Vin og velsmag fra Rhinen til Alsace

8 dage kør-selv med andre til Rhinen og Alsace

Kør-selv med andre er det bedste fra to ferieformer - kør-selv feriens individuelle frihed og det sociale samvær fra rundrejsen.

Rhinen og Alsace er et rigtig godt makkerpar. Her er en god blanding af fransk elegance og tysk soliditet. Begge områder er kendt for dejlig natur og masser af gode oplevelser, men først og fremmest er de kendt for en perlerække af gode vine. Der bliver rig lejlighed til at smage de liflige dråber på de inkluderede vinsmagninger, og I har masser af tid på egen hånd til at gå på yderligere opdagelse i vinens verden hos de mange små vinbønder i Rheingau og langs Route des Vins.

De pittoreske bindingsværksbyer indbyder til en slentretur, og i de store byer som Colmar og Strasbourg er der gode indkøbsmuligheder og spændende kultur.

I bor på to gode hoteller med delvist dansktalende personale, som gerne hjælper med ideer til udflugter og aktiviteter. Flere aftener spiser I middag sammen med gruppens øvrige deltagere, hvor I kan udveksle tips og tricks og snakke om dagens oplevelser. De øvrige dage kan I udforske det lokale kulinariske og kulturelle udbud.

Vi hjælper også gerne med hotel til ud- og hjemrejsen.

Fra 4.990 kr.
pr. person i delt dobbeltværelse inklusiv nævnte måltider og udflugter

Varighed:
8 dage

Antal deltagere:
10-24 deltagere

Målgruppe: 
Par i alle aldre
 

Reserver din kør-selv-med-andre rejse hos din rundrejsespecialist: 

Reserver

 

Dagsprogram

Dag for dag

Rejseprogram: Assmannshauseb/Rhinen - Husseren-les-Chateaux/Alsace

 • Tilkøb: Overnatning på udrejsen
 • Dag 1: Rhinen og Assmannshausen
 • Dag 2: Rheingau og rhinskvin
 • Dag 3: Alsace
 • Dag 4: Vinruten i Alsace
 • Dag 5: Colmar
 • Dag 6: Eguisheim
 • Dag 7: Vogeserne
 • Dag 8: Farvel til Alsace 
 • Tilkøb: Overnatning på hjemrejsen

Rhinen og Assmannshausen

I løbet af dagen ankommer I til Hotel Zwei Mohren i den lille by Assmannshausen, som ligger få kilometer fra Rhinens vinhovedstad Rüdesheim. Om aftenen mødes alle rejsens deltagere i hotellets restaurant til en 3-retters Rheingau-menu inklusiv vin. Efter middagen serverer hotellet den lokale kaffe-specialitet Rüdesheimer Kaffee, som I kan nyde på terrassen med direkte udsigt over Rhinen.

Hotellet stiller brochurer med mere til rådighed for og kommer med gode ideer til udflugter, som I kan studere i ro og mag til kaffen.

I bor i pæne standard dobbeltværelser meget eget bad og toilet samt tv, hårtørrer og Wi-Fi. Mod tillæg kan bestilles værelser med udsigt over Rhinen.
Hotellet har egen restaurant, hvis menukort er afstemt efter årstiden. Fra hotellets to dejlige Rhinterrasser kan I nyde en kop varm kaffe, en kold øl eller et glas kølig rhinskvin. Hotellets værtinde taler dansk.

Rheingau og rhinskvin

Assmannshausen ligger i vinområdet Rheingau, hvor nogle af Tysklands bedste hvidvine dyrkes. Der er masser af muligheder for spændende udflugter og besøg i området.

Turforslag: Kør en tur op på den berømte klippe Loreley, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Rhinen. Neden for klippen lå et af flodens vanskeligste passager, og utallige skibe er gennem tiden havareret her. I dag er floden reguleret og rettet ud, så skibene nemt kan komme forbi.

Kører I den anden vej, kan I besøge rosenbyen Eltville eller vinslottet Schloss Johannisberg, hvor I kan besøge vinotheket og smage huset forskellige vine. Endelig kan I købe en ringbillet til Rüdesheim, som inkluderer en tur med stoleliften og en returbillet med flodbåden. I Rhein Wein Welt ved stationen kan I købe en vinsmagning og udvælge op til 10 vine fra hele regionen, som I kan smage på stedet.

Sidst på eftermiddagen mødes I til en vinsmagning i Assmannshausen, hvor I skal smage flere lokale vine fra Assmannshausen. Middagen kan I spise på hotellet, men det er også muligt at spise på en af byens andre restauranter. Flere af dem har en flot udsigt over Rhinen.

 

 

Alsace

Efter morgenmaden er indtaget er det tid til at køre mod Frankrig. I kan vælge at tage færgen til Bingen am Rhein og fortsætte mod Worms. I Middelalderen blev der holdt tysk rigsdag i byen, og på den der fandt sted i 1521 blev Martin Luther erklæret fredløs.

