Guide til ferieplanlægning i en tid med covid-19

Sådan sikrer du dig, når du planlægger din næste rejse

Coronaen har som en benhård grænsevagt lukket verden omkring os. Måske har den også lukket ned for din ferieplanlægning - og det er rigtig ærgerligt. Nu begynder verden nemlig så småt at åbne op og vi kan igen rejse ud efter et forår og en sommer i isolation.

Men er det fornuftigt at booke en rejse lige nu, tænker du måske. Hvad hvis karantænen og grænselukningerne forlænges? Og hvordan sikrer du dig bedst muligt mod at miste penge, hvis du alligevel booker din ferie nu? 

Vi guider dig til, hvordan du bedst muligt dækker dig ind, så du trygt kan booke din sommerferie selv i en tid med corona.

Gode råd til planlægningen

5 måder du kan underholder ungerne og få dit rejsefix under corona

Hold øje med rejseforbud i både Danmark og det land, du vil rejse til


Siden marts 2020 har Udenrigsministeriets rejsevejledninger ændret sig adskillige gange, og siden slutningen af juni har Udenrigsministeriet opdateret på ugentlig basis. Listen over åbne lande opdateres hver torsdag på Udenrigsministeriets hjemmeside, så det er vigtigt at holde øje med udviklingen. Du kan se listen her

Udenrigsministeriet fraråder indtil videre fortsat alle ikke-nødvendige rejser til resten af verden, hvilket vil sige, at der ikke er sat en udløbsdato på rejseforbuddet for unødvendige rejser.

Er du i tvivl, er du altid velkommen til at ringe til os og høre på 70 11 60 11.
 


Følg med i, hvordan det ser ud på din destination


Du vil selvfølgelig gerne vide, hvordan covid-19 har påvirket din ønskede sommerferie-destination. Er restauranterne overhovedet åbne? Skal du gå med mundbind? Kan du besøge turistattraktionerne og kan du komme på stranden. 

Heldigvis har EU lavet en super smart side, hvor du kan finde en masse information om, hvordan det ser ud på feriedestinationerne: 

EUs RE-OPEN-side

Vi kan ikke understrege nok, hvor begejstrede vi er for denne side!  
 


Køb altid en pakkerejse hos et dansk rejsebureau, så er dine penge sikret, hvis det uforudsete pludseligt sker


Det allerbedste du kan gøre er at bestille en pakkerejse. Det vil sige, at du bestiller mindst to forskellige rejseydelser hos samme danske rejseleverandør - fx flybillet og billeje. Så er du nemlig dækket af den danske Pakkerejselov og har altid krav på at få pengene for din rejse retur, hvis det uforudsete sker, som fx at Udenrigsministeriet fraråder alle unødvendige rejser til din destination.

Det er netop en af fordelene ved at bestille din rejse hos et dansk rejsebureau, der arbejder under den danske Pakkerejselov. Så er du nemlig ikke blot sikret ved corona-udbrud, men også i tilfælde af forsinkelser på udrejsen, konkursramte flyselskaber eller andre uforudsete hændelser på ferien.

Vi tilbyder nu en udvidet pakkerejsegaranti

Bemærk at vi i FDM travel giver kunderne en ”pakkerejsegaranti”, så du med ro-i-sindet kan bestille rejser og være sikker på, at få det indbetalte beløb refunderet, hvis Udenrigsministeriet fraråder rejser.

Det betyder, at uanset Udenrigsministeriets landefarve på bestillingstidspunktet, så giver vi dig fri hæveret på pakkerejser, hvis rejser frarådes til destinationen 14 dage før og op til afrejse. Dermed kan du allerede nu starte din ferieplanlægning, selv til lande der i øjeblikket frarådes rejser til. Denne udvidede garanti tilbyder vi til nedenstående destinationer ud fra de respektive afrejsetidspunkter:

•    Europa – afrejser efter 1/1-2021
•    USA og Canada – afrejser efter 1/6-2021
•    Australien og New Zealand – afrejser efter 1/7-2021

Hvis du derimod kun har bestilt flybilletter, så er det, det enkelte flyselskabs handelsbetingelser, der gælder, og her er oftest ingen refundering ved manglende brug af rejsen, uanset årsag.

Arrangerer du selv dine rejser, skal du desuden have fat i mange forskellige leverandører og have styr på deres forskellige handelsbetingelser, der oftest ikke er underlagt danske normer. Og på toppen af det, skal du selv hænge i telefonen eller vente lang tid på svar fra en udenlandsk online portal.
 


Køb de rigtige forsikringer


Det er altid vigtigt at have styr på sine rejseforsikringer, når man rejser. Og her har corona-udbruddet understreget, hvor vigtigt det er ikke kun at forsikre rejsen (ved at købe en pakkerejse), men også selv at være ordentlig dækket ind forsikringsmæssigt.

Sørg for at have:

  • Afbestillingsforsikring
  • Rejseforsikring

Med en afbestillingsforsikring er du fx dækket ind i tilfælde af akut opstået sygdom inden afrejsen. Den er god, hvis du selv bliver forhindret i at rejse som følge af corona eller anden sygdom.

Grundet covid-19 har vi ekstraordinært udvidet dækningen på vores afbestillingsforsikring. Det betyder, at du nu kan annullere din hotelreservation gebyrfrit, selvom du kun har bestilt overnatning (og dermed ikke er dækket af pakkerejseloven), hvis du har booket mere end 2 overnatninger og rejsevejledningerne efterfølgende ændrer sig fra gul til orange og rejser til destinationen frarådes.

Du skal også sørge for at have en god rejseforsikring, hvor du er dækket ind, hvis der opstår sygdom undervejs på ferien. Så undgår du at stå med en dyr hospitalsregning eller at skulle betale for sygetransport hjem. 
 


Tilmeld dig danskerlisten


Vi anbefaler også, at du tilmelder dig Udenrigsministeriets Danskerliste, når du tager afsted på din ferie. Så har Udenrigsministeriet nemlig mulighed for at sende dig vigtig information om din destination, i tilfælde af endnu et corona-udbrud eller andre kriser i det land, du opholder dig i. Du kan desuden holde dig løbende orienteret om rejsesituationen undervejs ved at downloade den gratis app Rejseklar.

Har du spørgsmål eller er du stadig usikker på, om du kan booke din næste rejse? Vi er altid klar på telefonerne til at hjælpe dig med at planlægge og finde svare på dine spørgsmål. Ring til os for et uforpligtende tilbud på din sommerferie på 70 11 60 11

læs mere om rejser og corona