Gennem Rhônedalen

8 dages kør-selv-forslag langs Rhône-floden fra Lyon til Avignon

Et kunstnerisk landskab med bølgende lilla lavendler og strålende gule solsikkemarker, okkerfarvede bjerglandsbyer og grønne vinmarker danner rammen om denne ottedages rejse i det sydlige Frankrig. Med en duft af Herbes de Provence og en smag af Châteauneuf du Pape og fransk gourmet vil alle sanser blive forkælet på jeres tur igennem Rhônedalen fra Lyon til Avignon.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Frankrigs velsmagende landskab.

Fra 3.815 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 7 nætter samt 8 dages billeje

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler april - oktober 2020

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
Ca. 350 km  

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Velkommen

Turen sydpå langs Rhône-floden byder på mange spændende oplevelser, smuk natur, gode vine og mange hyggelige større og mindre  byer. Afstandene er ikke store, og I har tid til at fordybe jer og nyde de gode sider af livet undervejs. Turen fra Lyon til Avignon inkl. udflugter til langsbyerne omkring Avignon er ikke mere end ca. 400 km.

Kommer I i egen bil anbefaler vi en overnatning undervejs i fx. Kaysersberg i Alsace. Herfra er der kun ca. 420 km til Lyon. Flyver I direkte ti Lyon og henter udlejningsbil her, afhænger førstedagen naturligvis af hvor tidligt på dagen I ankommer.

For at kunne opleve så meget af områdets forskellighed som muligt har vi valgt 7 overnatninger, men I kan naturligvis selv vælge til eller fra, som I ønsker det. 

God tur!

Dagsprogram

Lyon: Frankrigs gastronomiske hovedstad

Velkommen til Lyon, Frankrigs gastronomiske hovedstad, hvis unikke duft og smag tiltrækker mennesker fra hele verden. Stjernekokken Paul Bocuse, der tilskrives æren for den franske gastronomis berømmelse, er et kært bysbarn og hans restauranter lokker med smagfulde oplevelser. Byens mest berømte madmarked, Les Halles de Lyon - Paul Bocuse, lader jer svælge i lokale specialiteter. Besøg én af de omkring 30 Michelin-restauranter, der fylder byens gader eller en af de mange Bouchoner, en særlig type restaurant, der er speciel for Lyon, som er en gastronomisk oplevelse til mere overkommelige priser. Uanset hvad, så er dette en by, der skal opleves med alle sanserne. Velbekomme!   

Hvis I kommer i bil nordfra kan I lægge vejen gennem Bourgogne-området og besøge Beaune, der regnes for Bourgogne-vinenes hovedstad. Her er det de berømte vine af Pinot-Noir og Chardonnay der tegner området. Sydligst ligger byen provinsbyen Mâcon, og videre til Lyon går turen gennem Beaujolais.
Overnatning i Lyon
 

Lyon: Den kulturelle by

Lyon er dog meget mere end gastronomi. Brug dagen på at gå på opdagelse i de charmerende gader, hvor kulturlivet blomstrer. Der findes en perlerække af spændende museer, kunstgallerier, teatre og spillesteder, der kan fornøje de kunstinteresserede. Rue Victor Hugo og Rue de la République indbyder til eksklusiv shopping, og det historiske marked Les Puces du Canal lokker med antikviteter.

I den farverige gamle bydel La Vieux Lyon, der er UNESCO-beskyttet, går kabelbanen op til basilikaen i Fourvières, der tilbyder en panoramisk udsigt over byen. Gå også på jagt efter de hemmelige passager, Traboules, der ligger gemt bag byens facader. Den mest berømte, Traboule de la Cour des Voraces, ligger i La Croix-Rousse kvarteret.   
Overnatning i Lyon

Lyon - Valence: Vin eller bjerge (110 km)

I dag starter jeres rejse mod smukke Provence, og I kan selv vælge, om I vil nyde den frodige Rhôneflod eller opleve de mere bjergrige egne. Langs de smalle og krogede veje til bjergbyen Grenoble venter der idylliske landskaber og lokkende horisonter. Grenoble ligger utrolig smukt mellem tre bjergtinder og har masser at byde på af kultur og historie. Fortsæt til Valence igennem naturparken Vercors snoede bjergveje. Tager I turen langs floden, er byen Vienne med sine interessante monumenter fra middelalderen og romertiden et spændende stop. I det smukke naturområde Parc de Pilat kan I besøge den fredfyldte middelalderlandsby Malleval. I bør også køre til Hauterives og det opsigtsvækkende ornamenterede Palais Idéal.