En anden mulighed er at besøge den smukke universitetsby Heidelberg, der ligger ved floden Neckar, en biflod til Rhinen. Endelig kan I besøge Strasbourg, hovedstaden i Alsace og hjemsted for det europæiske parlament. Først og fremmest er byen kendt for sin smukke historiske bykerne med en overflod af skønne bindingsværkshuse og ikke mindst den smukke katedral. En sejltur i kanalerne rundt om centrum lønner sig og giver et godt overblik over byen (bemærk at man skal parkere i udkanten af byen). 

Sidst på eftermiddagen ankommer I til hotellet i Husseren les Chateaux, hvor der er fælles aftensmad om aftenen inklusiv vin og vand. Efter maden er der god tid til at hygge på terrassen med delvis udsigt ud over Rhindalen.

Værelserne er såkaldte duplex-værelser i to etager med en indvendig trappe. Der er toilet på begge etager og bad i stueetagen. Der er tv, hårtørrer og Wi-Fi på alle værelser, lige som alle duplex-værelser har en skøn, sydvendt terrasse. På forespørgsel kan bookes værelser i ét plan. Værtsparret er dansk og meget synlige, også i restauranten. Fra terrassen er der delvis udsigt over Rhindalen.

Vinruten i Alsace

Om formiddagen afholder hotellets dansk-hollandske værtspar et informationsmøde og fortæller om mulighederne for udflugter og oplevelser i området.  Efter mødet kan I tage på opdagelse i Alsace.

Turforslag: Vinruten
I dag foreslår vi, at I udforsker vinruten Routes des Vins D’Alsace, og det er oplagt at besøge en eller flere af de meget charmerende og hyggelige byer, der ligger som perler på en snor på ruten. Tager I ruten Eguisheim, Wettolsheim, Turckheim, Kaysersberg, Riquewihr og Ribeauvillé er afstanden overkommelige 35 kilometer, men det kan sagtens tage hele dagen. Hver enkelt by er en oplevelse i sig selv med det ene mere prægtige og farverige bindingsværkshus efter det andet, vinkældrene ligger tæt, og overalt bliver I mødt af et farveorgie af de skønneste blomster.

Byerne langs vinruten deltager også i konkurrencen om at blive den smukkeste blomsterby, og ved indkørslen til byerne mødes I af skiltet ”Fleur de Ville” med én, to eller tre blomster alt efter byens kategori. Mellem byerne ligger de uendelige vinmarker, og mange steder kan I besøge vingårdene og få en smagsprøve på de lokale vine.

Hjemme på hotellet arrangerer værten Lucas en ”garagevinsmagning” med vine fra andre dele af Frankrig.

 

Colmar

Når morgenkaffen er sunket, har I mulighed for at prøve noget af det mest franske der findes – at spille petanque. Kugler og regler udleveres af hotellet. Spillet foregår på hotellets grund, og der er en flot kasse vin til vinderne. Resten af dagen kan I for eksempel tilbringe i Colmar.

Turforslag: Colmar
Colmar er Alsaces vinhovedstad og inkarnerer alt det gode, regionen har at byde på. Det store gågade-netværk bugner af spændende butikker og gode restauranter. På museet Musee Unterlinden kan I beundre det smukke Isentar/Isenheimer alter. Nyd den afslappede stemning i byen på en slentretur gennem gaderne, eller hop ombord i en af de små både og tag en tur gennem den gamle bydel, La Petite Venise.

Det er oplagt at afprøve det alsaciske køkken med en Tarte Flambé, hvis det bare skal være noget let, eller en portion Soucroute, hvis det skal være mere traditionelt. Uanset valget anbefaler vi et glas kølig hvidvin til at skylle maden ned med. 

Eguisheim

Det meste af dagen har I til fri rådighed til at udforske området. Fra hotellet er der kun 3 kilometer til Eguisheim, som i allerhøjeste grad er et besøg værd.

Turforslag: Eguisheim
Eguisheim er en af Alsaces mest charmerende byer. Omkranset af grønne vinmarker toner byen frem med kirketårnet som det synlige pejlemærke på lang afstand. Den yderste husrække vender facaden indad og danner en cirkel, der omkranser byen. De toppede brosten, husenes farver og de bugnende blomsterkasser indbyder til en rolig gåtur. På taget af kirken knebrer storken, og på torvet plasker vandet dovent i fontænen.

Mange vinbønder har en vinkælder i Eguisheim, og det er oplagt at smutte indenfor hos en eller flere af dem og få en vinsmagning med de fleste af Alsaces syv søstre.

Vogeserne

Det gode klima i Alsace og Rhindalen skyldes i høj grad bjergkæden Vogeserne, der afskærmer regionen mod vest. Bjergene holder skyerne tilbage, så solen kan skinne ekstra meget ned i dalen. Selve bjergmassivet byder på en masse skønne udsigter og imponerende naturscenerier, så vi foreslår, at I tager en tur i bjergene bag hotellet.

