Smag på Provence

La Cuisine du soleil - Solens Køkken

Provence er et paradis for madelskere. Køkkenet i Provence, der går under det poetiske tilnavn ”Solens køkken”, byder på alt fra velsmagende hverdagsretter til finere og dyrere gourmetretter. I de fleste landsbyer kan du nyde et glas pastis på den lokale bar og dernæst indtage en pragtfuld middag på den lokale restaurant, der ligger henne om hjørnet.

Inspiration

Middelhavsnuancer og friske krydderurter

Ved Rivieraen hersker middelhavsnuancerne, og I vil blive forkælet med en krydret smag af hvidløg, friske krydderurter (Herbes de Provence) samt tomater, oliven, aubergine og citron. Specielt bør I prøve Bouillabaissen (fiskesuppe), Salade Nicoise og alt med fisk og skaldyr. Af andre delikate specialiteter kan nævnes hvidløgssaucen aïoli, grøntsagsgratin, perlehøne, ratatouille, snegle a la Provence og oliventapenade. Forkæl også jer selv med St. Tropez’ signaturkage, Tropézienne.

Selvfølgelig skal de skønne retter akkompagneres af den lokale vin Châteauneuf-du-Pape, Côtes du Rhône, Gigonoles og masser af rosévine. Start måltidet som franskmændene med den udbredte Riviera-drink Pastis.

Kort

Vis på kort