Interview: 4 rejsetendenser i 2020

Vi har kigget i rejse-krystalkuglen

Hvilke rejsemål kommer vi til at valfarte til i 2020? Hvad bliver årets største rejsetendens? Og hvilke oplevelser bliver de mest efterspurgte? Vi har bedt vores salgschef Jesper Ewald kigge i sin rejse-krystalkugle og komme med sit bud på, hvordan rejsetendenserne i 2020 kommer til at se ud. En stigende interesse for lokal kultur, fokus på unikke oplevelser frem for en tjekliste af store seværdigheder og en (måske) overraskende stigning i rejser til nogle af fortidens store turistbaskere er blandt hans bud.   


"Vi forventer et spændende rejseår, hvor der kommer fokus på de mindre kendte områder, bæredygtighed og unikke oplevelser"

- Jesper Ewald, salgschef


 

Hvad bliver årets mest populære rejsemål?

Når vi kigger på vores oversøiske rejsemål, så er det altså stadig USA, der er højdespringeren. Men områderne, vores kunder efterspørger, har ændret sig. Mange har måske allerede været i USA og oplevet de mange storbyer og Californiens vinmarker, så nu handler det mere om at komme helt ind under huden på den særlige lokalkultur.

Det kan med andre ord godt være, at Los Angeles er stor og spændende, men det er steder som Memphis og Sydstaterne generelt, der bliver efterspurgt i butikkerne. Her kan man opleve den særlige madkultur og den swingende sydstatsrytme. Man kan besøge Martin Luther King Museum og blive rigtig rørt af historien, der iøvrigt også kan opleves på gavlmalerierne rundt i byen. Her kan historien virkelig mærkes og kulturen blomstrer - Det tiltaler rigtig mange. 

Blandt vores Europæiske rejsemål forventer vi, at den store interesse for Island - hvor det derimod er den vilde, rå natur, der trækker - vil fortsætte. Det er noget af det mest unikke natur, vi har i Europa, og det vil rigtig mange gerne opleve. Og så ser vi også, at England, Skotland og Irland har fået et gevaldigt boost - Der er nemlig kommet en fornyet kærlighed til både højlandet og den sydengelske idyl.

Hvad tror du, bliver årets største rejsetendens?

Der er nogle tendenser, der er begyndt i 2019, som jeg tror vil fortsætte i 2020. Generelt er der kommet stigende interesse for at rejse på motorcykel og i autocamper. - Rejseformen bliver i højere og højere grad set som en del af oplevelsen. Måske spiller det sammen med, at der generelt er et stort fokus på samvær generationerne imellem. Man er bare mere sammen, når man rejser i en autocamper eller deler oplevelsen af at drøne af sted på en highway på MC. 

Af samme årsag er også aktive ferier rigtig populære. At komme ud og opleve landskaberne på en cykel eller på vandreture er en fornøjelse for hele familien og giver anledning til at komme lidt mere i dybden med oplevelserne. Vores kunder vil gerne have mulighed for at nyde både hinanden og området i et langsommere tempo.

Det hænger nok også sammen med en stigende opmærksomhed på mere bæredygtige rejser, hvor man fokuserer mere på udvalgte områder end at få tjekket en lang liste af byer af - Det handler mere og mere om kvaliteten af oplevelserne end om antallet af stop på rejsen.

Hvilke rejseoplevelser er der så særligt stor interesse for?

I fin tråd med de øvrige tendenser er det især de autentiske og lokale oplevelser vores kunder efterspørger. Folk vil generelt gerne møde de andre kulturer på deres hjemmebane. Derfor er lokale markeder, små inns og de sjove, ukendte bjergbyer, højt på listen, når vores kunder skal søge inspiration.

Det er altså oplevelserne væk fra de store turistområder, der er kommet på mange rejsendes dagsorden - Måske er det også i forbindelse med et stigende fokus på overturisme, at mange søger alternativer til de helt store turistbaskere. Det er også noget, som vi kommer til at sætte mere fokus på i 2020. 

Vi kan dog ikke komme uden om, at de store nationalparker stadig står allerøverst på rejse-ønskelisten hos vores kunder. Men så vælger mange at spice besøget op med fx at tage på glamping (luksuscamping red.) og nyde aftenen under stjernehimmelen i stedet for bare at bo på værelse 1219.  

Sidst, men ikke mindst, går flere og flere efter de unikke once-in-a-lifetime-oplevelser. En helikoptertur over Grand Canyon, luksustog i Sydafrika eller et ophold på wildlife lodges er noget, som mange prioriterer at sætte penge af til - Det handler om kvaliteten af oplevelserne.

Er der rejsemål, som overrasker?

Vi oplever ret stor interesse for de gamle charter-destinationer Mallorca og Andalusien. De har i mange år lidt under et meget turistet ry, men det er virkelig ved at ændre sig. Og den interesse kommer nok til at fortsætte i 2020. Mange har fået øjnene op for det fantastiske bjergrige bagland i både Andalusien og på Mallorca. Der er så meget mere at komme efter end Costa del Sol og slidte badebyer. 

Det har destinationerne også selv fået øje på, og de har investeret meget i infrastruktur og på at restaurere fx de gamle bydele, som folk er meget glade for at besøge. Derfor er der, paradoksalt nok i disse gamle "danskerkolonier", rigtig god mulighed for at tage ind i landet og opleve spændende lokalkultur.

Find inspiration til din næste ferie