Turforslag: Vogeserne
Starter I fra syd, kan I kravle op ad cerpentinervejene til Le Grand Ballon, som er Vogesernes højeste punkt (1.423 m.o.h). Fortsæt ad panoramavejen Route des Cretes, hvor I undervejs bliver vidner til storslåede udsigter og formidable bjergformationer. I kan vælge at tage den korte rute og køre til Munsterdalen, som er berømt for den kraftige ost. Besøg et af osterierne, bliv klogere på produktionen og få et par smagsprøver.

I kan også vælge at køre til Le Linge, hvor I kan få en fornemmelse for 1. Verdenskrigs gru og rædsler, hvis I besøger museet om slaget ved Le Linge.

Har I mod på mere, eller vælger I at køre til den nordlige del af Vogeserne, kan I besøge den imponerende borg Chateau du Haut Koenigsbourg, der ligger med en fantastisk udsigt over Rhindalen.

Om aftenen runder vi opholdet af med en fælles 4-retters middag på hotellet inklusiv vin, vand og kaffe.

 

Hjemrejse

Med bagagen fuld af indtryk og oplevelser er det tid til at forlade Alsace og Husseren-les-Chateaux.

Vil I have lidt ekstra oplevelser på hjemturen, foreslår vi, at I kører over på den tyske side af Rhinen til Schwarzwald og følger panoramavejen Schwarzwalder Hochstrasse (vej B500) fra Freudenstadt til Baden-Baden.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 4.990 kr.

Prisen inkluderer

 • 2 overnatninger på Hotel Zwei Mohren*** i Assmannshausen
 • 5 overnatninger på Hôtel Husseren les Chateaux***
 • 7 x morgenmad
 • 1 x 3-retters Rheingaumiddag inklusiv vin og Rüdesheimer Kaffee
 • 2 x 3-retters middag inklusiv vin, vand og kaffe
 • 1 x 4-retters afskedsmiddag inklusiv vin, vand og kaffe
 • 1 x vinsmagning i Assmannshausen
 • 1 x "garagevinsmagning" på hotellet i Husseren Les Chateaux
 • 1 x vinsmagning i Husseren les Chateaux


Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Rejseforsikringer - kontakt FDM travel
 • Forplejning samt drikkevarer ud over det inkluderede
 • Rådgivnings & ekspeditionsgebyr, pr. ordre 125 kr.
 • Tillæg for enkeltværelse 1.000 kr.
 • Tillæg for Rhinudsigt i Assmannshausen, kr. 200,- pr. person

 

Om rejsen

Husk at du får rabat hos Scandlines, hvis du er medlem af FDM.

 

ekstra oplevelser

Den Tyske Eventyrvej med overnatning i Schwalenberg.

En kongelig affære i Celle med overnatning på 5-stjernet hotel

Tilkøb


Udrejsen: Den Tyske Eventyrrute

Drejer I mod sydvest efter Hannover, bevæger I jer over mod det tyske eventyrland, hvor det vrimler med sagn og legender. Læg vejen ind om Hameln, hvor den lumske rottefænger i i 1284 i følge sagnet lokkede byens børn afsted med sit fortryllende fløjtespil, hvorefter de forsvandt. Hver dag kan I høre hans fortryllende melodi, når figurerne og klokkespillet ved bryllupshuset beretter den gamle historie. 

Rottefængermelodien runger også mellem byens blomsterprydede bindingsværks- og renæssancehuse, hvor I kan lade de små rotter i brostenene guide jer til byens seværdigheder.

Ca. 40 km fra Hameln ligger den lille, pittoreske bindingsværksby Schwalenberg, hvor vi anbefaler, at I overnatter. På Hotel Malkasten står tredje generation i form af Diane van Dieken klar til at byde jer velkommen i næsten hjemlige omgivelser. 


 


Hjemrejsen: En kongelig affære på lüneburger heide

Celle er en perle af en bindingsværksby midt på Lüneburger Heide. Byens slot hænger tæt sammen med Danmarkshistorien, for det var her, den unge dronning Caroline Mathilde blev forvist til efter affæren med Struense. Historien er blevet filmatiseret inden for de sidste år under navnet "En kongelig affære" med Mads Mikkelsen i hovedrollen som Christian 7.s livlæge.

En stor del af Celles historiske centrum er gågader med et hav af små og store butikker, cafeer og restauranter, hvor livet kan nydes akkompagneret af en god kop kaffe eller et glas velskænket fadøl.

Lidt luksus som afslutning på ferie skader ikke, så vi anbefaler, at I bor på det 5-stjernede Hotel Fürstenhof, der ligger i gåafstand til slottet og den gamle bydel.
 


 

Reserver

Afrejsedatoer

-
5.490 kr.
-
5.490 kr.
-
4.990 kr.

Kontakt

Rejsespecialist, FDM