Versailles

Solkongens slot

Versailles-slottet ligger 21 km sydvest for Paris. I kan køre selv eller tage toget hertil på en god halv time. Versailles er Frankrigs største og mest kendte slot. Her i de mægtige og tungt udsmykkede sale boede den enevældige Solkonge Louis d. 14 med hele sit enorme hof. Senere flyttede Louis d. 16 og Marie-Antoinette ind på Versailles, indtil de under den franske revolution (1789) blev stormet af pøblen fra Paris og fik hovederne kappet af. I slottets enorme park finder I bl.a. Grand Trianon og Petit Trianon, to mindre slotte, som Solkongen lod bygge for at for at få lidt fred fra al postyret på hovedslottet.

Inspiration

På dagstur til Versailles

Vil du se mere end Paris, tager du på dagstur til Versailles slottet ca. 21 km udenfor Paris. Ca. 21 km sydvest for Paris finder du det overdådige og smukke slot Versailles i byen af samme navn. Versailles var oprindeligt et lille jagtslot, men Louis den 14. fik i slutningen af 1600 tallet udbygget slottet, så det blev det store og prægtige bygningsværk, det er i dag. Både slottet og haven er enorm, så du kan sagtens bruge en hel dag i Versailles. Tag bare spejsalen. Den er 70 meter lang med udsigt over haven, og her kan du godt komme til at tilbringe lidt ekstra tid. 

Versailles-haven

Haven ved Versailles er ligeså imponerende som slottet. Den er grøn og frodig og et oplagt sted at gå en tur og nyde omgivelserne. Haven er også stor, og du skal regne med at bruge et kvarter på bare at gå til søen. Er benene trætte kan du hoppe på det lille tog, der går fra højre side af hovedbygningen, som tager dig rundt til havens seværdigheder. Du har også mulighed for at leje cykler og tage en tur rundt i haven på egen hånd. Vil du se den berømte Neptun-fontæne skal du gå til højre foran hovedbygningen.

Grand Trianon og Petit Trianon

I haven ligger også det ”lille” ekstra slot Grand Trianon, som Louis den 14. fik bygget, for at han havde et sted at være med sine elskerinder. Slottet er dog trods sin beskedende størrelse i forhold til hovedslottet på størrelse med en dansk herregård. Du finder Grand Trianon 10 minutters gang fra søen.
Da Versailles senere blev Louis den 15.’s, fik han bygget et endnu mindre slot kaldet Petit Trianon. Et sted hvor han kunne være sig selv.

Hameau de la Reine

Yderligere 10 minutters gang fra Grand Trianon finder du Hameau de la Reine. Hameau de la Reine er en lille bondelandsby. Det var dronning Marie-Antoinette der fik bygget denne lille kunstige by, for at hun kunne lege bondeidyl. Landsbyen har flere huse, gårde og kreaturer.

Kort

Vis på kort

Oplev Paris - skab din egen historie