Guide: 5 måder du kan underholde ungerne under corona-karantænen

Og samtidigt få dit rejsefix

Måske har Corona sat en stopper for familiens ferieplanlægning? Måske længes du og dine unger allerede efter at se noget andet end baghaven? Eller måske keder I jer bare rigtig meget midt i corona-karantænen? Fortvivl ej! Der er masser af måder at få tiden til at gå, aktivere ungerne og samtidigt få dit rejsefix på, mens du sidder derhjemme og venter på, at verden åbner igen.

Vi har samlet 5 sjove måder du kan give dine og dine børns rejsedrømme frit løb - uden I behøver at forlade sofaen.

5 sjove måder at holde ungerne beskræftiget

1. Rejs afsted på Google maps

5 måder du kan underholder ungerne og få dit rejsefix under corona

Tænk "hvis jeg kunne rejse hvor hen i verden jeg ville, hvor ville jeg så tage hen?" Det kan du jo netop på Google Maps med deres streetview. Nu har du en oplagt chance for virtuelt at besøge alle de steder, som du måske ikke lige har overvejet eller måske netop har drømt om rigtig længe. Måske skal du gå på opdagelse og finde et helt nyt og spændende rejsemål? Der er ingen grænser for din indre opdagelsesrejsende på Google Maps, så det er bare at lade musen vandre.

Gøre det til en sjov leg for dig og børnene:

1. "Find en gade, der begynder med A i et land, der begynder med E" - på den måde finder I frem til mange underlige steder, I ikke har set før. Og så kan I jo altid google noget om stedet og lære mere.
2. "Hvem finder først frem til Eiffeltårnet? Vælg et startsted i Paris, og herfra skal I konkurrere om hvem der hurtigst finder gennem Paris' virtuelle gader til Eiffeltårnet. Den er god, hvis du og ungerne keder jer!
3. "Find en berømt moske i Istanbul; en by, der starter med H i Tyskland og den store seværdighed i Andalusien, hvis navn betyder "det røde slot" - Dette er en sjov slags skattejagt for børnene, hvor du kan give dem ledetråde til noget de skal finde på kortet. Så lærer de også en masse om geografi og andre lande imens. 

2. Spil brætspil med rejser

5 måder du kan underholder ungerne og få dit rejsefix under corona

Spil er en rigtig god tidsfordriver, og hvorfor ikke vælge et, hvor du kommer ud på en rejse? Fx det populære Ticket to Ride, hvor du skal bygge togstrækninger til forskellige storbyer i verden. 

Så kan I på en sjov måde får en tur ud i verden hjemme fra spisebordet.

3. Lav en fin rejsebog fra tidligere ferier

5 måder du kan underholder ungerne og få dit rejsefix under corona

Du kender det sikkert godt. Du har taget en million billeder på din sidste rejse med planen om at de skulle sættes sammen til en fin fotobog eller rejse-scrapbog. MEN så var ferien slut, tiden løb fra dig og arbejdet, netflix, børn og daglige rutiner tog pludseligt al overskydende krea-tid fra dig.

Nu er det det oplagte tidspunkt at finde de gamle rejsebilleder frem igen. Det kan være rigtig hyggeligt at sidde sammen med dine børn og mindes oplevelserne sammen, mens I udvælger billeder til jeres rejsebog - Det er iøvrigt en rigtig god måde at fordrive tiden på, hvis du er i karantæne. Og så kan du ovenikøbet få ryddet op i din Google Fotos, iCloud og telefon, så der er plads til masser af nye billeder på næste rejse. 

I kan vælge at klippeklistre en sjov bog sammen selv eller lave en online fotobog. Fx fra Pixum eller optimalprint - men der findes masser af udbydere, så det er bare at google dig til en. 

4. Lav spændende retter fra hele verden

5 måder du kan underholder ungerne og få dit rejsefix under corona

At rejse er at spise - og nu hvor du ikke kan rejse ud til alverdens lækre retter, så bring dem hjem i jeres køkken. Netop nu, hvor du måske har fået lidt mere tid på hænderne i corona-karantæne eller du skal have sjove aktiviter med ungerne, er det oplagt at gå på opdagelse i verdenskøkkenet. 

Lad børnene vælg nogle sjove destinationer og find frem til opskrifter derfra. Dem, du nemt kan nå med dit højre ben, er selvfølgelig Mexicansk aften, spansk tapas, italiensk pasta og wok. Men måske I kan udforske nogle andre spændende køkkener og lave fx sydamerikansk quinoasuppe, indisk dahl, tyrkisk köfte og hummus eller andre retter, som I finder på sammen.

5. Sæt igang med planlægning af næste drømmerejse

5 måder du kan underholder ungerne og få dit rejsefix under corona

Selvom det ikke er muligt at rejse lige nu, så skal det da ikke stoppe jer for at begynde planlægning af den næste rejse. Måske har I faktisk en rigtig god anledning til at børnene kan inddrages ekstra meget i planlægningen af ferien denne gang. 

Du kan fx snakke med dem om, hvad de rigtig gerne vil opleve eller få dem til at tegne, hvordan det skal se ud, der hvor I skal rejse hen. Så er der anledning til fri fantasi. Efterfølgende I så sidde og lave research sammen - fx på vores oplevelsesside - og kigge efter billeder, der ligner. 

Læs mere om rejser under corona