Guide til ferieplanlægning i en tid med covid-19

Bestil ferien trygt - med garanti!

Corona har længe sat en stopper for dine ferieplaner, men nu er der for alvor lys forude. Med den nye grænseåbningsplan åbnes der op for karantænefrie rejser i Europa fra 1. juli. Det centrale element er det Europæiske Coronapas, der gør det muligt at rejse karantænefrit indenfor EU samt Norge og Island, hvis man er vaccineret, har en negativ test eller har haft Corona.

Grænseåbningsplanen åbner dermed op for at du igen kan komme ud og opleve verden, men du sidder måske stadig afventende tilbage med en række spørgsmål: Er det fornuftigt at booke en rejse lige nu? Hvad hvis karantænen og grænselukningerne genindføres? Og hvordan sikrer jeg mig bedst muligt mod at miste penge, hvis jeg booker ferie nu?

Bestil nu for det bedste udbud - og få pengene retur, hvis din oversøiske rejse ikke kan gennemføres

Du kan trygt starte din oversøiske ferieplanlægning allerede nu. Med vores udvidede garantier kan du bestille pakkerejser, der sikrer dig pengene retur, hvis rejser til din oversøiske destination frarådes af Udenrigsministeriet 14 dage før og op til afrejse. Det gælder også, hvis landet er rødt ved bestillingstidspunktet, så vent ikke for længe med at starte din oversøiske ferieplanlægning, hvis du vil sikre dig den bedste rejse - velvidende at du har vores garantier i ryggen, hvis rejsen mod forventning ikke kan gennemføres.

Nedenfor guider vi dig yderligere til, hvordan du bedst muligt dækker dig ind, så du trygt kan booke din ferie.

Gode råd til planlægningen

5 måder du kan underholder ungerne og få dit rejsefix under corona

Følg med i, hvordan det ser ud på din destinationHvad er reglerne om transit og hvilke lande har åbnet deres grænser?
Skal I køre gennem Europa, så kan der gælde specielle transitregler, ligesom der kan være varierende indrejsebestemmelser
Se en oversigt over transitmuligheder, opholdsmuligheder og indrejsebestemmelser her

Hvad siger de lokale myndigheder om indrejse til destinationen?
Følg med i, hvad de danske ambassader siger om rejserestriktioner på din destination
Bemærk, at en del lande kræver en gyldig negativ PCR-test – som højst må være 48 eller 72 timer gammel – uanset om du er vaccineret eller ej.
Ligeledes kræver de fleste lande, at alle rejsende har udfyldt en indrejseformular.

Hvordan er forholdene på din destination? Er restauranter åbne? Skal jeg bære mundbind?
EU har lavet en fortrinlig side, hvor du kan finde opdaterede retningslinjer om indrejserestriktioner og forholdene i alle EU og EØS lande
Se siden Re-open Europa - Vi kan ikke understrege nok, hvor begejstrede vi er for denne side!

Hvor kan jeg blive testet i udlandet?
Der er ikke en samlet oversigt over, hvor det er muligt at blive testet i udlandet, så her henviser vi dig til at spørge lokalt hos biludlejning, hotel eller andre steder, hvor du kommer i kontakt med lokale.


Køb altid en pakkerejse, så er dine penge sikret, hvis det uforudsete pludseligt sker


Det allerbedste du kan gøre er at bestille en pakkerejse. Det vil sige, at du bestiller mindst to forskellige rejseydelser hos os - fx flybillet og billeje. Så er du nemlig dækket af den danske Pakkerejselov og har altid krav på at få pengene for din rejse retur, hvis det uforudsete sker, som fx at Udenrigsministeriet fraråder alle unødvendige rejser til din destination, men også i tilfælde af forsinkelser på udrejsen, konkursramte flyselskaber eller andre uforudsete hændelser på ferien.

Hvis du derimod kun har bestilt flybilletter, så er det, det enkelte flyselskabs handelsbetingelser, der gælder, og her er oftest ingen refundering ved manglende brug af rejsen, uanset årsag.

Arrangerer du selv dine rejser, skal du desuden have fat i mange forskellige leverandører og have styr på deres forskellige handelsbetingelser, der oftest ikke er underlagt danske normer. Og på toppen af det, skal du selv hænge i telefonen eller vente lang tid på svar fra en udenlandsk online-portal.

