Rejser til det sydvestlige Frankrig

Bordeaux og Dordogne – a votre santé!

I den sydvestlige del af Frankrig ligger byerne Bordeaux og Biarritz og regionen Dordogne. Områderne er på alle måder en rejse værd, hvis du har hang til udsøgte Bordeaux-vine, skaldyr, Atlanterhavskystens brede sandstrande, idylliske landskaber og romantiske vinslotte.

Rejser du til det sydvestlige Frankrig kan du også opleve storbyen Bordeaux og tage på eventyr langs Dordogne floden, der flyder gennem historiske landskaber fyldt med gamle vinlandsbyer og frugtbare vinmarker. Eller du kan besøge Europas Hawaii, Biarritz, der giver dig sommer, sol og surfing på lækre strande.

Rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Paradis for vinelskere

Overalt i Bordeaux og Dordogne åbner vinens verden sig for dig. Fra de smukt bølgende vinmarker med de majestætiske vinslotte til spændende vinsmagninger, hvor vinbønderne også giver dig indblik i vinfremstillingens processer og magi. På vinmarkerne i Bordeaux og Dordogne gror druerne til berømte vine som Médoc, St. Émilion, Bergerac og Pomerol. Og du behøver ikke være vinekspert for at lære mere om vinen, når du rejser hernede. Et godt sted at starte dit vineventyr er Maison des Vins i Bordeaux, hvor du får en fin introduktion de lokale vine i Bordeaux-distriktet samt adresser på de vinslotte, der er åbne for besøg. Kig fx forbi vinslottet Mouton-Rothschild, der har et vinarkiv over de dyreste og mest sjældne vine i verden. Et spændende oplevelse på din rejse til Bordeaux og Dordogne.

St. Émilion

St. Émilion, vinbyen over alle vinbyer, er et must, hvis du er vinkender og rejser i Bordeaux og Dordogne. Byen med små brostensbelagte stræder er opført på UNESCOs verdensarvliste og byder på en unik underjordisk kirke med katakomber på ca. 70 ha.

 

Frisk foie gras, seafood og lokale delikatesser

Når du rejser til Bordeaux og Dordogne møder du et menukort med en lang række lokale delikatesser. Bestil fx de friske østers fra Atlanterhavet, grillet fisk, seafood, svampesuppe, frisk foie gras og confit (andekød kogt i eget fedt). Området er også kendt for sin lækre valnøddeolie.

På din rejse til Bordeaux og Dordogne har du aldrig langt til den næste gode restaurant eller bistro. Regionerne tilbyder veltilberedte franske retter, som er fremstillet af friske, lokale råvarer. Og dit måltid bliver himmelsk, hvis du bestiller en af de gode lokale vine til. Slut af med en Armagnac til desserten.

 

Dordogne floden løber gennem vinlandet

I Dordogne regionen lige øst for Bordeaux flyder Dordogne floden igennem et charmerende landskab, der er fyldt med gamle vinbyer, vinslotte og frugtbare vinmarker. Tidligere blev Dordogne floden brugt som transportvej for vinen og din udforskning af området kan hurtigt blive et højdepunkt på din rejse.

Hvis du rejser til Dordogne kan du fx besøge middelalderbyen St. Émilion, der kendt for sine stejle gader og fantastiske rødvine som Château Ausone og Château Cheval-Blanc. Kig også forbi Sarlat, der er en fin, gammel by med bindingsværkshuse og et velbesøgt lørdagsmarked. Du kan også besøge den restaurerede ridderborg Beynac-et-Cazenac eller Rocamadour med basilikaen St. Sauveur, der på imponerende vis er bygget op ad en stejl, stejl klippe.

Souillac

Souillac, der ligger lige ved floden i hjertet af Dordogne, er en charmerende by med en gammel bydel, hvor du bl.a. kan besøge benediktinerklosteret fra 900-tallet. Desuden er her masser af historiske monumenter og museer, som du kan opleve enten til fods af de snævre gader eller på en rundtur med det lille tog.

 

Liv og glade dage i Bordeaux

Byen Bordeaux er en arkitektonisk perle med stribevis af smukke patricierejendomme og statelige palæer og pladser. Og når du rejser til Bordeaux vil du opleve, at byen er meget mere end en historisk kulisse. Der er liv og glade dage i Bordeaux, når byens mange studerende hænger ud på caféer og barer. I hjertet af byen ligger Saint Pierre kvarteret og frister med lækre restauranter.

Chartrons kvarteret ligger ned til Garonne floden med et stort udbud af antikvitetsforretninger, der har overtaget vinindustriens gamle lagerbygninger. Tæt ved ligger Musée d’Art Contemporain, der er det ene af byens fire imponerende museer. De andre tre er: Musée des Beaux Arts, Musée des Arts Décoratifs og Musée d’Aquitaine. Ved Place des Quinconces ligger Maison des Vins, hvor du kan få praktisk information om alle vinene og vinslottene i Bordeaux-distriktet. Bordeaux tilbyder dig også et stort udvalg af shoppingmuligheder i ”Den gyldne trekant” mellem Cours de l'Intendance, Cours Georges Clemenceau og Allées de Tourny.

Badestrande i nærheden af Bordeaux

I Arcachon vest for Bordeaux finder du 7 km fin sandstrand på Atlanterhavskysten. Her ligger også en kæmpemæssig Pilat sandklit, der rejser sig 110 m over havoverfladen. Badebyen Arcachon er det rette sted at opsøge, hvis du får lyst til en stranddag og en forfriskende dukkert, når du rejser til Bordeaux og Dordogne.

 

Hulemalerier og Cromagnon manden

Fortiden lever i Dordogne. Det var nemlig her ved landsbyen Les Eyzies, at Cromagnon manden – forløberen for det moderne menneske - boede for mange tusinde år siden. I Grotte de Lascaux finder du tilsvarende hulemalerier, som er over 13.000 år gamle. I dag er grotten dog lukket for offentligheden for at sikre bevarelsen af de unikke 3-farvede gengivelser af forskellige dyr.

Heldigvis er der i umiddelbar nærhed skabt en tro kopi af grotterne i Lascaux 2, hvor du frit kan studere fortidens mestre, hvis du rejser hertil. I Grottes du Rouffignac kan du stige ombord på et elektrisk tog og udforske et komplet grottesystem, der går langs en underjordisk flod. Her kan du studere 100vis af dyrebilleder, bl.a. afbildninger af mammutter.

Kontakt