Guide til ferieplanlægning, mens du er i corona-karantæne

April 2020

Få de bedste tips til at sikre dig, når du planlægger din næste rejse

Coronaen har som en benhård grænsevagt lukket verden omkring os. Måske har den også lukket ned for din sommerferieplanlægning - og det er selvfølgelig rigtig ærgerligt. For selvom coronaen sætter en stopper for rejser lige nu, så skal den ikke sætte en stopper for dine fremtidige ferieplaner.

Men er det fornuftigt at booke en rejse lige nu, tænker du måske? Hvad hvis karantænen og grænselukningerne forlænges? Og hvordan sikrer du dig bedst muligt mod at miste penge, hvis du alligevel booker din ferie nu? 

Vi guider dig til, hvordan du bedst muligt dækker dig ind, så du trygt kan booke din sommerferie her under corona-karantænen.

Gode råd til planlægningen

5 måder du kan underholder ungerne og få dit rejsefix under corona

1. Hold øje med rejseforbud i både Danmark og det land, du vil rejse til

Som du sikkert ved, så gælder regeringens udrejseforbud på nuværende tidspunkt frem til 31. maj 2020. Om det bliver forlænget, kan vi desværre ikke spå om, men ind til videre er der intet i vejen for at kigge efter (sen)sommerferier eller rejser i efteråret. Dog skal du også være opmærksom på, at mange andre lande også har indrejseforbud.

Derfor er det vigtigt, at du holder øje med både Udenrigsministeriets hjemmeside, men også relevante sider fra det land, du vil rejse til - fx kan du ofte finde information på de danske ambassaders hjemmesider.

Er du i tvivl er du altid velkommen til at ringe til os og høre på 70 11 60 11

2. Køb altid en pakkerejse hos et dansk rejsebureau, så er dine penge sikret, hvis det uforudsete pludseligt sker

Selvom du booker en rejse efter nuværende rejseforbud (efter 10. maj) er det selvfølgelig vigtigt, at du sikrer dig bedst muligt, hvis forbuddet skulle blive forlænget. Desværre ved ingen af os, hvordan coronaen vil udvikle sig, så det er godt at være på den sikre side. 

Det allerbedste du kan gøre er at bestille en pakkerejse. Det vil sige, at du bestiller mindst to forskellige rejseydelser hos samme rejseleverandør - fx flybillet og billeje. Så er du nemlig dækket af den danske Pakkerejselov og har altid krav på at få pengene for din rejse retur, hvis det uforudsete sker så som at forbuddet bliver forlænget.

Det er netop en af fordelene ved at bestille din rejse hos et dansk rejsebureau, der arbejder under den danske pakkerejselov. Så er du nemlig ikke blot sikret ved corona-udbrud, men også i tilfælde af forsinkelser på udrejsen, konkursramte flyselskaber eller andre uforudsete hændelser på ferien.

Hvis du derimod blot har bestilt flybilletter, så er det, det enkelte flyselskabs handelsbetingelser, der gælder, og her er oftest ingen refundering ved manglende brug af rejsen, uanset årsag.

Arrangerer du selv dine rejse, skal du desuden have fat i mange forskellige leverandører og have styr på deres forskellige handelsbetingelser, der oftest ikke er underlagt danske normer. Og på toppen af det, skal du selv hænge i telefonen eller vente lang tid på svar fra en udenlandsk on-line portal.

3. Køb de rigtige forsikringer

Det er altid en god idé at forsikre sig, når man rejser. Men i forbindelse med corona er det rigtig smart at være ekstra opmærksom på at få købt ordenlige forsikringer, når du skal på din næste rejse. 

Det er altid vigtigt at have styr på sine rejseforsikringer, når man rejser. Og her har corona-udbruddet understreget, hvor vigtigt det er at være opmærksom ikke kun på selve rejsen, men også på selv at være ordentlig dækket ind forsikringsmæssigt.

Med en afbestillingsforsikring er du fx dækket ind i tilfælde af akut opstået sygdom inden afrejsen, som hvis du selv bliver forhindret i at rejse som følge af corona eller anden sygdom. Og så skal du sørge for at have en god rejseforsikring, hvor du er dækket ind, hvis der opstår sygdom undervejs på ferien. Så undgår du at stå med en dyr hospitalsregning eller at skulle betale for sygetransport hjem. 

4. Tilmeld dig danskerlisten

Vi anbefaler også, at du tilmelder dig Udenrigsministeriets Danskerliste, når du tager afsted på din ferie. Så har Udenrigsministeriet nemlig mulighed for at sende dig vigtig information om din destination, i tilfælde af endnu et corona-udbrud eller andre kriser i det land, du opholder dig i. Du kan desuden holde dig løbende orienteret om rejsesituationen undervejs ved at downloade den gratis app Rejseklar

Har du spørgsmål eller er du stadig usikker på, om du kan booke din næste rejse? Vi er altid klar på telefonerne til at hjælpe dig med at planlægge og finde svare på dine spørgsmål. Ring til os for et uforpligtende tilbud på din sommerferie på 70 11 60 11

læs mere om rejser og corona