Saleya Blomstermarked i det gamle Nice

Søde dufte og mageløst farvespil

En symfoni af farver, former og søde dufte møder dig, når du bevæger dig ind på den gamle markedsplads, Cours Saleya, lige ved udkanten af den gamle bydel i Nice. Geraniummer, fuksiaer, anemoner, solsikker, eksotiske planter og manicurerede buketter i en stor farvelade. Duften af sæber, lavendel og potpourri - duften af Provence - overtager dine næsebor og blander sig med den salte vind fra middelhavet. Ja, det berømte blomstermarked Marché aux Fleurs, der indtager Saleya-pladsen alle ugens dage undtagen mandag, er en fest for sanserne.

Lyden af klirrende kaffekopper, småsludrende stadeholdere og døsige handlende, der indtager pladsen i de tidlige morgentimer, skaber en afslappet stemning. I skyggen af de stribede markiser kan du nyde hele sceneriet og møde dagen med en café latte på en af de mange cafeer, inden markedet forvandler sig til et virvar af mennesker hen ad formiddagen.

Inspiration

Porten til den gamle by

Ved siden af Saleya blomstermarkedet ligger den gamle bydel i Nice. Du får en herlig oplevelse, når du slentrer rundt i de charmerende gader med pastelfarvede huse med røde tagsten og en summende middelhavsstemning. Måske bliver du fristet af de mange specialforretninger med provencalske varer, vin, gourmet-gaver og trendy tøj. Det hele bliver krydret af hyggelige cafeer og lækre restauranter, barer og natklubber.

Kort

Vis på kort

Oplev Nice - skab din egen historie