Det sydlige Irland

8 dages kør-selv-forslag fra Galway til Waterford

Denne 8 dages rejse tager jer gennem det smukke og dramatiske Vestirland med Connemara's dramatiske natur, County Clare's fortryllende stenørken The Burren, de dramatiske Cliffs of Moher og den smukke Ring of Kerry til Sydirlands spændende byer Cork, med rørende fortællinger om Titanic og Waterford med sin fascinerende Vikingehistorie.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Irlands storslåede landskaber.

.

Fra 6.151 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse B&B i 7 nætter med irsk morgenmad samt 8 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
1300 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Dublin Airport - Galway (225 km)

Når I har hentet udlejningsbilen i Dublin Airport går turen vestpå mod Galway. Undervejs er det værd at besøge The Kilbeggan Distillery, Irlands ældste destilleri. Et besøg byder både på det gamle destilleri, der nu er museum og den nye del hvor den fremragende whiskey stadig fremstilles. Hvis tidspunktet passer med frokost er den tilhørende The Pantry Restaurant et glimrende valg. En anden mulighed er Tullamore Visitor centre, der ligger ca. et kvarters kørsel syd for Kilbeggan. Besøgscentret, der fortæller alt hvad er er værd af vide om den berømte whisky Tullamor Dew, ligger i det gamle lager ved Tullamores Grand Canal, hvorfra al whisky blev udskibet til hele verden.

I nærheden af Kilbeggan og Tullamore finder I også Clara Bog Nature Reserve and Visitor Centre. Clara Bog er en urgammel og sjælden højmose på over 460 hektar, og i besøgscentret kan I høre alt om dens fascinerende tilblivelse og lange historie. Der findes en del bevarede højmoser i Irland, hvis historie går helt tilbage til sidste istid, hvor dannelsen af spagnum begyndte. Igennem årene har moserne haft stor betydning for Irland, og spagnum har været anvendt til senge, bandager og ikke mindst til at fyre med i kakkelovnen.

Overnatning i Galway

Connemara (100-200 km)

Det vestlige Irland og specielt County Galway byder på noget af de mest spektakulære naturscenerier i Irland. Brug hele dagen på at opleve dette fantastiske, smukke og uspolerede område med bjergtinder, smukke dale, åbne vidder med grønne moser og brune hedestrækninger, tørvegrave og får. Oplev den lille, charmerende by Clifden ved Owerglin-flodens udløb i Atlanterhavet (er I til skaldyr, er det et godt sted at holde frokostpause), byen Roundstone ved Bertraghboy Bay, Aughanure Castle nær Oughterard, den fascinerende Connemara National Park, Kylemore Abbey med kirke og pigeskole og det naturskønne Maam Valley. 

For at opleve lidt af hvert, kunne turen se sådan ud: Fra Galway mod Maam Cross, et vejkryds med et landbrug og et hotel, hvor der ofte er marked med får eller husgeråd og grøntsager. Herfra kører I gennem et fascinerende landskab over Maum til Leenaun, hvor I passende kan holde en lille pause. Her kan måske overtales til at købe en lækker uldtrøje eller et tæppe og nyde en kop kaffe, mens I indsnuser den herlige luft og smukke udsigt over fjorden. Herfra går turen videre til Kylemore Abbey, der absolut er en pause værd, inden I når frem til Connemaras hovedstad Clifden. Her kan i slentre en tur gennem det lille bycentrum med de smukke huse og måske indtage frokosten på en af byens mange pubber eller restauranter. Fra Clifden går turen tilbage mod Maam Cross, evt. afbrudt af en afstikker sydpå til Roundstone.

Overnatning i Galway.

Galway - Killarney (225 km)

Fra Galway går det nu sydpå mod Ballyvaughan, en lille flække på den anden side af Galway Bay. Herfra kan I vælge kystvejen til Lisdoonvarna, en del af "The Wild Atlantic Way" med klipper og havudsigt, eller I kan køre over land gennem det enestående landskab The Burren i County Clare, et stort område med kalkstenssletter og en spændende flora.

Her kan I besøge den spændende Aillwee Cave syd for Ballywaughan og nyde en guidet tur på en halv times tid gennem grotterne med historier om bjørne, frosne vandfald og meget mere. Butikken byder også på en lækker hjemmelavet fudge til den videre køretur.

