer forbi haver, der producerer feltsalat (majssalat), gulerødder og liljenkonvaller i store mængder. Loire eskorterer jer videre ind til centrum af Bretagne's historiske hovedstad Nantes. Om selv om Loire's flodmunding ud i Atlanterhavet stadig er 70 km borte gør havets indflydelse sig allerede gældende her.

Overnatning i Nantes

Nantes - Saint Nazaire (55 km på cykel)

Nu bliver floden stadig bredere og landskabet stadig roligere. I fortsætter gennem små landsbyer, altid med strømmen, til feriebyen Saint-Brevin-les-Pins, der ligger mellem Loire-flodens udmunding og Atlanterhavet. 

Kun den imponerende bro over Loire adskiller jer fra byen St. Nazaire hvor I skal overnatte idag. St. Nazaire er en af de mest imponerende byer ved flodmundingens delta. Her kan i fx besøge skibsværftet Chantiers de l'Atlantiquet, der er et af de største skibsværfter i verden eller ubåds-bunkeren Base Sous-Marine de Saint-Nazaire, som også er tilgængelig på cykel. 

Overnatning i Saint Nazaire

 

Afrejse

Efter morgenmaden er det tid til afrejse. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 5.800 kr.

Prisen inkluderer

 • 7 x overnatning på 2/3* hoteller
 • 7 x morgenmad
 • 5 x bagagetransfer
 • Velkomstbriefing (engelsk/tysk)
 • Udførlig rutebeskrivelse (engelsk/tysk) og rejsedokumenter (1 stk. pr. værelse)
 • GPS-data tilgængelig
 • Syv dages servicetelefon
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Cykelleje
 • Parkering
 • Turistskat

 

FLERE PRISER 2021

Tillæg for enkeltværelse  2.800 kr.
 

Cykler 

Cykelleje inkl. forsikring:
21-gear      800 kr.
Elcykel    1.600 kr.

.

PARKERING I Tours 

P-hus ca. 40-45 € pr. uge. Reservation ikke mulig/nødvendig. Parkering betales direkte.

Retur tIl Tours 

Returtransfer til Tours med minibus hver lørdag morgen koster ca. 80 € pr. person inkl. bagage og cykel, Forudbestilling nødvendig. Betales direkte.

I weekenden kan cykler medtages gratis med tog. Der er direkte forbindelse. Pris fra ca. 32 € pr. person. 
 

EKSTRA OPLEVELSER

Cykelturen ligger fast, men vi kan tilpasse dagene før og efter turen helt efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

I kan også forlænge rejsen med nogle ekstra dage f.eks. i St. Nazaire, Tours, Orleans eller Paris.

 

 

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Vi er altid tæt på dig med 4 butikker
 • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
 • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011