Vælger I Rhône-dalen kommer I igennem Côte-Rôtie, Saint-Joseph, Crozes-Hermitage og Hermitage, for blot at nævne nogle få. Her dyrkes både rød-, hvid- og rosévin samt mousserende vin og 90% af vinen kommer fra appellation Côtes du Rhône. En af de mest berømte vine er Crozes-Hermitage på Rhône-flodens venstre side med elegante, velafbalancerede og let drikkelige vine. 
Overnatning i Valence
 

Valence

Byen Valence er en smuk oplevelse, og ikke mindst det perfekte sted for vinelskere og chokoladeentusiaster. Gå på opdagelse i den charmerende gamle bydel, det arkæologiske museum og domkirken. Det imponerende vandsystem, Canaux, der består af 40 km kanaler, som løber på kryds og tværs af byen, er en idyllisk oplevelse og kan f.eks. opleves på cykel. Byens varetegn, musikpavillonen Kiosque Peynet, emmer af fransk romantik, ligesom den bemærkelsesværdige have Jouvet-parken gør oplevelsen i Valence fuldendt. Til den søde tand kan I få en af de populære Suisse-kager eller måske de håndlavede chokolader med kastanjepuré. I Valence er historie og velsmag smeltet sammen i en skøn forening.
Overnatning i Valence
 

Valence til Avignon: Côtes du Rhône (130 km)

Jeres rejse i dag går igennem et farverigt landskab af lavendelmarker, vinranker og skønne horisonter. I kan opleve smukke Mirmande, inden I kommer til Montélimar, der er kendt for sin nougat. Men også den pittoreske middelalderby La Garde-Adhémar kan være et hyggeligt stop. Hvis I har lyst til en længere tur, så besøg de maleriske bjergbyer som Vinsobres i naturområdet ved Nyons.

Kør langs vinruten fra Valréas over berømte vinbyer som Rasteau, Gigondas, Vacqueyras og Beaumes-de-Venise, der indbyder til sanselig pauser med Côtes du Rhône vin. I Orange bugner det med amfiteatre, charmerende pladser og en triumfbue og selvfølgelig bør jeres rejse gå til Châteauneuf-du-Pape; en afsindig charmerende vinby, der lægger navn til den verdensberømte vin. På den højre side af Rhône-floden finder I Côtes du Rhône Villages med en palette af forskellige vine fra de mange vinbyer. Og her finder I også Lirac og ikke mindst Tavel, der kun fås som rosé, men i tusinde nuancer af pink.
Overnatning i Avignon
 

Pavebyen Avignon

Byen Avignon var i middelalderen centrum for politiske og religiøse intriger, da hele ni paver har haft hovedsæde i det imponerende pavepalads, Palais des Papes, der stadig troner over byen. Sammen med den berømte bro Saint Bénezet, der i dag stopper halvvejs ude i Rhône-floden og basilikaen Notre-Dame des Doms, er der nok at gå på opdagelse i.

En dag i Avignon betyder også forkælelse af de øvrige sanser, for her er rig mulighed for at dykke ned i vinkældre med Côtes du Rhône-vin, opleve lækker gastronomi og hyggelige markeder eller måske besøge byens chocolatier. Hvis I har lyst til en lille tur ud af byen, er den storslåede romerske akvæduktbro Pont du Gard et smukt og imponerende besøg (Pont du Gard retur ca. 60 km).
Overnatning i Avignon
 

Avignon og de smukke landsbyer (150 km)

Der er mange smukke ture fra Avignon ud i det provencalske landskab. Oplev f.eks. de pittoreske landsbyer i nationalparken Luberon, der er blandt de smukkeste i Frankrig. Elegant strøet ud over parkens dramatiske landskab og lilla lavendelmarker ligger Oppède-le-Vieux, Roussillon og Gordes, hvis idylliske scene forfører de fleste. På vejen dertil kan I besøge Lavendelmuseet eller køre til den frodige dal Durance med et væld af frugtplantager.

I kan også vælge at spenderer dagen i van Goghs fodspor og se nogle af hans mest berømte motiver fra Saint-Paul de Mausole og Arles. I kan krydre turen med et stop i Les Baux-de-Provence, der er kendt for sin olivenolie og historiske centrum. Et område der også er værd af besøge er Ventoux med det skaldede bjerg, kendt fra Tour de France. Området ved bjerget er udlagt som beskyttet "Biosfære" af UNESCO. For foden af bjerget produceres fremragende vine. Lidt sydøst for Ventoux ligger Luberon, et af Rhône-dalens sydligst vindistrikter, hvor der bl.a. fremstilles nogle lækre hvidvine med en elegant friskhed, primært af druen Vermentino.
Overnatning i Avignon.

Hjemrejse

Brug det I har af dagen til at nyde en slentretur i Avignon, inden turen går til lufthavnen eller hjem igennem det fransk-tyske vinland.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 3.815 kr.

Prisen inkluderer

  • 7 nætter i dobbeltværelse på 3/4* hoteller
  • 8 dages billeje gruppe A fra Lyon
     

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Flybilletter

 

Om rejsen

OBS: Sælges også uden billeje

2 overnatninger i Lyon
2 overnatninger i Valence
3 overnatninger i Avignon

Pris pr. person i dobbeltværelse fra 3.095 kr.

 

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten fra Avignon til Lyon, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller kombinere med andre kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011