Fra Bobler til Bourgogne

7 dages kør-selv-forslag til Champagne og Bourgogne

Tag på en smuk syvdagsrejse igennem de eksklusive vinområder, Champagne og Bourgogne. Her står vinbønderne klar med smagfulde bobler og intense druer, når I sætter afsted på de spændende vinruter. I Reims byder champagnehusene inden for i luksuriøse omgivelser, og idylliske middelalderbyer, gotiske kirker og historiske Dijon sørger for kulturelle oplevelser mellem vinsmagningerne. Der er spændende dage i vente i Frankrigs berømte vinland.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Frankrigs herlige vinområder.

Fra 3.926 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 6 nætter

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april- oktober 2020

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
Ca. 770 km  


 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst i Reims (135 km)

Velkommen til Reims, der ligger smukt i hjertet af Champagnes bølgende marker. Denne smukke by er et overflødighedshorn af velsmag med boblende champagne og lækre franske specialiteter, så denne eftermiddag bør I fejre jeres rejses begyndelse med gastronomiske oplevelser. I kan smage på den delikate charcuteri, imens I nyder turens første glas champagne. Gå en tur ad de smukke boulevarder, besøg Villa Demoiselle, Château les Crayéres og Parc de Champagne i udkanten af byen og oplev, hvordan de dyre dråber har sat sit præg på byen. Afstand er angivet fra Charles de Gaulle Lufthavnen.
Overnatning i Reims.

Smag på Reims

Reims ligger smukt placeret i hjertet af Champagne, og der er rig mulighed for at smage på de skønne bobler på nogle af de mange store champagnehuse som fx MUMM, Tattinger, Lanson, Veuve Clicquot, Pommery, Martel, Tattinger, Charles og Ruinart. Husk også at prøve en Biscuits Roses, en lille pink kage, der traditionen tro skal dyppes i et glas champagne. Byen huser også hele tre UNESCO-beskyttede bygninger, domkirken Notre-Dame, et af de førende eksempler på gotisk arkitektur, Palais du Tau og basilikaen Saint-Remi. Så brug dagen på at opleve byens smukke Art deco-arkitektur, gå på opdagelse i vinkældre og champagnens historie og nyd livet og boblerne i denne levende by. Hvis I allerede fik oplevet Reims i går, så kan I køre en tur igennem vinlandskabet til den blomsterprydede landsby Trigny, der er omkranset af gamle fæstningsmure.
Overnatning i Reims.
 

Boblende dag i Champagne (50-200 km)

Omkring Reims står vinrankerne snorlige så langt øjet rækker, og vingårdene frister med champagnesmagninger og rundture. Her ligger desuden en perlerække af små middelalderbyer, smukke slotte og gamle klostre. Området har hele otte markerede vinruter, så det er bare at sætte af sted på smagfulde eventyr. Charmerende Heutvillers er fødested for den eksklusive Dom Pérignon og i Épernay ligger champagnehusene som Moët et Chandon og Pol Roger som perler på en snor på Avenue de Champagne. Ikke langt herfra kan I også opleve vinområdet fra vandsiden på et champagnecruise med Champagne Vallée ned ad Marnefloden. I kan også opleve  de katedralstore underjordiske kalkbrud, Crayéres, der i dag er indrettet til smukke vinkældre.
Overnatning i Reims
 

Côte des Blancs: Reims til Dijon (340 km)

I dag forlader I sprudlende Champagne til fordel for kraftfulde Bourgogne. I kan vælge at køre ad vinruten Côte des Blancs forbi landsbyer, der ligger som amfiteatre på bjergskråninger og historiske monumenter, der er drysset ud i landskabet. By Oger er berømt for sine mange farverige blomster, og udsigten over vinmarkerne fra Mont Aimé er imponerende smuk. Chantemerle er kendt for sin keramik og i Villenauxe-la-Grande kan I opleve den smukke kirke Saint-Pierre-Saint-Paul.