Fra Ailwee Cave går turen videre gennem the Burren til Lisdoonvarna, hvor det nok er blevet tid til frokost, evt. med noget pragtfuld nyrøget laks på The Burren Smokehouse, hvis værtinde er svensk. Efter frokosten vídere mod Cliffs of Moher, en imponerende 8 km klippestrækning, hvor klipperne falder op til 200 m lodret ned i det brusende Atlanterhav. 

Således blæst godt igennem kan I køre videre mod Killarney, evt. med Shannon-færgen Killimer-Tarbert (ca. 20 € for bil og passagerer). I kan også vælge de større veje over Limerick, en tur der er ca. 50 km længere, og måske knap så charmerende. 

Overnatning i Killarney

Kerry (150 km)

Besøg Muckross House syd for Killarney. Tag en guidet tur gennem det smukke victorianske palæ og gå en tur i den flotte park. Og lad jer gerne lokke til en tur med en af de mange hestvogne. Turen går til Torc Waterfall og tilbage, gennem smuk skov og langs søen med storslået udsigter til de omliggende bjerge. Undervejs oplever I det ene fascinerende sceneri efter det andet, og kusken fortæller gerne om løst og fast. Det kan ligne en turistfælde og er da heller ikke helt billigt, men til gengæld er det alle pengene værd.

På den spektakulære halvø Iveragh kan I begive jer ud på Ring of Kerry, en rute på 170 km igennem et varieret landskab af bjergformationer, tørvemoser, floder og fængslende udsigter langs halvøens kyst. Besøg byer som Killorglin og Glenbeighs, der har en imponerende udsigt til Dingle Bay, Cahersiveen, hvor I finder Ballycarbery Castle og de gamle irske ringfort eller Sneem, der er fuld af farvestrålende huse. I Killarney National Park venter et idyllisk skue over dalen, hvor fårene græsser langs den spejlblanke flod. Brusende vandfald, søer og tykke skove, der skifter karakter i takt med vejret, giver dette smukke naturområde en scenisk skønhed. 

Køreturen fra Killarney til Moll's Gap er fantastisk smuk med storslåede udsigter over søer og bjerge fra Lady's View og Gap of Dunloe. Et kortere men også spændende alternativ til The Ring er at skyde "genvej" tilbage ad de små veje over halvøens indre efter Waterville eller "nøjes" med turen forbi Ladies View og Molls Gap til Sneem og derfra tage kystvejen retur langs Kenmare Bay til Kenmare, Loo Bridge og Killarney. Og så har I også mere tid til at nyde hyggelige Killarney. 

Overnatning i Killarney

Killarney - Cork (100 km)

Nu går det østpå mod Cork, men undervejs kan I besøge Blarney Castle nordvest for Cork og kysse the Blarney Stone, der giver veltalenhedens gave. Kysseriet kræver dog en vis smidighed, da man skal ligge på ryggen og lade sig glide bagover for at komme til stenen.

I kan også lægge vejen forbi Midleton små 25 km øst for byen til Jameson Heritage Center. Et besøg bør inkludere en guidet tur, der tager jer rundt på hele destilleriet, the cooperage, hvor der laves tønder, og lagerhallen inden besøget afsluttes med en smagsprøve på en Jameeson whiskey. Hele turen tager et par timer.

Cork er øens tredje største by efter Dublin og Belfast og blev grundlagt tilbage omkring år 915 under vikingernes invasion. Men sine 125.000 indbyggere er Cork en pulserende storby med mange butikker, restaurantent og cafeer. En af byens top attraktioner er The English Market, et spændende indendørs marked, hvor ikke mindst fiskehandlere udbyder et væld af spændende varer. Besøg også Shandon Church, et af Corks vartegn og Cork City Goal, et berygtet fængsel, der i midten af 1800-tallet havde op til 1.000 fanger.

Syd for Cork kan I besøge The Queenstown Story @ Cobh Hertiage Centre (Cork hed Queenstown fra 1849 til 1920). Her fortælles historien om den irske emmigation, ligesom forbindelse mellem Cork og Titanic og Lusitania nok kan give den besøgende gåsehud.

Overnatning i Cork 

Cork - Waterford (125 km)

Da køreturen idag er ret kort er der flere muligheder I kan vælge imellem. På vej til Waterford kan I fx besøge Comeragh Mountain og nyde en 4 km vandretur 'Coumshingaun Lake Walk' der tager ca. to en halv time. Der er flere vandreture at vælge imellem.

