Guide: 6 måder at få dit rejsefix på under corona-karantænen

Sådan kan du rejse ud i verden uden at forlade hjemmet

Måske har Corona sat en stopper for din ferieplanlægning? Måske længes du allerede efter at komme sydpå? Eller måske skal du blot have tiden til at gå i din corona-karantæne? Fortvivl ej! Der er masser af måder, du kan fylde tiden ud og samtidigt få dit rejsefix på, mens du sidder derhjemme og venter på, at verden åbner igen.

Vi har samlet 6 lækre måder, der kan give dine rejsedrømme frit løb - uden at du behøver gå uden for hjemmets fire vægge.

6 måder at få dit rejsefix

1. virtuel rejsequiz med dine venner

Sådan får du dit rejsefix under corona

Imens I alle sidder hver for sig, så er det oplagt at få gang i de virtuelle aftaler. Du kan fx invitere til quizaften med rejsetema og udfordre dine venner på deres viden om geografi, seværdigheder og rejsetrivia. Enten kan du lave alle spørgsmålene og være quizmaster, eller du kan få alle til at lave 5 spørgsmål om deres seneste ferie. 

I kan sammen finde ud af, om I skal skrive svarene ned eller om I skal lege "hurtig på aftrækkeren", hvor det gælder om at larme først med et instrument eller andet. 

Kan du ikke finde på quiz-spørgsmål? Bare rolig vi har lavet nogle til dig her

2. Se spændende rejsedokumentarer eller rejsevideoer på Youtube

Sådan får du dit rejsefix under corona

Når du bliver virkelig træt af at stene hovedløse netflix-serier (noget vi selv ynder at gøre meget) eller at glo ud på din baggård, så er det måske tid til at lade tankerne flyve langt ud i verden. Her er youtube din bedste ven. Gå på opdagelse i de mange vilde rejsevideoer, som tjenesten byder på. Og så findes der også en milliard forskellige og rigtig gode rejsedokumentarer, du kan kaste dig over på streaming-tjenesterne. 

3. Lav en fin rejsebog fra tidligere ferier

5 måder du kan underholder ungerne og få dit rejsefix under corona

Du kender det sikkert godt. Du har taget en million billeder på din sidste rejse med planen om at de skulle sættes sammen til en fin fotobog. MEN så var ferien slut, tiden løb fra dig og arbejdet, netflix og daglige rutiner tog pludseligt al overskydende krea-tid fra dig.

Nu er det det oplagte tidspunkt at finde de gamle rejsebilleder frem igen. Det kan være rigtig hyggeligt at sidde sammen med din partner og mindes oplevelserne sammen, mens I udvælger billeder til jeres rejsebog - Det er iøvrigt en rigtig god måde at fordrive tiden på, hvis du er i karantæne. Og så kan du ovenikøbet få ryddet op i din Google Fotos, iCloud og telefon, så der er plads til masser af nye billeder på næste rejse. 

Online fotobøger kan du fx bestille her: Pixumoptimalprint - men der findes masser af udbydere, så det er bare at google dig til en. 

4. Lav spændende retter fra hele verden

Aperitivo i Italien

At rejse er at spise - og nu hvor du ikke kan rejse ud til alverdens lækre retter, så bring dem hjem i jeres køkken. Netop nu, hvor du måske har fået lidt mere tid på hænderne i corona-karantæne, er det oplagt at gå på opdagelse i verdenskøkkenet. 

Vælg nogle sjove destinationer og find frem til opskrifter derfra - (bestil varerne hjem online, hvis du er i karantæne). Dem, du nemt kan nå med højrebenet er selvfølgelig Mexicansk aften, spansk tapas, italiensk pasta og asiatisk wok. Men du kan også udforske nogle andre spændende køkkener og lave fx sydamerikansk quinoasuppe eller ceviche, indisk dahl, tyrkisk köfte og hummus eller andre retter, som du måske ikke normalt får kastet dig over.

5. Vinsmagning fra alle verdens hjørner

Vinsmagning i Kelowna

Denne er oplagt til weekenden, når du ikke kan komme på restaurant, bar eller til middag med vennerne og i stedet må få en fest op at køre alene derhjemme. Køb en masse flasker vin fra alverdens forskellige lande og så er det jo ellers bare at smage løs. Du kan evt. samle folk online, så I alle sammen kan smage med og anmelde vinen sammen. Imens kan I jo passende forestille jer, at I sidder på en fransk, italiensk, australsk, sydafrikansk vingård! 

Et alternativ er, at I hver vælger en land at repræsentere og giver jeres anmeldelser af vine derfra. Og skal der lidt mere fart på? Så kan vin jo passende skiftes ud med udenlandske øl eller spiritus. Uanset så kan det sagtens blive en festlig aften :)

6. Planlæg din næste drømmerejse

5 måder du kan underholder ungerne og få dit rejsefix under corona

Når du alligevel sidder fast derhjemme kan du lige så godt begynde at planlægge din næste rejse. Nu har du nemlig tiden til at researche som aldrig før. Hvorfor ikke kigge på anderledes rejseformer? Måske skal du prøve at rejse med autocamper? Måske er der rejsemål, du har overvejet at du skulle tjekke ud, som du aldrig har fået gjort? Få evt. inspiration til spændende steder i vores inspirationsunivers

Og hvis du har brug for hjælp til få din rejse planlagt, så sidder vi stadig klar ved telefonerne til at hjælpe dig. Få et uforpligtende tilbud på 70 11 60 11

læs mere om rejser og corona