Provence - vin og historie

6 dages kør-selv-forslag med vin og historie i Smukke Provence

Et besøg i Provence er en sanselig oplevelse. Velduftende krydderurter, velsmagende vine, fantastiske naturscenerier, støvede landsbyer og pastelfarvede storbyer med imponerende katedraler - og så det helt specielle lys, der opstår mellem det blå Middelhav og det tørre bjerglandskab.

Hvis 6 dage er for lidt, tilbyder vi også en 10-dages tur. Vi kan naturligvis også tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres egne ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Frankrigs duftende landskab.

Fra 3.102 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 5 nætter samt 6 dages billeje

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler april - oktober 2020

Startdag:
Daglig

Varighed:
6 dage/5 nætter

Længde:
Ca. 875 km  

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

dag for dag

Dag 1: Ankomst Nice
Dag 2: Sanary-sur-Mer - Aix-en-Provence
Dag 3: Arles og Pont du Gard - Avignon
Dag 4: Côtes du Rhône - Avignon
Dag 5: Vence - Nice
Dag 6: Afrejse

Ankomst Nice

Nice byder på ægte sydlandsk stemning med små krogede gader, hyggelige pladser og torve samt storslåede villaer i smukke pastelfarver. Her kan I opleve Place Massena, det fornemme Palais Lascarius med den imponerende trappe, den næsten nyanlagte grønne kile gennem centrum samt naturligvis den 7 km lange strandpromenaden og havnen. Tag fx det lille turisttog fra havnepromenaden til Parc de la Colline du Château, hvorfra I har en formidabel udsigt over Nice og Rivieraen.

Nice lokker også med spændende museer med Mattisse og Chagall samt MAMAC musset for asiatisk kunst. Eller Quai des Etats-Units og havnekvarteret, hvor I finder det største antal antikvitetshandlere i Frankrig.

Overnatning i Nice.

Nice - Sanary - Aix-en-Provence (250 km)

Om formiddagen kan I besøge den hyggelige lille fiskerby Sanary-sur-Mer. Kør ud til Chapelle Notre-Dame-de-Pitié, der ligger i byens vestlige udklant og byder på en smuk udsigt over Sanary-bugten. Den berømte havforsker Jacques Cousteau boede her i Villa Baobab og byen lokker da også med det berømte museum Frédéric Dumas International Diving Museum. Nyd evt. en dejlig frokost på havnen inden turen går videre

Næste mål er Aix-en-Provence, der måske er indbegrebet af Provence. Her finder I hyggelige pladser og torve med små restauranter og caféer, et væld af rislende springvand og utallige små krogede gade.  Her kan I  gå en runde i Cézannes fodspor og sluttet på Granat-museet, hvor der hænger flere værker af Cézanne. Nyd også en tur op ad hovedgaden Cours Mirabeau med dens mange butikker og restauranter.

Overnatning i Aix-en-Provence

Aix-en-Provence - Arles - Pont du Gard - Avignon (125 km)

Kør til Arles, der blev grundlagt af Julius Cæsar for over 2.000 år siden ved Rhône-floden, hvorfra mankunne overskue hele Camarque-deltaet. Byen kaldes også "Galliens lille Rom" på grund af de mange romerske vidnesbyrd, ikke mindst det store amfiteater med plads til over 20.000 personer. Det var også her van Gogh malede nogle af sine mest berømte malerier, bl.a. Café Nuit i september 1888 på Place du Forum.

Arles er også på listen over UNESCO's Verdensarv. Efter frokost går turen til den imponerende Pont du Gard. Den enorme aquadukt vidner om romernes høje tekniske niveau og ledte vandet fra bjergene lang væk til pavebyen Avignon.

I 1305 besluttede Pave Clement V at flytte pavesædet til Avignon hvor det forblev i vca. 70 år. Senere kom endnu en periode hvor der både var en pave i Avignon og en i Rom og i denne peridoe bygge de bl.a. et slot i byen Chateauneuf, hvilket idag kan ses på de berømre vine fra Chateauneuf-du-Pape. Paveslottet i Avignon kan I se på jeres vej gennem det historiske del. Her kan I også opleve resterne af den berømte bro Pont d'Avignon, der går halvt ud i Rhône-flode og som oprindeligt forbandt de to sider af Rhône med øen Barthelasse.

Overnatning i Avignon.

Venasque - Chateauneuf-du-Pape - Tavel (150-200 km)

Tag på en gastronomisk rejse gennem det vidunderlige vindistrikt øst for Avignon. Her lokker landsbyer med navne som Venasque, Jonguerettes og L'Isle sur la Sorgue med spændende oplevelser, ligesom det pragtfulde landskab for foden af Mont Ventoux (det 'skaldede bjerg' kendt fra Tour de France) byder ind med uendelige vinmarker, olivenlunde, trøfler og kirsebærplantager.

Området frister også med navne som Chateauneuf-du-Pape, Séguret, Vacqueyras, Gigondas og Tavel, der alle er vine af høj kvalitet. Besøg de små hyggelige byer og nogle af de mange vingårde, og lad jer friste med smagsprøver på de pragtfulde vine.

Overnatning i Avignon.

Avignon - Vence - Nice (285-325 km)

I dag går turen til kunstnerbyen Vence. Denne autentiske perle af en by er et must for enhver kunstelsker og elskere franske middealderbyer. Byen ligger idyllisk på en lille bjergknold, omgivet af de gamle bymure ogf med en herlig udsigt over landskabet. Man forstår at kunstmalere som Matisse, Chagall m.fl.blev tiltrukket af byens charme. Tag en tur gennem byen, dels i kunstnernes fodspor, dels med øje for byen søvrige skønne detaljer som det smukke, glacerede tegltag på Chapelle des pénitents Blancs (de hvide angrendes kapel), de mange brønde og ikke mindst de pittoreske gyder med masser af småbutikker og restauranter.

Lidt uden for byen ligger det lille, men meget berømte kapel La Chapelle du Rosaire, som Matisse udsmykkede på smukkeste vis til den lokale dominikanske orden. I al sin enkelthed er kapellet noget af det smukkeste man kan forestille sig, vær blot opmærksom på de begrænsede åbningstider.

I kan vælge de hurtige vej med A8 eller den sceniske rute over Gordes og gennem nationalparkerne Luberon, Verdon og Préalpes d'Azur, der naturligvis tager noget længere tid men også er smukkere.

Overnatning i Nice

Afrejse

Afrejse til Nice lufthavn eller måske et par ekstra dage i Nice.

kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 3.102 kr.

Prisen inkluderer

  • 5 nætter i dobbeltværelse
  • 6 dages billeje gruppe A
     

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Flybilletter

 

Om rejsen

OBS: Turen sælges også uden billeje:

1 x overnatning i Nice
1 x overnatning i Aix-en-Provence
2 x overnatning i Avignon
1 x overnatning i Nice

Pris pr. person i dobbeltværelse fra 2.495 kr. 

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller kombinere med andre kør-selv-forslag, f.eks "På rejse i Rhône-dalen".

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011