I kan også fortsætte til Waterford og leje en cykel og køre en tur på 'Waterford Greenway', der er en nedlagt jernbane. Hele turen er på 46 km fra Waterford til Dungarven med 11 broen og tre tunneller. En skøn tur hvis vejret arter sig.

En helt anden mulighed er at køre forbi Waterford og besøge New Ross og det spændende Dunbrody Famine Ship, der er en tro kopi af et af de skibe, der under hungersnøden i 1840'erne bragte udvandrere fra Irland til Amerika. Ombord på skibet oplever man de usle forhold rejsen forgik under og man fornemmer elendigheden de ombordværende må have oplevet og hvad der drev dem ud på denne voldsomme rejse. Her var alt for mange mennesker ombord, sygdom og rotter og på grund af de umenneskelige forhold døde mange undervejs og skibene blev kendt under betegnelsen 'Coffin Ships' (kisteskibe).

Lidt herfra i Duganstown kan I besøge The Kennedy Homestead, et unikt kulturelt museum dedikeret til "the Kennedys who went away and the Kennedys who stayed behind". Her kan I følge historien om den mest berømte irsk-amerikanske familie i det 20. århundrede.

Overnatning i Waterford

Waterford

Selv om Waterford er en forholdvis lille by, har den ry for at være Irland's største centrum for Vikinge-historie og har ennda sin egen 'Viking Triangle', der består af tre spændende museer, kendt som Waterford Treasures:

 • Reginald's Tower, der nærmest er Waterford varemærke. Tårnet har været i brug i over 800 år, og før det lå her et tårn bygget af Vikinger i 914. Og indtil starten af 1700-tallet var tårnet en del af byens middelalderforsvar. Idag rummer tårnet en enestående udstilling om Vikingetiden og Vikingernes Waterford.
 • Medieval Museum starter hvor Reginald's Tower stopper og har en spændende udstilling om middelalderens Waterford. Bl.a. Nordeuropas eneste overlevende sæt messeklæder fra 1400-tallet, lavet af silke vævet i Firenze med broderinger fra Brugge i Belgien. 
 • Bishop's Palace, et elegant palæ ved havnen, er det tredje museum i rækken og rummer skatte fra det 18., 19. og 20. århundreder. Her kan I bl.a. opleve det ældste landskabsportræt af en irsk by, malet af den hollandske maler Willem Van der Hagen i 1736.

Nyt og spændende er verdens første virtual reality Viking-oplevelse "King of the Vikings". Eventyret finder sted i et rekonstrueret vikingehus og blander moderne teknologi med historisk fortælling. Oplevelsen varer en halv time og der er plads til 10 personer ad gangen, så det er en god idé at bestille plads på forhånd. En fantastisk og spektakulær oplevelse!

Overnatning i Waterford

Waterford - Afrejse Dublin Airport (190 km)

Så er det slut for denne gang. Eller måske er der tid til et par ekstra nætter i Dublin eller et andet sted?

kort

Vis på kort

galleri

priser

Fra 6.151 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Dublin retur med SAS
 • 7 overnatninger i B&B inkl. irsk morgenmad
 • 8 dages billeje gruppe A
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring
   

flere PRISEr 2021

 • Tillæg enkeltværelse (uden bil) fra 1.440 kr.
 • Tillæg pr. person i dobbeltværelse på 3* hotel fra 915 kr.
 • Tillæg enkeltværelse (uden bil) på 3* hotel fra 1.995 kr.  

Om rejsen

3-stjernede hoteller ligger oftest i byområdet, mens B&B oftest vil være i udkanten/omegnen af byen.

 • 2 overnatninerg i Galway
 • 2 overnatninger i Killarney
 • 1 overnatning i Cork
 • 2 overnatninger i Wicklow

Full Irish Cooked Breakfast:  Bacon, pølser, baked beans, røræg/spejlæg, champignon, grillet tomat, hash browns (kartoffel), blackpudding (blodpølse) samt toast, smør, marmelade samt kaffe/te (med variationer).

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Galway, Waterford eller Dublin eller måske kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Vi er altid tæt på dig med 4 butikker
 • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
 • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011