På vejen mod Dijon kan I også besøge byen Troyes, der har en smuk gotisk kirke og en charmerende historisk bydel med gamle bindingsværkshuse. Alternativt kan I begynde dagen med at køre forbi Châlons-en-Champagne, der kaldes for Frankrigs Venedig, og de karakterfulde renæssancebyer Joinville og Langres. Og måske krydse lidt vestpå til det berømte vindistrikt Chablis, som med sit specielle klima forgylder os med fremragende hvidvine lavet på Chardonnay-druen.

Alternativt kan I lægge vejen forbi Verdun, der satte scenen for det blodigste slag under Første Verdenskrig og som er kendt for krigsmonumenter, kirkegården og mindesmærker, inden I igen vender sydpå mod Dijon. Og er I blevet helt vilde med bobler bør I lægge vejen forbi det lillle ukendte område Châtillonais på La Route du Crémant, en pragtfuld tur gennem skov og skønne vinmarker med mulighed for at smagte den pragtfulde Crément du Bourgogne.
Overnatning i Dijon
 

Sydfrankrigs Port, Dijon

Navnet Dijon får jo nok de fleste til umiddelbart at tænke på sennep i forskellige variationer og byen er da også berømt netop for denne sennep, der stammer tilbage fra 1856. Men Dijon er også porten til Sydfrankrig, en malerisk by, som I bør tage jer god tid til at udforske. Byens spændende historie fornemmer I i mikset af middelalderlige bindingsværkshuse, renæssancepaladser og elegante, klassiske palæer. På Place de la Liberation finder I Palais des ducs de Bourgogne, hvor I kan nyde den exceptionelle udsigt over byens tage fra Phillippe le Bon-tårnet.

Det historiske centrum med katedralen Saint-Benigne er et skønt sted at spendere nogle timer, hvor I kan spadsere langs Rue des Forges og mærke den særlige stemning, der kendetegner byen. Tag også et velfortjent hvil i smukke botaniske omgivelser i Jardin de l’Arquebuse og smag den berømte Dijon-sennep og et glas kir med creme de cassis, der stammer fra Dijon. 
Overnatning i Dijon
 

La Route des Grand Crus (260-350 km)

Bourgognes berømte vinrute, les Champs-Elysées de Bourgogne, ligger for jeres fødder i dag. Denne 60 kilometer lange rute igennem Côte de Nuits og Côte de Beaunes bugtende vinmarker og pittoreske landsbyer, byder på eksklusive smagsoplevelser på de mange vingårde. Kør til smukke Marsannay og smag på intense rødvine i ”kongen af bourgogne”, Gevrey-Chambertin.

Fortsæt igennem Morey-Saint-Denis og Chambolle-Musigny og oplev det historiske Château du Clos de Vougeot og de berømte vinmarker i Nuits-Saint-Georges. Fortsæt til den kulturelle middelalderby Beaune og indtag landskabet omkring Pommard, Volnay og Meursault, inden I kører til maleriske Chalon-sur-Saone. Har I lyst til at fortsætte på vinruten, så kan I køre til smukke Santenay, og nyde et glas vin i aftensolen.
Overnatning i Dijon

Au revoir

I dag skal I sige au revoir til fantastiske Champagne og Bourgogne, men mange flere spændende oplevelser kunne vente i solrige Sydfrankrig, hvis I endnu ikke er klar til at vende hjem til Danmark.

Afstand Dijon - Charles de Gaulle Lufthavn 350 km.
Dijon - Hamburg 995 km. Vi anbefaler en overnatning i Assmannshausen eller Rüdesheim.
 

kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 3.926 kr.

Prisen inkluderer

  • 6 nætter i dobbeltværelse på 4* hoteller
     

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Billeje
  • Flybilletter

 

Om rejsen

3 overnatninger i Reims
3 overnatninger i Dijon

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten fra Dijon til Reims, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller kombinere med andre kør-selv-forslag, f.eks. i Alsace.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011