Et glimt af Irland

5 dages kør-selv-forslag til det vestlige Irland

Denne 5 dages rejse giver jer et kort indblik det smukke og dramatiske Vestirland med Connemara's dramatiske natur, County Clare's fortryllende stenørken The Burren, de dramatiske Cliffs of Moher og den smukke Ring of Kerry. Med to nætter i Galway og Killarny har I tid til at udforske nogle af Irlands mest ikoniske seværdigheder.

Turen er tænkt som et forlængelse af en storbyferie i Dublin, og vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Irlands storslåede landskaber.

Fra 4.830 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 4 nætter samt 5 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
5 dage/4 nætter

Længde:
1.150 km

Klimapåvirkning:
1.156 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Dublin Airport - Galway (216 km)

Når I har hentes udlejningsbilen går turen vestpå mod Galway. Undervejs er det værd at besøge The Kilbeggan Distillery, Irlands ældste destilleri. Et besøg byder både på det gamle destilleri, der nu er museum og den nye del hvor den fremragende whiskey stadig fremstilles. Hvis tidspunktet passer med frokost er den tilhørende The Pantry Restaurant et glimrende valg. En anden mulighed er Tullamore Visitor centre, der ligger ca. et kvarters kørsel syd for Kilbeggan. Besøgscentret, der fortæller alt hvad er er værd af vide om den berømte whisky Tullamor Dew, ligger i det gamle lager ved Tullamores Grand Canal, hvorfra al whisky blev udskibet til hele verden.

I nærheden af Kilbeggan og Tullamore finder I også Clara Bog Nature Reserve and Visitor Centre. Clara Bog er en urgammel og sjælden højmose på over 460 hektar, og i besøgscentret kan I høre alt om dens fascinerende tilblivelse og lange historie. Der findes en del bevarede højmoser i Irland, hvis historie går helt tilbage til sidste istid, hvor dannelsen af spagnum begyndte. Igennem årene har moserne haft stor betydning for Irland, og spagnum har været anvendt til senge, bandager og ikke mindst til at fyre med i kakkelovnen.

Overnatning i Galway

Galway - udflugt til Connemara (243 km)

Det vestlige Irland og specielt County Galway byder på noget af de mest spektakulære naturscenerier i Irland. Brug hele dagen på at opleve dette fantastiske, smukke og uspolerede område med bjergtinder, smukke dale, åbne vidder med grønne moser og brune hedestrækninger, tørvegrave og får. Oplev den lille, charmerende by Clifden ved Owerglin-flodens udløb i Atlanterhavet (er I til skaldyr, er det et godt sted at holde frokostpause), byen Roundstone ved Bertraghboy Bay, Aughanure Castle nær Oughterard, den fascinerende Connemara National Park, Kylemore Abbey med kirke og pigeskole og det naturskønne Maam Valley. 

For at opleve lidt af hvert, kunne turen se sådan ud: Fra Galway mod Maam Cross, et vejkryds med et landbrug og et hotel, hvor der ofte er marked med får eller husgeråd og grøntsager. Herfra kører I gennem et fascinerende landskab over Maum til Leenaun, hvor I passende kan holde en lille pause. Her kan måske overtales til at købe en lækker uldtrøje eller et tæppe og nyde en kop kaffe, mens I indsnuser den herlige luft og smukke udsigt over fjorden. Herfra går turen videre til Kylemore Abbey, der absolut er en pause værd, inden I når frem til Connemaras hovedstad Clifden. Her kan i slentre en tur gennem det lille bycentrum med de smukke huse og måske indtage frokosten på en af byens mange pubber eller restauranter. Fra Clifden går turen tilbage mod Maam Cross, evt. afbrudt af en afstikker sydpå til Roundstone.

Overnatning i Galway.

Galway - Killarney (206 km)

Fra Galway går det nu sydpå mod Ballyvaughan, en lille flække på den anden side af Galway Bay. Herfra kan I vælge kystvejen til Lisdoonvarna, en del af "The Wild Atlantic Way" med klipper og havudsigt, eller I kan køre over land gennem det enestående landskab The Burren i County Clare, et stort område med kalkstenssletter og en spændende flora.

Her kan I besøge den spændende Aillwee Cave syd for Ballywaughan og nyde en guidet tur på en halv times tid gennem grotterne med historier om bjørne, frosne vandfald og meget mere. Butikken byder også på en lækker hjemmelavet fudge til den videre køretur.

Fra Ailwee Cave går turen videre gennem the Burren til Lisdoonvarna, hvor det nok er blevet tid til frokost, evt. med noget pragtfuld nyrøget laks på The Burren Smokehouse, hvis værtinde er svensk. Efter frokosten vídere mod Cliffs of Moher, en imponerende 8 km klippestrækning, hvor klipperne falder op til 200 m lodret ned i det brusende Atlanterhav. 

Således blæst godt igennem kan I køre videre mod Killarney, evt. med Shannon-færgen Killimer-Tarbert (ca. 20 € for bil og passagerer). I kan også vælge de større veje over Limerick, en tur der er ca. 50 km længere, og måske knap så charmerende. 

Overnatning i Killarney

Killaeney - udflugt til Ring of Kerry (162 km)


I dag går turen ud på en af de smukkeste naturstrækninger i Irland, hvor I på den smukke  halvø Iveragh skalskal opleve turen rundt på den spektakulære vejrute Ring of Kerry,

Et kortere men også spændende alternativ til The Ring er at pændende mulighed er at skyde "genvej" tilbage ad de små veje over halvøens indre efter Waterville eller "nøjes" med Turen forbi Ladies View og Molls Gap til Sneem og derfra tage kystvejen retur langs Kenmare Bay til Kenmare, Loo Bridge og Killarney. Og så har I også mere tid til at nyde den hyggelige by. 

Overnatning i Killarney

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 4.830 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Dublin retur med SAS
 • 4 overnatninger i dobbeltværelse
 • 5 dages billeje gruppe A
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring
   

 

Om Rejsen

Prisen er baseret på 

 • 2 overnatninger i Galway på fx Eyre Square Townhouse
 • 2 overnatninger i Killarney på fx Copper Kettle B&B
   

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Galway eller Killarney eller måske kombinere med andre af vores kør-selv-forslag i Irland. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011