Cliffs of Moher

dér, hvor Irland styrter i havet

Man får en fornemmelse af, at moder natur en dag fik lyst til at flå en luns af Irland. som man flår en luns af et stykke brød. Så brat og stejlt styrter Irlands smaragdgrønne græsmarker i havet her ved Cliffs of Moher. Det gibber i kroppen, så det fornemmes helt ind i knoglerne, når man står ved kanten af den 8 km lange forrevne klippeside og stirrer 214 meter ned i det brølende Nordatlantiske hav. Det er næsten som at stå på kanten af verden!

inspiration

Irlands mest berømte naturfænomen

Det smager af saltvand og vinden river godt til i håret, når man står og skuer ud over Cliffs of Moher; et af Irlands mest berømte naturfænomener. Fra toppen af O'Brians Tower, der har indtaget en majestætisk plads ved klippernes højeste punkt, har turister siden 1835 fået serveret et enestående panoramisk vue over landskabet. På en klar dag, når solen har druknet Nordatlantens dis, kan I se helt til fyrtårnet på Loop Head 80 km syd fra tårnet. Selvfølgelig er det den mageløse udsigt, der er hovedattraktionen, men for at give besøget en ekstra nuance, bør man besøge det moderne Visitor Center.  

nervepirrende tæt på klippekanten

For de vandrelystne er en gåtur ad den 12 km lange Coastal Walk, der strækker sig mellem landsbyerne Liscannor og Doolin i hver deres ende af klippekysten, selvfølgelig et must - men det er ikke for folk med sarte nerver. Op og ned ad stejle klippetoppe og langs ujævne, afsidesliggende stier, der kryber helt tæt på kanten af afgrunden, går den nervepirrende tur. Men belønningen er nogle af Irlands mest formidable landskaber og måske et glimt af de underholdende lunder og den pingvin-lignende alk, der sætter et livligt præg på de rå klippeomgivelser. 


"Ikke langt fra Cliffs of moher finder I et andet naturligt mesterværk, THe burren Nationalpark. I kan passende lægge vejen forbi the Roadside Tavern og Burren Smokehouse i Lisdoonvarna for en lækker frokost "

- Rikke, rejsespecialist i Næstved


 

kort

Vis på kort

Oplev Irland