Vi tilbyder nu en udvidet pakkerejsegaranti til overøiske destinationer

Bemærk at vi i FDM travel giver kunderne en ”udvidet pakkerejsegaranti”, så du med ro i sindet kan bestille rejser til oversøiske destinationer og være sikker på, at få det indbetalte beløb refunderet, hvis Udenrigsministeriet fraråder rejser.

Det betyder, at uanset Udenrigsministeriets landefarve på bestillingstidspunktet, så giver vi dig fri hæveret på oversøiske pakkerejser, hvis rejser frarådes til destinationen 14 dage før og op til afrejse. Dermed kan du allerede nu starte din ferieplanlægning, selv til oversøiske lande der i øjeblikket frarådes rejser til. Denne udvidede garanti tilbyder vi til nedenstående oversøiske destinationer ud fra de respektive afrejsetidspunkter:

  • USA – afrejser efter 1/1  2022
  • Australien og New Zealand – afrejser efter 1/4  2022
  • Resten af verden - afrejser efter 1/1  2022

Bemærk: for rejser i Europa og til Canada er du dækket af Pakkerejselovens bestemmelser.

Se mere om fordelene ved pakkerejser og vores udvidede pakkerejsegaranti

Garantien dækker også, hvis du ikke har nået at få Covid-vaccine og dermed bliver forhindret i at rejse til destinationen pga. indrejsekrav herom (så længe du ikke selv har fravalgt vaccinen.)


Garanti ved hotel-only i Europa


Grundet covid-19 tilbyder vi ekstraordinært at du kan annullere dine hotelreservationer uden omkostninger på afrejser i Europa fra 1/7 2021. Garantien gælder, hvis Udenrigsministeriet 14 dage før og op til din afrejse fraråder rejser til destinationen. FDM travel kontakter dig 14 dage før afrejse, hvis alle ikke-nødvendige rejser til din destination frarådes. Herefter kan du vælge om du vil annullere uden omkostninger eller fastholde dine reservationer uden fri annulleringsret.


Garanti ved leje af Autocamper


Ved leje af autocamper forbeholder FDM travel sig dog ret til at annullere din bestilling 30 dage før afrejse, såfremt rejserestriktioner ifm. COVID-19 forventes at forhindre en gennemførelse. Ved en annullering vil du blive tilbudt gratis ombooking til en senere dato eller fuld refundering af det indbetalte beløb. Garantien gælder på ovenstående destinationer og skæringsdatoer, eks. afrejser i Europa fra 1/7 2021.


Køb de rigtige forsikringer


Det er altid vigtigt at have styr på sine rejseforsikringer, når du rejser. Og her har corona-udbruddet understreget, hvor vigtigt det er ikke kun at forsikre rejsen (ved at købe en pakkerejse), men også selv at være ordentlig dækket ind forsikringsmæssigt.

Sørg for at have:

  • Afbestillingsforsikring
  • Rejseforsikring

Med en afbestillingsforsikring er du fx dækket ind i tilfælde af akut opstået sygdom inden afrejsen. Den er god, hvis du selv bliver forhindret i at rejse som følge af corona eller anden sygdom.

Du skal også sørge for at have en god rejseforsikring, hvor du er dækket ind, hvis der opstår sygdom undervejs på ferien. Så undgår du at stå med en dyr hospitalsregning eller at skulle betale for sygetransport hjem.


Tilmeld dig Danskerlisten


Vi anbefaler også, at du tilmelder dig Udenrigsministeriets Danskerliste, når du tager af sted på din ferie. Så har Udenrigsministeriet nemlig mulighed for at sende dig vigtig information om din destination, i tilfælde af endnu et corona-udbrud eller andre kriser i det land, du opholder dig i. Du kan desuden holde dig løbende orienteret om rejsesituationen undervejs ved at downloade den gratis app Rejseklar.

Har du spørgsmål eller er du stadig usikker på, om du kan booke din næste rejse? Vi er altid klar på telefonerne til at hjælpe dig med at planlægge og finde svare på dine spørgsmål. Ring til os for et uforpligtende tilbud på din sommerferie på 70 11 60 11

læs mere om rejser og corona